نجوانت

تماس مستقیم

معرفی مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل

اگر می‌خواهید در سرچ موتور جستجوی گوگل جایگاه بهتری داشته باشید و کاربران بیشتری در جستجوهای خود با سایت شما مواجه شوند، در این مطلب با لیستی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل همراه ما باشید.

آیا می‌دانستید که بیشتر از 200 فاکتور رتبه بندی گوگل وجود دارد؟ فاکتورهای کسب رتبه سایت به این منظور استفاده می‌شوند تا گوگل مشخص کند که چقدر محتوای سایت شما منطبق با یک جستجوی آنلاین خاص است. تا به امروز گوگل محبوب‌ترین موتور جستجو در جهان به حساب می‌آید که موتورهای جستجوی دیگر مانند بینگ (Bing) و یاهو (Yahoo) را تحت‌الشعاع قرار داده است. روزانه بیشتر از 8.5 میلیارد سرچ در این موتور جستجو انجام می‌شود و بیشتر از 90 درصد جستجوهای فضای مجازی در گوگل انجام می‌شوند.

پس هر چقدر رتبه‌بندی شما در گوگل بهتر باشد، کسب و کارتان موفق‌تر خواهد شد. اما از آنجایی که فاکتورهای زیادی در این رتبه‌بندی تاثیر دارند، مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل کدام موارد هستند؟ در این مطلب مروری بر مهمترین فاکتورهای سئو سایت خواهیم داشت. پس همراه ما باشید.

فاکتور رتبه بندی گوگل چیست؟

فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل یکی از اطلاعاتی هستند که گوگل از آنها استفاده می‌کند تا نحوه عملکرد یک وبسایت نسبت به جستجویی خاص مشخص شود. به عنوان مثال اگر شخصی عبارت «بهترین تم وردپرس» را سرچ کند، گوگل با استفاده از فاکتورهای رتبه‌بندی، محتوایی که احتمال بیشتری دارد که کمک‌کننده باشد را به او نشان می‌دهد.

فاکتورهای رتبه بندی گوگل موارد زیادی را شامل می‌شوند؛ از تعداد کلمات هر صفحه گرفته تا زمان بالا آمدن تصاویر. هدف گوگل از استفاده این فاکتورهای رتبه دهی سایت این است که محتوایی مناسب را به افراد نشان بدهد، درخواست‌های جستجوی آنها را حل کند و تجربه آنلاین مثبتی به آنها بدهد.

مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل

همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، بیشتر از 200 فاکتور رتبه بندی گوگل وجود دارد. اما مهمترین فاکتور رتبه بندی گوگل کدام مورد است؟ در ادامه مروری بر مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل خواهیم داشت.

  15 روش افزایش درآمد فروشگاه اینترنتی در سال 1403

1. محتوای با کیفیت (High-quality Content)

مهمترین فاکتور رتبه بندی گوگل

احتمالا این جمله را شنیده‌اید که «محتوا پادشاه است». در مورد پارامترهای بهبود جایگاه وب سایت هم کیفیت تولید محتوای شما تاثیر بسزایی دارد. اگر بتوانید محتوایی منحصربه‌فرد، تازه و مفید برای کاربران تولید کنید، گوگل هم در صفحه نتایج سرچ، وبسایت شما را در جایگاه بالاتری قرار می‌دهد. گوگل به محتوا توجه ویژه‌ای دارد. مهم نیست که چقدر صفحه وب شما بهینه شده است. اگر محتوایتان باارزش نباشد، نباید انتظار رتبه‌بندی بالاتری را هم داشته باشید. اما گوگل چطور کیفیت محتوا را می‌سنجد؟ عوامل زیر روی این موضوع تاثیرگذار هستند:

  • محتوای اصیل، منحصر به فرد و ارزشمند
  • محتوای به روز و جدید
  • تعداد کلمات محتوا
  • ساختار محتوا

2. بک لینک (Backlinks)

پارامترهای بهبود جایگاه وب سایت

دومین مورد از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل بک لینک‌ است. وقتی وبسایت دیگری به سایت شما لینک می‌دهد، این موضوع روی الگوریتم رتبه بندی گوگل تاثیر زیادی خواهد داشت. در حقیقت وبسایت‌هایی که بک‌لینک‌های کمتری دارند، بازدید کمتری هم می‌گیرند و ترافیک ارگانیک (Organic traffic) سایت کمتر می‌شود؛ چراکه گوگل به آنها توجه خاصی نمی‌کند و در صفحه نتایج سرچ خیلی پایین می‌روند.

