نجوانت

الگوریتم سندباکس؛ همه چیز درباره الگوریتم Sandbox گوگل

عبارت الگوریتم سندباکس (الگوریتم Sandbox)، واژه‌ای است که بسیاری از بازاریابان دیجیتال و وبمسترها از آن باخبرند یا حداقل نامش را شنیده اند. اما پای راه اندازی یک سایت جدید که وسط می‌آید، ممکن است ندانند این الگوریتم دقیقاً چیست و چه کاری انجام می‌دهد.

اگر شما هم به تازگی وارد عرصه وب مستری شده اید و در عجب هستید که چرا وبسایت تازه تأسیس شما رتبه نمی‌گیرد و در نتایج گوگل پدیدار نمی‌شود، با این مقاله از نجوانت همراه باشید تا بدانید سندباکس چیست و چه می‌کند.

الگوریتم سندباکس (الگوریتم Sandbox) چیست؟

بالاخره بعد از مدت‌ها کار و زحمت فراوان، موفق شده اید وبسایت جدید خود را راه بیندازید و حالا منتظرید که ترافیک دریافت کنید و ورودی خوبی بگیرید. اما بعد از چند ماه متوجه می‌شوید هنوز در گوگل رتبه نگرفته اید؛ حتی با وجود اینکه همه اصول سئو را در سایت خود پیاده کرده اید و از کیفیت و استاندارد بودن جنبه‌های فنی سایت هم مطمئن هستید. مشکل چیست؟

اگر این سناریو به نظرتان آشنا می‌آید، احتمالاً گرفتار الگوریتم سندباکس گوگل شده اید.

سندباکس گوگل، به نوعی مانند یک فیلتر عمل می‌کند و اجازه نمی‌دهد وبسایت‌های تازه تاسیس شده، به رتبه‌های بالا در نتایج جستجو برسند. می‌توان الگوریتم سندباکس گوگل را به نوعی «دوره وارسی» دانست. در این برهه زمانی گوگل وبسایت شما را بررسی می‌کند تا مطمئن شود کیفیت لازم را دارید، و محتوای مناسبی تولید می‌کنید که به درد کاربران بخورد.

البته وجود الگوریتم سندباکس هرگز توسط گوگل به طور رسمی تأیید نشده است.

طبق اظهار بسیاری از متخصصان SEO، الگوریتم Sandbox بی بروبرگرد وجود دارد؛ چون با وجود تمام تلاش‌هایی که انجام می‌دهند، بازهم سایت تازه تاسیس در نتایج جستجو رتبه نمی‌گیرد.

الگوریتم Sandbox از کجا آمده است؟

در حدود سال 2004، کارشناسان دیجیتال مارکتینگ متوجه شدند که نسبت به گذشته، سایت‌های جدیدشان خیلی دیرتر بالا می‌آیند و رتبه می‌گیرند. حتی به کار گیری تمام تکنیک‌ها و ترفندهای SEO نیز افاقه نمی‌کرد. سایت‌های ایندکس شده با تعداد زیادی بک لینک معتبر و مقالاتی با کلمات کلیدی رده بالا، شاید در نتایج موتورهای جستجوی دیگری مانند Yahoo و Bing پدیدار می‌شدند اما در گوگل خبری از آنها نبود.

این اثر، الگوریتم سندباکس گوگل نامگذاری شد و به باور متخصصان، یک فیلتر یا بخشی از الگوریتم اصلی است که طبق آن، گوگل اجازه نمی‌دهد وبسایت‌های جدید در صفحات اول نتایج گوگل ظاهر شوند. احتمال داده می‌شود که در طی چند ماه اول عمر یک وبسایت (یا بیشتر)، گوگل تمام اطلاعات را کش می‎‌کند و آنها را داخل نتایج جستجوی موتور که در بالای صفحه دوم قرار دارد، راه نمی‌دهد.

  نقشه سایت یا سایت مپ (Sitemap) چیست؟

فکرش را هم که می‌کنید، منطقی است که گوگل به وبسایت‌های جدید اجازه ندهد یکسره به نتایج راه پیدا کنند. گوگل تنها می‌خواهد وبسایت‌های قابل اعتماد با اتوریتی بالا را به کاربران نمایش بدهد. به عبارت دیگر، برای اینکه اعتماد گوگل را جذب کنید باید به اندازه کافی زمان بگذارید. هیچکس نمی‌تواند بدون کسب شناخت و اطمینان کافی به یک کسب و کار، مشغول تبلیغات برای آن شود. گوگل هم از این قاعده مستثنی نیست.

