نجوانت

الگوریتم موبایل فرست ایندکس چیست؟ تاثیر الگوریتم Mobile First Index بر سئو

می‌دانستید که بیش از 50 درصد ترافیک کل اینترنت از دستگاه‌های تلفن همراه می‌آید؟ این تنها یکی از دلایلی است که گوگل از الگوریتم موبایل فرست ایندکس استفاده می‌کند. الگوریتم Mobile First Index، همان فرآیند استفاده از نسخه موبایل یک وب سایت برای نمایه سازی و رتبه بندی است.

به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد تعریف الگوریتم موبایل فرست ایندکس هستید؟ با مقاله امروز نجوانت همراه باشید تا از اهمیت الگوریتم Mobile First Index و تأثیر آن بر سئو سایت بیشتر بدانید.

الگوریتم موبایل فرست ایندکس چیست؟

الگوریتم موبایل فرست ایندکس

قبل از اینکه بخواهیم در مورد معنای الگوریتم موبایل فرست ایندکس صحبت کنیم، باید الگوریتم ایندکس گوگل را به طور کلی مورد بحث قرار دهیم و بدانیم کلاً ایندکس گوگل چیست و چگونه کار می‌کند؟

فهرست جستجوی گوگل، اساسا کاتالوگ کامل وب سایت‌های آن است. گوگل به هر سایتی در اینترنت دسترسی ندارد، فقط می‌تواند سایت‌هایی را در نتایج نمایش بدهد که آنها را به فهرست خود اضافه کرده باشد. روش ایندکس اینطوری است که خزنده‌های وب گوگل، اینترنت را اسکن می‌کنند و هر وب‌سایت جدیدی را که پیدا می‌کنند «می‌خزند». هر زمان که وب‌سایتی قابل خزیدن پیدا کنند و به نظر برسد ارزشی برای کاربران دارد، گوگل آن سایت را به فهرست خود اضافه می‌کند. سپس، هنگامی که شخصی چیزی را در گوگل جستجو می‌کند، گوگل نتایج را از فهرست خود می‌گیرد و آنها را بر اساس میزان مرتبط و کاربرپسند بودنشان برای آن جستجوی خاص، رتبه بندی می‌کند.

حالا بیایید ببینیم الگوریتم موبایل فرست ایندکس چیست؟

در یک کلام، الگوریتم Mobile First Index به سادگی به این معنی است که وقتی گوگل وب سایت‌ها را ایندکس می‌کند، نسخه موبایلی آنها را بر نسخه دسکتاپشان اولویت می‌دهد. قبلاً برعکس این موضوع صادق بود، اما با رشد ترافیک موبایلی که بخش عمده ای از ترافیک جستجو را در بر می‌گیرد، گوگل تصمیم گرفت تغییری در عملکرد الگوریتم‌هایش ایجاد کند.

الگوریتم موبایل فرست ایندکس، فرآیند ایندکس گوگل و رتبه بندی وب سایت‌ها بر اساس نسخه موبایل در مقابل نسخه دسکتاپ است. می‌توانید با ابزارهای رایگانی مانند SEO Checker یا Google’s Mobile-Friendly Test Tool، سازگاری یک وب‌سایت برای موبایل را بررسی کنید.

الگوریتم Mobile First Index چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم Mobile First Index

به تعریف الگوریتم موبایل فرست ایندکس پرداختیم، حالا بیایید ببینیم چطور کار می‌کند و هدف گوگل از ایجاد الگوریتم Mobile First Index چیست.

این را درنظر بگیرید: اکثر سایت‌ها دو نسخه دارند. یکی برای موبایل و دیگری برای دسکتاپ. گفتیم که امروزه بخش اعظم کاربران اینترنت و ترافیک سایت‌ها را دستگاه‌های موبایل هوشمند تشکیل می‌دهند؛ بنابراین برای رتبه بندی صحیح و ارائه سرویس‌های مناسب به کاربران، گوگل از الگوریتم موبایل فرست ایندکس استفاده می‌کند.

  آموزش افزایش فروش در ترب: معرفی 7 راهکار بهبود و افزایش فروش

قبلاً وقتی گوگل یک سایت را ایندکس می‌کرد، نسخه دسکتاپ را به عنوان نسخه اصلی ایندکس درنظر می‌گرفت و از آن قالب برای تعیین رتبه بندی صفحه بهره می‌برد. اکنون به جای این کار، فرمت تلفن همراه را به عنوان نسخه اصلی ایندکس می‌کند.