بک لینک‌ها که با نام لینک‌های ورودی (Inbound links) هم شناخته می‌شوند، همانند یک رای مثبت برای وبسایت شما کار می‌کنند. گوگل این آرا را جمع‌آوری می‌کند و کیفیت لینک‌های شما را می‌سنجد. در مجموع، بک لینک‌های سایت‌های معتبر نسبت به سایت‌هایی که رتبه پایین‌تری دارند ارزشمندتر هستند و رتبه‌بندی سایت شما را بالاتر می‌برند. این لینک‌ها به گوگل نشان می‌دهند که محتوای سایت شما معتبر است؛ چرا که دیگر سایت‌های معتبر نیز به وبسایت شما ارجاع داده‌اند.

3. هدف جستجوی کاربر و ارتباط محتوا (Search Intent and Content Relevancy)

فاکتورهای کسب رتبه سایت

یکی دیگر از فاکتورهای رنکینگ گوگل ارتباط محتوای سایت شما با هدف جستجوی کاربر است. هدف جستجوی کاربر عبارتی‌ست که اشاره به چیزی دارد که کاربر در سرچ خود سعی داشته پیداش کند. آیا هدف آنها خرید چیزی برای حل یک مشکل یا نیاز بوده؟ آیا می‌خواهند یاد بگیرند که کاری را یاد بگیرند؟ یا فقط به دنبال اطلاعات هستند تا موضوعی را بهتر درک کنند؟

  روش های افزایش سرعت سایت؛ عوامل تاثیرگذار در سرعت لود سایت کدامند؟

هر کاربری از دیگری متفاوت است و باید دلیل جستجوی اشخاص را کاملا درک کنید تا بتوانید محتوایی مناسب آنها تولید کنید. به عنوان مثال اگر عبارت «بهترین تم وردپرس» را جستجو کنید، اولین نتایجی که می‌بینید معمولا به صورت فهرست‌وار هستند. نویسندگان محتوا و گوگل معتقدند که این کاربران می‌خواهند بین تم‌های مختلف وردپرس مقایسه‌ای انجام بدهند و احتمالا یک تم جدید وردپرس را نصب کنند. به یک مثال دیگر توجه کنید. اگر عبارت «درست کردن نان موزی» را جستجو کنید، در نتایج جستجو دستورهای پخت و ویدیوها و مقاله‌های «چطور» را خواهید دید.

پس اگر باید محتوایی مشابه یکی از این مثال‌ها تولید کنید، مهم است که محتوای شما با هدف جستجو در یک راستا باشد و محتوایی مناسب کاربران بنویسید. به عنوان مثال در برخی موضوعات گوگل بیشتر محتواهایی که شامل ویدیو و اینفوگرافیک (نمایش اطلاعات با استفاده از نمودار و شکل در یک تصویر) هستند را در بالای صفحه نتایج سرچ نشان می‌دهد.

4. سرعت بارگذاری وب سایت (Website Loading Speed)

مهمترین فاکتورهای سئو سایت

در میان صدها فاکتور، سرعت صفحه هم در لیست مهمترین فاکتور رتبه بندی گوگل قرار می‌گیرد. از ماه می سال 2021، این فاکتور جایگاه مهم‌تری پیدا کرد. سرعت وب سایت شامل معیارهایی می‌شود که گوگل آنها را برای تجربه کاربران در سایت شما ضروری می‌داند. این فاکتور سرعت کلی و ریسپانسیو بودن سایت شما را می‌سنجد و از طرف دیگر سرعت بارگذاری المان‌های مختلف مانند فونت‌ها و تصاویر نیز حائز اهمیت است.

در راستای رسیدن به این فاکتور، هدف شما نباید این باشد که رقبای خودتان را شکست بدهید و دنبال کاهش میلی‌ثانیه‌ای زمان بارگذاری باشید. بلکه هدف این است که حداقل استاندارد برای زمان بارگذاری را رعایت کنید. گوگل می‌خواهد که صفحه وبسایت شما خیلی سریع بالا بیاید و تجربه خوبی برای کاربران رقم بزنید. در مقاله راه های افزایش سرعت سایت در مجله نجوانت می‌تواند روش های مختلف ارتقا و بهبود سرعت وبسایت خود را مطالعه کنید.