خارج شدن از الگوریتم Sandbox چقدر طول می‌کشد؟

از آنجا که وجود الگوریتم سندباکس هنوز به طور رسمی تایید نشده، همچنان نمی‌توانیم دقیقاً حدس بزنیم که خروج از این الگوریتم چقدر طول خواهد کشید.

بسیاری از متخصصان بر این باورند که اثر سندباکس چیزی بین چند ماه الی 2 سال به طول می‌انجامد. به طور میانگین، به نظر می‌رسد که الگوریتم سندباکس برای سایت‌های تازه تاسیس زمانی حدود 6 ماه طول بکشد. در تمام این مدت هر چقدر که روی سئو سایت زحمت بکشید و سنگ تمام بگذارید، سایت شما در صفحه اول گوگل رنک نخواهد گرفت.

‌استراتژی‌های خروج از الگوریتم سندباکس گوگل

وجود الگوریتمی مانند الگوریتم سندباکس که وبسایت‌های جدید را به صفحه اول راه نمی‌دهد، دلیل نمی‌شود که شما خودتان را قربانی آن بدانید و تلاشی برای نجات وبسایتتان نکنید. با کمک 5 استراتژی زیر، می‌توانید تایمی که Sandbox روی سایت شما سایه می‌‌اندازد را کاهش بدهید تا به صفحه اول نتایج برسید.

1. ایندکس کردن سایت

بهترین ترفند برای اینکه سندباکس را دور بزنید این است: سایت خود را ایندکس کنید و مطمئن شوید گوگل از وجود شما باخبر است. اگر گوگل نداند که شما وجود دارید، خروج از الگوریتم سندباکس غیرممکن خواهد شد. سریعترین راه برای اینکه در اطلاعات گوگل اظهار وجود کنید، این است که سایت خود را در موتور جستجوی گوگل ثبت کنید.

شما باید URLهای وبسایت خود را برای گوگل بفرستید تا ربات‌های آن، کل سایت را بخزند. هدف این است که وب سایت شما، هرچه سریعتر قابل دسترس باشد.

کاربرد الگوریتم Sandbox | کارکرد خزنده ها

اسپایدرهای خزنده گوگل شاید هوشمند باشند اما همه چیز تمام نیستند. باید هر کاری که از دستتان برمی‌آید انجام بدهید تا مطمئن شوید که گوگل تمام صفحات سایت شما را تشخیص می‌دهد. به این منظور، نکات زیر را رعایت کنید:

سایت مپ XML خود را پیدا کنید. نقشه سایت یا سایت مپ، دقیقاً همان چیزی است که از نامش برمی‌آید. یک نقشه کامل و جامع از هر صفحه‌ای که در سایتتان دارید.

  نحوه رفع ارور Serve Images in Next-Gen Formats

هر هاست وب سایت، سایت‌مپ‌ها را با URLهای مختلف ارائه می‌دهد. راحت‎‌ترین راه برای پیدا کردن سایت مپ این است که چندتا URL را امتحان کنید و ببینید کدام یک به بهترین شکل جواب می‌دهد.

دامین را داخل مرورگر تایپ کنید و پسوندهای زیر را به آن اضافه کنید:

/sitemap
/sitemap.xml
/sitemap_index.xml

مثلاً چنین چیزی را وارد کنید.

https://www.yoursitename.com/sitemap_index.xml

احتمالا یکی از این سه تا گزینه خواهد بود که می‌بینید.

الگوریتم سندباکس

اگر سایت مپ xml خود را پیدا نکردید، باید یکی بسازید. برای این کار می‌توانید از ابزارهای مختلف استفاده کنید. اگر مطمئن نیستید چطور نقشه سایت بسازید، حتماً سری به مقاله نحوه ساخت نقشه سایت بزنید.

بعد از ساخت نقشه سایت، باید گوگل را از وجود خودتان آگاه کنید. وارد گوگل سرچ کنسول شوید و روی قسمت sitemaps کلیک کنید.

خارج شدن از الگوریتم Sandbox

URL مربوط به سایت مپ خود را پیست کنید و submit را بزنید.

عوامل تاثیرگذار بر الگوریتم Sandbox

در نهایت باید کلمه Success را مقابل وضعیت هریک از سابمیت‎‌های خود ببینید.

اهمیت الگوریتم سندباکس

اسپایدرهای گوگل، از نقشه سایت شما برای خزیدن هر صفحه از سایتتان استفاده خواهند کرد.