البته الگوریتم موبایل فرست ایندکس لزوماً بدان معنا نیست که گوگل برای اولین بار، در حال ایجاد یک ایندکس جداگانه در تلفن همراه باشد. گوگل همچنان از اصول ایندکس اصلی استفاده می‌کند، اما با وجود الگوریتم Mobile First Index اکنون نسخه موبایلی سایت‌ها بر نسخه دسکتاپ اولویت پیدا کرده اند.

چرا الگوریتم موبایل فرست ایندکس مهم است؟

فرض کنید وب سایت شما در نسخه دسکتاپ عالی به نظر می‌رسد، اما چندان سازگار با موبایل نیست. با الگوریتم Mobile First Index، مهم نیست که نسخه دسکتاپ شما حتماً کیفیت بالایی داشته باشد. نسخه موبایلی با کیفیت پایین، همان نسخه ای است که گوگل ایندکسش می‌کند، به این ترتیب اگر به داد نسخه موبایلی وب سایتتان نرسید احتمال اینکه رتبه پایینی در گوگل بگیرید زیاد خواهد بود. به عبارت دیگر، اگر می‌خواهید شانسی برای رتبه‌بندی بالا در نتایج جستجو داشته باشید، باید سایت خود را تا حد امکان موبایل‌پسند کنید.

نکات رعایت الگوریتم موبایل فرست ایندکس

اولین چیزی که باید بدانید این است که نیازی به وحشت نیست. تاکنون این تغییر تنها در مراحل اولیه آزمایش اعمال شده و به تدریج فقط برای وب‌سایت‌هایی که Google آن‌ها را «آماده» می‌داند، اعمال می‌شود تا این تغییر تأثیر حداقلی داشته باشد.

طبق آخرین آپدیت گوگل در مورد این موضوع، اگر وب سایت شما در نسخه‌های دسکتاپ و موبایلی ریسپانسیو (واکنشگرا) باشد، شاید مجبور نباشید کاری متفاوت انجام دهید (با فرض اینکه از رتبه بندی فعلی خود راضی باشید!). با این حال، حتی یک سایت کاملاً واکنش گرا هم باید مطمئن شود که سرعت صفحه موبایل و زمان بارگذاری در اولویت قرار دارند. افزون بر آن، تصاویر و سایر عناصر پویا هم باید به درستی برای تجربه تلفن همراه بهینه شده باشند.

توجه داشته باشید که با درنظر گرفتن اهمیت الگوریتم موبایل فرست ایندکس در وب سایت، محتوایی که به دلیل محدودیت فضا در برگه‌ها و غیره جمع یا پنهان شده است برخلاف گذشته، تفاوتی با محتوای قابل مشاهده نخواهد داشت و خزیده خواهد شد.

  یادگیری ماشینی چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر یک سایت تلفن همراه جداگانه دارید، باید موارد زیر را بررسی کنید:

  • محتوا: مطمئن شوید که نسخه موبایل شما دارای تمام محتوای با کیفیت و ارزشمندی باشد که در سایت دسکتاپ وجود دارد. این محتوا می‌تواند شامل متن، فیلم و تصاویر باشد. مطمئن شوید که قالب‌های مورد استفاده در نسخه تلفن همراه قابل خزیدن و فهرست‌بندی هستند (از جمله ویژگی‌های alt تصاویر).
  • داده‌های ساختاریافته: شما باید همان نشانه گذاری داده‌های ساختاریافته را در نسخه‌های موبایل و دسکتاپ سایت قرار دهید. نشانی‌های اینترنتی نشان‌داده‌شده در داده‌های ساختاریافته در صفحات تلفن همراه باید نسخه تلفن همراه URL باشند. از افزودن داده‌های ساختاریافته غیرضروری در صورتی که به محتوای خاص یک صفحه مربوط نیست، خودداری کنید، چون این کار به تاثیر الگوریتم موبایل فرست ایندکس بر سئو آسیب می‌زند.
  • متادیتا: اطمینان حاصل کنید که عناوین و توضیحات متا در هر دو نسخه همه صفحات معادل هم باشند.
    • توجه داشته باشید که راهنمای رسمی، به جای «یکسان» می‌گوید «معادل» – توصیه می‌کنیم عناوین تلفن همراه خود را برای تعداد کاراکترهای کوتاه‌تر بهینه سازی کنید، اما مطمئن شوید که همان اطلاعات و کلمات کلیدی مرتبط گنجانده شده باشند.
  • Hreflang: اگر از rel=hreflang برای بین المللی سازی استفاده می‌کنید، حاشیه نویسی hreflang URL‌های نسخه تلفن همراه وبسایتتان باید به نسخه موبایل کشور یا انواع زبان رسمی اشاره کند. URL‌های دسکتاپ هم باید به نسخه‌های دسکتاپ اشاره کنند.
  • متادیتای اجتماعی: برچسب‌های OpenGraph، کارت‌های توییتر و سایر متادیتای اجتماعی باید در نسخه موبایل و همچنین نسخه دسکتاپ گنجانده شوند.
  • XML و سایت مپ: اطمینان حاصل کنید که هر لینکی به سایت مپ، از نسخه موبایل سایت قابل دسترسی باشد. این همچنین در مورد دستورالعمل‌های روبات‌ها (robots.txt و برچسب‌های متا روبات‌های روی صفحه) و حتی سیگنال‌های اعتماد (مانند پیوندهایی به صفحه سیاست‌های رازداری شما) نیز صدق می‌کند.
  • تأیید کنسول جستجو: اگر فقط نسخه سایت دسکتاپ خود را در کنسول جستجوی Google تأیید کرده اید، حتماً نسخه تلفن همراه را نیز اضافه کرده و تأیید کنید.
  • ایندکس برنامه: اگر نمایه سازی برنامه را برای سایت دسکتاپ خود تنظیم کرده اید، شاید بخواهید مطمئن شوید که نسخه تلفن همراه سایت را هم در رابطه با فایل‌های مرتبط با برنامه و غیره تأیید کرده اید.
  • ظرفیت سرور: مطمئن شوید که سرورهای میزبان شما می‌توانند افزایش نرخ خزیدن را کنترل کنند.
    • این فقط برای سایت‌هایی اعمال می‌شود که نسخه تلفن همراه خود را در یک میزبان جداگانه مانند m.domain.com قرار داده باشند.
  • برچسب‌های سوییچ بورد: اگر در حال حاضر تگ‌های سوییچ بورد تلفن همراه را اجرا کرده اید، نیازی به تغییر این پیاده سازی ندارید. اینها باید همینطور که هست بمانند.
  بهترین ابزارهای هوش مصنوعی طراحی لوگو در سال 2023

بهینه سازی سایت برای الگوریتم Mobile First Index

راه‌های مختلفی وجود دارد که با استفاده از آنها، می‌توانید یک وب‌سایت سازگارتر برای موبایل ایجاد کنید که برای جدیدترین آپدیت رنکینگ موبایل در گوگل، بهتر بهینه‌سازی شود.

برخی از تاکتیک‌ها به گوگل کمک می‌کنند تا سایت شما را مثبت‌تر ببیند و به رتبه‌بندی بالاتر کمک کند. در ادامه چهار نکته برای بهینه سازی نسخه موبایلی سایت برای الگوریتم موبایل فرست ایندکس را باهم مرور خواهیم کرد.

1. استفاده از طراحی ریسپانسیو (واکنشگرا)

اولین و مهم ترین کاری که باید انجام دهید این است که طراحی ریسپانسیو را در وب سایت خود پیاده سازی کنید. طراحی ریسپانسیو به شکلی از طراحی وب اشاره دارد که در آن عناصر سایت به طور اتوماتیک با صفحه نمایشی که در آن قرار دارند (دسکتاپ یا موبایل) تنظیم می‌شوند. به عنوان مثال، وب سایت CVS مجموعه ای از جعبه‌ها را در صفحه اصلی نشان می‌دهد که دسته بندی محصولات در داخل آن قرار دارد. با وجود اینکه در یک URL قرار دارند، جعبه‌ها در شکلی متفاوت از دستگاه تلفن همراه چیده شده‌اند.

الگوریتم موبایل فرست ایندکس چیست؟
چرا الگوریتم Mobile First Index ساخته شد؟

با ایجاد دو سایت مجزا – یکی دسکتاپ و دیگری موبایل – مشکلات سازگاری با تلفن همراه را برطرف کنید، ایجاد یک سایت واحد و ریسپانسیو سازی آن بسیار ساده تر است و تأثیر خوبی بر الگوریتم موبایل فرست ایندکس خواهد داشت.

2. بهینه سازی سرعت صفحه

یکی دیگر از عناصر مهم در یک سایت موبایل سرعت صفحه است. حتی در نسخه دسکتاپ، سرعت صفحه شما باید تا حد امکان بالا باشد. 83 درصد از کاربران انتظار دارند صفحات در سه ثانیه یا کمتر بارگیری شوند. اما با توجه به اینکه سرعت موبایل معمولا کندتر هستند، الگوریتم موبایل فرست ایندکس اهمیت زیادی برای سرعت لود شدن سایت قائل می‌شود.

برای اینکه ببینید صفحات وب سایت شما در حال حاضر با چه سرعتی بارگذاری می‌شوند، می‌توانید از ابزار PageSpeed Insights گوگل استفاده کنید که به شما امتیازی از 100 می‌دهد. سپس برای بهینه سازی سرعت صفحه خود می‌توانید موارد زیر را انجام دهید:

  • • کش صفحات وب را بررسی کنید؛
  • کدها را کوچکتر کنید؛
  • • ریدایرکت را محدود کنید؛
  • تصاویر را فشرده کنید.

با بارگذاری سریع صفحات، نه تنها می‌توانید کاربران را راضی نگه دارید، بلکه پیام مثبتی هم به گوگل ارسال کرده و به رتبه‌های بالاتری دست خواهید یافت.

  کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست؟| برند خود را در ذهن مخاطبان ماندگار کنید

3. اولویت برابری کیفیت نسخه دسکتاپ با نسخه موبایل

فقط به این دلیل که یک سایت موبایلی دارید به این معنی نیست که آن را در اولویت خود قرار داده اید. برخی از کسب و کارها یک وب سایت روی دسکتاپ ایجاد می‌کنند و سپس نسخه موبایل می‌سازند، اما نسخه موبایل تنها بخشی از محتوای نسخه دسکتاپ را دارد. شما اینطور بیزنسی نباشید.

وقتی سایت تلفن همراه شما حاوی تمام محتوای موجود در سایت دسکتاپ شما نباشد، گوگل همچنان فقط سایت موبایل شما را ایندکس می‌کند، به این معنی که تا آنجا که به گوگل مربوط می‌شود، تمام محتوای اضافی در سایت دسکتاپ شما وجود نخواهد داشت. در این سناریو، با محتوای زیادی مواجه خواهید شد که هرگز رتبه بندی نمی‌شود.

مطمئن شوید که تمام محتوای نسخه دسکتاپ شما در نسخه تلفن همراه نیز وجود دارد.

4. تست‌های سازگاری با موبایل را اجرا کنید

داشتن یک وب سایت سازگار با موبایل در دنیای امروز فوق العاده ضروری است، اما چگونه می‌توانید بفهمید که سایت شما به اندازه کافی برای تلفن‌های هوشمند بهینه سازی شده؟ پاسخ این است که باید چند تست سازگاری با موبایل را اجرا کنید. گوگل با ارائه یک تست، به شما این امکان را می‌دهد که یک URL را بررسی کنید و فیدبکی در مورد سازگاری سایتتان با مدل‌های مختلف موبایل دریافت کنید. با استفاده از نتایج آزمایش، ببینید مشکلات نسخه موبایل سایت شما کجاست.

به این ترتیب می‌توانید آن را مجدداً بهینه سازی کنید تا نتایج بهتری بگیرید و جایگاه بالاتری در رتبه‌بندی کسب کنید.

سخن آخر

الگوریتم موبایل فرست ایندکس دقیقاً همان چیزی است که به نظر می‌رسد. معنایش این است که نسخه تلفن همراه وب سایت شما، نقطه شروع فرایندی است که طی آن، گوگل سایتتان را در فهرست خود قرار می‌دهد و مبنایی برای نحوه تعیین رتبه آنها به کار می‌بندد.

اگر ترافیک crawlbot به سایت خود را زیر نظر داشته باشید، ممکن است شاهد افزایش ترافیک از Googlebot گوشی هوشمند باشید. نسخه‌های کش شده صفحات، معمولاً همان نسخه موبایل صفحه خواهد بود.

اگر سایتی نسخه سازگار با موبایل نداشته باشد، سایت دسکتاپ همچنان می‌تواند در فهرست گنجانده شود. اما فقدان یک تجربه سازگار با موبایل می‌تواند بر رتبه‌بندی آن سایت تأثیر منفی بگذارد، سایتی که تجربه بهتری برای کاربران تلفن همراه ایجاد کند، به طور بالقوه باعث افزایش ترافیک و بهبود رنکینگ شما در نتایج جستجوی گوگل خواهد شد.

  ویدیو مارکتینگ چیست | بازاریابی ویدیویی چگونه می تواند به کسب و کار شما کمک کند؟

سؤالات متداول

موبایل فرست ایندکس چیست؟

موبایل فرست ایندکس (Mobile-First Index) یک الگوریتم جستجو است که گوگل در سال 2018 معرفی کرد. این الگوریتم، صفحات وب را بر اساس نسخه موبایل آنها ایندکس می کند. به عبارت دیگر، گوگل هنگام ایندکس کردن یک صفحه وب، نسخه موبایل آن صفحه را به عنوان نسخه اصلی در نظر می گیرد.

چرا گوگل از موبایل فرست ایندکس استفاده می کند؟

گوگل معتقد است که بیشتر کاربران اینترنت، از دستگاه های تلفن همراه برای جستجو استفاده می کنند. بنابراین، تصمیم گرفت که صفحات وب را بر اساس نسخه موبایل آنها ایندکس کند تا نتایج جستجو برای کاربران تلفن همراه مناسب تر باشد.

الگوریتم Mobile First Indexچه تأثیری بر سئو دارد؟

موبایل فرست ایندکس تأثیر زیادی بر سئو دارد. وبمستران باید اطمینان حاصل کنند که نسخه موبایل سایت آنها از نظر محتوا، ساختار و عملکرد، از نسخه دسکتاپ آن بهتر باشد. در غیر این صورت، ممکن است رتبه سایت آنها در نتایج جستجو کاهش یابد.

چگونه می توانم از موبایل فرست ایندکس اطمینان حاصل کنم؟

برای اطمینان از اینکه گوگل نسخه موبایل سایت شما را به عنوان نسخه اصلی در نظر می گیرد، باید اقدامات زیر را انجام دهید:

از یک قالب واکنش گرا برای طراحی سایت خود استفاده کنید. این قالب به گونه ای طراحی شده است که سایت شما به طور خودکار با اندازه صفحه نمایش دستگاه کاربر سازگار می شود.
از یک ابزار آزمایش موبایل برای بررسی اینکه آیا نسخه موبایل سایت شما از نظر محتوا، ساختار و عملکرد، از نسخه دسکتاپ آن بهتر است، استفاده کنید.
از گوگل سرچ کنسول برای بررسی اینکه آیا گوگل نسخه موبایل سایت شما را ایندکس کرده است، استفاده کنید.

چه نکاتی را باید در طراحی نسخه موبایل سایت خود رعایت کنم؟

در طراحی نسخه موبایل سایت خود، باید نکات زیر را رعایت کنید:

از تایپوگرافی و تصاویر بزرگ استفاده کنید. کاربران تلفن همراه معمولاً از صفحه نمایش های کوچکتر استفاده می کنند. بنابراین، باید محتوای خود را به گونه ای طراحی کنید که برای خواندن و مشاهده در صفحه نمایش های کوچک مناسب باشد.
از منوهای کشویی استفاده کنید. منوهای کشویی به کاربران تلفن همراه کمک می کنند تا به راحتی به محتوای مختلف سایت دسترسی پیدا کنند.
از تصاویر جایگزین استفاده کنید. تصاویر جایگزین به کاربران تلفن همراه کمک می کنند تا محتوای تصاویر را در صورت عدم نمایش آنها، بفهمند.

مطالب مرتبط
بهترین درگاه پرداخت فروشگاهی در سال 1403

درگاه پرداخت فروشگاهی: بهترین درگاه پرداخت اینترنتی برای سایت در سال ۱۴۰۳

یکی از برترین تسهیلاتی که اینترنت به جامعه مدرن ارائه داده است، ارائه درگاه پرداخت فروشگاهی محسوب‌ می‌شود. در دنیای […]

9 دقیقه مطالعه مشاهده
فروشگاه اینترنتی جواهرات

راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی جواهرات و اکسسوری + 4 راه افزایش درآمد آنلاین شاپ اکسسوری

بوتیک‌ها از دیرباز به عنوان مقاصدی جذاب برای علاقمندان به مد و فشن شناخته شده‌اند. با تحولات دیجیتال و گسترش […]

10 دقیقه مطالعه مشاهده
نحوه مشتری مداری

نحوه مشتری مداری: رازهای طلایی برای راضی نگه داشتن مشتریان

با وجود تکرار مکرر عبارت‌هایی همچون «همیشه حق با مشتری است» یا «مشتری هرگز اشتباه نمی‌کند»، بسیاری از کسب‌وکارها همچنان […]

8 دقیقه مطالعه مشاهده
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x