  بهترین ابزارهای رایگان تست سرعت سایت در سال 2023 کدامند؟

برای این که سرعت بارگذاری سایت خود را بررسی کنید، می‌توانید از وبسایت MonsterInsights کمک بگیرید. این ابزار آنلاین وبسایت شما را تجزیه و تحلیل می‌کند و امتیازی برای نسخه موبایل و دسکتاپ سایت نمایش می‌دهد. همچنین این سایت اطلاعات مهمی در مورد زمان بارگذاری صفحه سایتتان به شما نشان می‌دهد و برای سریع‌تر کردن آن پیشنهاداتی ارائه می‌کند. در این مقاله از مجله نجوانت ما ابزارهای دیگری برای تست سرعت سایت که در سال 2024 بسیار محبوب بوده اند را معرفی کرده ایم.

5. سازگاری با موبایل (Mobile Friendliness)

فاکتورهای رنکینگ گوگل

علاوه بر سرعت، نکته دیگری که گوگل به آن توجه ویژه‌ای دارد عملکرد سایت روی صفحه‌های کوچک‌تر مثل تبلت و موبایل است. از سال 2019 که گوگل سرچ در گوشی‌های همراه را نیز در اولویت‌هایش قرار داد، عملکرد وبسایت‌ها روی صفحات کوچکتر نیز با اهمیت شد. در حال حاضر گوگل علاقه دارد که از نسخه موبایلی وبسایت‌ها برای رتبه‌بندی استفاده کند.

6. اعتبار دامنه (Domain authority)

فاکتورهای رتبه دهی سایت

اعتبار دامنه نیز از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل محسوب می‌شود. این فاکتور معیاری است که تخصص سایت شما را در مورد یک موضوع خاص و توانایی آن در رتبه بندی در موتورهای جستجو را می‌سنجد. عبارت اعتبار دامنه توسط شرکت Moz ساخته شد و رتبه‌بندی آن از 1 تا 100 است. هرچه اعتبار دامنه شما بالاتر باشد، شانس شما در رتبه‌بندی گوگل برای کلمات کلیدی مرتبط با تخصص وبسایت شما نیز بالاتر می‌رود.

7. بهینه سازی کلمات کلیدی (Keyword Optimization)

مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل

علاوه بر انتشار محتوای اصیل و گرفتن بک لینک، یکی دیگر از مواردی که در لیست مهمترین فاکتور رتبه بندی گوگل قرار می‌گیرد، استفاده از کلمات کلیدی در وبسایت است. کلمات کلیدی باید مطابق با عبارت‌های سرچی که کاربران در موتور جستجو می‌نویسند باشند. پس مهم است که سایت شما حاوی کلمات کلیدی‌ای باشد که مخاطبان شما به دنبال آنها هستند و البته این کلمات کلیدی باید منطبق با هدف جستجوی کاربران باشند. چند توصیه برای بهینه‌سازی کلمات کلیدی سایت شما داریم:

  • کلمه کلیدی اصلی را در ابتدای متن خود بیاورید
  • توضیحات متا را جذاب بنویسید و از کلمه کلیدی اصلی در آن استفاده کنید
  • در آلت تصاویر از کلمات کلیدی استفاده کنید
  • زمان لینک‌دهی در انکر تکست از کلمات کلیدی استفاده کنید
  • علاوه بر کلمه کلیدی اصلی، از کلمات کلیدی مرتبط و فرعی نیز استفاده کنید
  • کلمات کلیدی را پشت سر هم تکرار نکنید
  • از کلمات کلیدی در تیتر 2ها و تیتر 3ها استفاده کنید
  • در URL از کلمه کلیدی اصلی استفاده کنید
  بهترین روش‌های افزایش درآمد دفتر بیمه + درآمد نمایندگی بیمه چقدر است؟

8. ساختار وبسایت (Website Structure)

مهمترین فاکتور رتبه بندی گوگل

در حالی که بهبود کلمات کلیدی مهم است، یک فاکتور دیگر که باید در نظر داشته باشید، خصوصا اگر می‌خواهید سایت جدیدی راه‌اندازی کنید، ساختار وبسایت محسوب می‌شود. یک ساختار ساده که زیردایرکتوری‌های زیادی نداشته باشد می‌تواند به خزنده‌های گوگل کمک کند تا وبسایت شما و صفحات آن را ایندکس کنند.