2. بهینه سازی سایت برای گوگل

وبسایت شما، ماهیتی زنده و پویا دارد و شما با این هدف ایجادش کرده اید که آن را ایندکس کنید و مورد توجه گوگل قرار بدهید، نه اینکه در الگوریتم سندباکس غرق شوید و یاد و خاطره‌تان باقی نماند. باید سروقت خود سایت بروید و شروع به بهینه سازی آن کنید. هدف این است که با سرعت هرچه بیشتر، اعتماد گوگل را به خودتان جذب کنید و اتوریتی سایتتان را بالا ببرید. برای این هدف، باید سه اقدام انجام بدهید: بازرسی سایت، انجام سئو داخلی (On-Page) و تولید محتوای ارزشمند.

با این سه المان، می‌توانید توجه گوگل را جلب کنید تا بدون دنگ و فنگ، متوجه شود هدف وبسایت شما چیست و به چه منظوری فعالیت می‌کند. بعد از اینکه به گوگل فهماندید چه هستید و از کجا آمده اید، راحت‌تر در دسته بندی نتایج ایندکس خواهید شد و رتبه شما در SERP مشخص خواهد گردید تا گرفتار الگوریتم سندباکس گوگل نشوید.

3. بازرسی وبسایت

بازرسی‌های عمیق سایت، سخت و زمان بر هستند اما با انجام پنج مرحله زیر، می‌توانید به سادگی اوضاع سایتتان را بسنجید.

  1. به نظرات مخاطبان توجه کنید. ببینید مخاطبان به دنبال چه چیزی هستند و چه انتظاری از سایت شما دارند.
  2. شخصاً به عیب یابی سایت بپردازید. گردشی در وبسایت خود داشته باشید، ببینید کدام بخش‌ها مشکل دارند و در کدام قسمت‌ها، جای بهبود هست.
  3. نکات فنی را بررسی کنید. مطمئن شوید که وبسایت شما، سریع و بی دردسر بالا می‌آید و نسخه موبایلی ریسپانسیو و سازگاری ایجاد کرده اید.
  4. وبسایت خود را با استفاده از ابزارهای بازرسی سئو بررسی کنید. می‌توانید از ابزارهایی مانند Semrush یا Ahrefs استفاده کنید.
  5. برنامه ریزی کنید. تمام نقاط بهبود سایت خود را یادداشت کنید و آنها را بر اساس اولویت، رتبه بندی کنید. به این ترتیب هنگامی که نوبت عمل برسد، می‌دانید از کجا شروع کنید و اول سراغ کدام قسمت بروید.
  6 روش رفع خطای avoid large layout shifts

با این ترفند، به گوگل نشان می‌دهید که تمام کارهای ممکن برای بهسازی سایت خود را انجام داده اید. در نتیجه شانس جلب توجه گوگل به سایت شما، و خروج از Sandbox بالا خواهد رفت.

4. سئو داخلی

یکی از حیاتی‌ترین عوامل برای خروج از سندباکس گوگل، انجام هرچه بهتر سئو داخلی است.

زیر آسمان خدا بیشتر از 200 پارامتر برای بهینه سازی سایت وجود دارد، اما وحشت نکنید و عقب نکشید. همه پارامترهای سئو داخلی به یک اندازه اهمیت ندارند. از همه مهمتر، پنج عامل زیر هستند که نقشی حیاتی برای سئو سایت شما، و متعاقب آن خروج از سندباکس خواهند داشت:

  • ارائه نسخه ریسپانسیو برای موبایل (و سایر دستگاه‌های هوشمند)؛
  • سرعت بالای سایت برای کاربران؛
  • وجود کلمه کلیدی در ابتدای تگ عنوان (همیشه کلمه کلیدی را در ابتدای عنوان قرار بدهید)؛
  • لینک سازی داخلی (یعنی صفحاتی از سایت خود که به هم مربوط هستند را به یکدیگر لینک کنید)؛
  • طول محتوا (مطمئن شوید محتوایی که تولید می‌کنید، به طور عمقی و جامع به موضوع بپردازد).
الگوریتم Sandbox

گوگل تا حدودی می‌تواند وبسایت شما را بشناسد و درک کند، اما هدف این است که این فرایند تا حد امکان ساده سازی شود. اینجاست که سئو داخلی مثل یک سلاح مؤثر در اختیار شما خواهد بود.

سئو داخلی، به نوعی مانند سیگنالی عمل می‌کند که به گوگل نشان می‌دهد سایت شما درباره چه چیزی است، چه منظوری دارد و چه فعالیتی انجام می‌دهد. به این ترتیب گوگل دسته بندی درستی انجام خواهد داد.

5. محتوای جذاب و مفید

هدف گوگل از ارائه الگوریتم Google Sandbox

بعد از بهینه سازی سایت و انجام SEO داخلی شسته رفته، نوبت به تولید محتوای مناسب می‌رسد. باید محتوایی تولید کنید که مخاطبان شما، از آن لذت ببرند و ترغیب شوند که به باقی قسمت‌های سایت هم سری بزنند.

با توجه به ارزیابی که پیشتر از سایت خود انجام داده اید، باید بدانید مخاطبان شما به دنبال چه نوع محتوایی هستند و با چه هدفی (آموزش و یادگیری، خرید، سرگرمی یا…) به سایت شما می‌آیند. محتوای کم کیفیت و فاقد اتوریتی، یکی از عواملی است که باعث می‌شود در Sandbox گیر بیفتید.

  معرفی مهم ترین الگوریتم های گوگل، لیست مهم ترین الگوریتم های سئو (SEO)

برای تولید محتوای مناسب، کاربرپسند (و صد البته گوگل پسند) باید اقدام‌های زیر را انجام بدهید:

  • موضوعات محتوایی خود را مشخص کنید؛
  • برای هر موضوع تحقیق کلمه کلیدی انجام بدهید؛
  • برنامه ریزی محتوایی داشته باشید؛
  • و شروع به تولید محتوا کنید.

کلید موفقیت در خارج شدن از الگوریتم Sandbox، در تولید محتوای پیوسته و باکیفیت نهفته است. در یکی از موارد پروژه بررسی سئو،، تیم محتواگذاران موفق شدند ترافیک ارگانیک وبسایت خود را تنها در 8 ماه به 38 هزار ورودی در ماه برسانند؛ دلیلی ندارد که شما نتوانید این کار را انجام بدهید.

6. افزایش اتوریتی سایت

با رعایت این نکات، تمام سیگنال‌های لازم را به گوگل می‌دهید که بداند شما وجود دارید، به عنوان یک وبسایت معتبر درحال تولید محتوای بهینه هستید و لیاقت رتبه‎‌های بالا در صفحه اول گوگل را دارید. یکی دیگر از روش‌های خروج سریع از الگوریتم Sandbox، افزایش اتوریتی سایتتان است. بازرسی اتوریتی دامنه، نشان می‌دهد که احتمال پدیدار شدن سایت شما در نتایج اول گوگل چقدر خواهد بود. در یک کلام بگوییم، هرچه اتوریتی دامنه شما بالاتر باشد، سریعتر از Sandbox گوگل خارج خواهید شد.

برای افزایش اتوریتی، باید از لینک سازی کمک بگیرید. هر لینک خارجی که از سایت‌های دیگر به سایت شما داده شود، برای گوگل به منزله نوعی «نیمچه حمایت» خواهد بود. زمانی که این حمایت را از سوی سایت‌های بزرگتر با اتوریتی بیشتر دریافت کنید، اتوریتی دامنه خود شما افزایش خواهد یافت. در نتیجه احتمال اینکه از زیر سایه الگوریتم Sandbox بیرون بیایید تا دیده شوید بیشتر خواهد بود.

7. خرید دامین‌های اکسپایر شده

الگوریتم سندباکس گوگل چیست؟ | خروح از الگوریتم سندباکس

می‌خواهید الگوریتم سندباکس گوگل را یک دور جانانه بزنید؟ با خرید دامنه‎‌های اکسپایر (منقضی) شده، می‌توانید وبسایت خود را از افتادن زیر سایه Sandbox نجات بدهید. دامنه‌های اکسپایر شده یا قدیمی، نام‌های دامنه ای هستند که قبلاً رجیستر شده اند اما از این گام فراتر نرفته اند. از آنجا که اقدامی برای تمدید آنها نشده، منقضی می‌شوند و هرکسی که بخواهد آنها را تمدید کند، می‌تواند دامین را خریداری نماید.

یک دامین باکیفیت اکسپایر شده، هم اتوریتی بالایی دارد و هم پروفایل لینک آن، پیشتر ایجاد شده است. به عبارت دیگر، احتمال قوی می‌رود که گوگل قبلاً آن را شناخته باشد و حالا می‌توانید بدون اینکه گیر الگوریتم سندباکس بیفتید، سایت خود را بالا بیاورید. 

  سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO) | همه آنچه درباره گری هت نمی دانستید!

نکته مهم: اما نکته ای که باید هنگام خرید دامنه های اکسپایر شده به آن دقت کنید، این است که این دامنه ها نباید توسط گوگل جریمه شده باشند. برای اطمینان از این نظر که دامنه اکسپایر شده خریداری شده توسط شما در پنالتی گوگل جای دارد یا خیر حتما سابقه دامنه را از وبسایت های معتبر چک کنید.

سخن آخر

رنکینگ سایت، همیشه بخش مهمی از SEO به حساب می‌آید. روش‌های زیادی برای بهبود رتبه در نتایج جستجو وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توانید از الگوریتم سندباکس گوگل خارج شوید. تکنیک‌هایی مانند تست جداگانه SEO هم می‌تواند به خروج از سندباکس کمک کند تا زودتر و آسان‌تر ترافیک ارگانیک بالا بگیرید.

البته درنظر داشته باشید که با پیاده کردن استراتژی‌های یاد شده، بازهم نیاز به زمان دارید تا گوگل دیتای سایت شما را بسنجد، وضعیت سئو سایت را بررسی کند و تصمیم بگیرد که شما را در رتبه‌های بالا جا بدهد یا خیر.

امیدواریم با پیروی از این نکات، از الگوریتم Sandbox عبور کنید و وب سایتتان را به موفقیت برسانید.

سؤالات متداول

هدف گوگل از ارائه الگوریتم Google Sandbox چیست؟

هدف گوگل از ارائه الگوریتم Google Sandbox محافظت از کاربران از سایت‌های تازه راه‌اندازی‌شده‌ای است که ممکن است محتوای بی‌کیفیت یا مخرب تولید کنند. گوگل می‌خواهد اطمینان حاصل کند که نتایج جستجو برای کاربران مفید و مرتبط هستند و الگوریتم Sandbox به آن کمک می‌کند.

آیا همه سایت‌های جدید در سندباکس قرار می‌گیرند؟

خیر، همه سایت‌های جدید در سندباکس قرار نمی‌گیرند. گوگل الگوریتم سندباکس را به طور تصادفی اعمال می‌کند. این بدان معناست که برخی از سایت‌های جدید ممکن است در سندباکس قرار بگیرند و برخی دیگر ممکن است در عرض چند هفته یا چند ماه رتبه خوبی در نتایج جستجو کسب کنند. این امر به کیفیت محتوا، SEO و میزان فعالیت سایت بستگی خواهد داشت.

عوامل مؤثر بر سندباکس چه هستند؟

عوامل زیادی بر الگوریتم سندباکس گوگل اثر می‌گذارند، از جمله:
کیفیت محتوا
طراحی وب سایت
سئو
فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

مدت زمان قرار گرفتن سایت در سندباکس چقدر است؟

بسته به شرایط، ممکن است سایت شما از چند ماه الی 2 سال در سندباکس قرار بگیرد.

آیا می‌توان از سندباکس گوگل جلوگیری کرد؟

به طور کلی، نمی‌توان از سندباکس گوگل جلوگیری کرد. این الگوریتم یک روش محافظتی است که گوگل برای جلوگیری از سوء استفاده از موتورهای جستجو توسط سایت‌های تازه راه‌اندازی‌شده استفاده می‌کند.

مطالب مرتبط
بهترین درگاه پرداخت فروشگاهی در سال 1403

درگاه پرداخت فروشگاهی: بهترین درگاه پرداخت اینترنتی برای سایت در سال ۱۴۰۳

یکی از برترین تسهیلاتی که اینترنت به جامعه مدرن ارائه داده است، ارائه درگاه پرداخت فروشگاهی محسوب‌ می‌شود. در دنیای […]

9 دقیقه مطالعه مشاهده
فروشگاه اینترنتی جواهرات

راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی جواهرات و اکسسوری + 4 راه افزایش درآمد آنلاین شاپ اکسسوری

بوتیک‌ها از دیرباز به عنوان مقاصدی جذاب برای علاقمندان به مد و فشن شناخته شده‌اند. با تحولات دیجیتال و گسترش […]

10 دقیقه مطالعه مشاهده
نحوه مشتری مداری

نحوه مشتری مداری: رازهای طلایی برای راضی نگه داشتن مشتریان

با وجود تکرار مکرر عبارت‌هایی همچون «همیشه حق با مشتری است» یا «مشتری هرگز اشتباه نمی‌کند»، بسیاری از کسب‌وکارها همچنان […]

8 دقیقه مطالعه مشاهده
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x