برای تسریع ایندکس محتوای تازه و به روز شده می‌توانید با ساخت نقشه سایت (Sitemap) در وردپرس شروع کنید. نقشه‌های سایت به خزنده‌های گوگل کمک می‌کنند تا در وبسایت شما محتوای جدید را پیدا کنند و صفحات شما را ایندکس کنند. یک راه دیگر برای کمک به گوگل برای ایندکس وبسایت شما، بهینه‌سازی فایل robots.txt در وردپرس است.

9. امنیت وبسایت (Website Security)

پارامترهای بهبود جایگاه وب سایت

در کنار ساختار وبسایت، امنیت سایت شما نیز از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل محسوب می‌شود. یکی از بزرگ‌ترین نیازهای هر سایتی این است که مطمئن شوید سایت شما از پروتکل HTTPS استفاده می‌کند؛ چرا که این پروتکل دیتای میان وبسایت شما و مرورگر کاربر را رمزگذاری می‌کند. در سال 2014 گوگل تایید کرد که HTTPS در رتبه‌بندی سیگنال مهمی محسوب می‌شود. پس اگر سایت شما گواهینامه امنیتی SSL ندارد و هنوز در URL آن از http://… استفاده می‌کنید، همین حالا زمان آن رسیده که سایت خود را آپدیت کنید.

10. تجربه کاربران در سایت (On-page Experience)

فاکتورهای کسب رتبه سایت

آخرین مورد از لیست مهمترین فاکتور رتبه بندی گوگل در مقاله ما، تجربه On-page است. این معیار به گوگل جزئیات بیشتری درباره تجربه کاربرانی که از سایت شما بازدید می‌کنند می‌دهد. اما گوگل چطور تجربه On-page را می‌سنجد؟ گوگل از سیگنال‌های رتبه‌بندی زیادی در این راستا استفاده می‌کند که برخی از آنها عبارتند از:

  • نرخ کلیک (CTR)
  • بانس ریت یا نرخ پرش (Bounce Rate)
  • مدت زمان حضور کاربر در سایت (Dwell Time)
  11 ترفند تضمینی برای بازاریابی پوشاک آنلاین + چطور میلیونی بفروشیم؟

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم تا مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل را معرفی کنیم. با این حال قطعا فاکتورهای خیلی بیشتری در این زمینه وجود دارند. اما اگر سعی کنید تا این 10 فاکتور را در سایت خود در نظر داشته باشید و به بهبود آنها بپردازید، تضمین می‌کنیم که پیشرفت زیادی در رتبه‌بندی سایت خود در گوگل و ترافیک سرچ ارگانیک خواهید دید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. از نظر شما مهمترین فاکتور رتبه بندی گوگل کدام است؟

 

سوالات متداول درباره مهمترین فاکتور رتبه بندی گوگل

در این قسمت با پاسخ به سوالات متداول درباره مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل همراه شما هستیم.

مطالب مرتبط
افزایش درآمد دفتر بیمه

بهترین روش‌های افزایش درآمد دفتر بیمه + درآمد نمایندگی بیمه چقدر است؟

نمایندگی بیمه یکی از شغل‌هایی بوده که جدیدا بسیاری را به خود جذب کرده است. شغلی که می‌تواند درآمد خوبی […]

11 دقیقه مطالعه مشاهده
درگاه پرداخت ملت

درگاه پرداخت ملت: راهنمای گام به گام دریافت درگاه بانک ملت در سال 1403

در دنیای مدرن، همه امور به سمت دیجیتالی شدن پیش می‌روند. یکی از اولین فعالیت‌هایی که وارد دنیای صفر و […]

9 دقیقه مطالعه مشاهده

راهنمای جذب مشتری برای کلینیک دامپزشکی

بیایید سر خود را از برف بیرون بیاوریم. در چند‌سال اخیر کلینیک‌های دامپزشکی به طرز خطرناکی با رکود تعداد مشتریان […]

15 دقیقه مطالعه مشاهده
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها