روش های افزایش سرعت سایت؛ عوامل تاثیرگذار در سرعت لود سایت کدامند؟
شناخت عوامل تاثیرگذار در سرعت لود سایت، یکی از المانهای حیاتی در موفقیت آن وبسایت در دنیای رقابتی سطح اینترنت است. باتوجه به اهمیت گستردهای که اینترنت در زندگی روزمره ما داشته و با توجه به افزایش رقابت در فضای آنلاین، اشتباه است که گمان کنید سرعت لود یک وبسایت اهمیت ندارد. چرا که این موضوع، میتواند تاثیر عمدهای بر عملکرد تجاری و بازده آن وبسایت بگذارد.
ما در این مقاله نجوانت به بررسی عوامل تاثیرگذار در سرعت لود سایت از جمله عوامل فنی و محتوایی، تاثیر سرعت لود بر SEO و تجربه کاربری خواهیم پرداخت. همچنین، راهکارهایی را برای افزایش سرعت لود سایت و بهبود تجربه کاربری ارائه خواهیم داد.
این مقاله سعی دارد تا کمک کند که درک عمیقتری از این موضوع داشته باشید. پس اگر از سرعت پایین لودینگ سایت خود خسته شدهاید و به دنبال ارتقا و افزایش رتبه آن هستید، این مقاله برای شماست.
چرا سرعت سایت مهم است؟
پیش از بررسی عوامل تأثیرگذار در سرعت لود سایت، اصلاً بیایید ببینیم که چرا سرعت سایت اهمیت دارد؟ و چرا می بایست عوامل موثر در سرعت صفحات را بررسی کرد. سرعت لود یک وبسایت، نقش بسیار حیاتی در تجربه کاربری و مارکتینگ آن سایت ایفا میکند.
امروزه، اغلب کاربران انتظار دارند که وبسایتها بهسرعت بالا بیایند و بدون تأخیر بارگذاری شوند. بالا رفتن سرعت لود، سبب میشود تا اولین برخورد کاربر با سایت، رضایتبخش باشد و این موضوع، تاثیر زیادی در اعتماد کاربران میگذارد. بهطورکلی، دلیل اهمیت عوامل تاثیرگذار بر سرعت سایت را میتوان در 4 مورد خلاصه کرد:
- بالارفتن نرخ تبدیل: شواهد نشان داده که سرعت سایت بر نرخ تبدیل کاربر به مشتری وفادار تأثیر بسزایی دارد. چرا که کاربر در برخورد اول کمتر منتظر میماند و با سرعت بالاتری میتواند به دنبال مقصود خود در سایت بگردد.
- کاهش نرخ پرش: نرخ پرش به این معنی است که کاربران روی سایت کلیک میکنند؛ اما پس از مشاهده تنها یک صفحه از سایت، از آن خارج میشوند. این موضوع به گوگل این پیام را القا میکند که محتوای شما ارزش بالایی برای کاربر نداشته و در کاهش رتبه سایت شما تأثیر منفی خواهد گذاشت.
- تجربه کاربری مثبت: اگر زمان لودینگ سرعت سایت بالا باشد، کاربر بیحوصله شده و این یک تجربه منفی برای او بهحساب میآید و حتی ممکن است باعث شود تا دیگر به سایت شما رجوع نکند.
- ارتقا رتبه سایت در گوگل: گوگل برای اینکه وبسایت شما را در صفحه اول خودش نشان دهد، عملکرد سایت شما را از نظر فنی، محتوایی، سرعت لود و تجربه کاربری بررسی میکند. در انتها باتوجهبه اطلاعات دریافتی از رفتار کاربران نسبت به سایت شما، به آن نمره میدهد. پس برای داشتن رتبه مناسب باید به تمام موارد گفته شده توجه داشته باشید.
عوامل تاثیرگذار بر سرعت سایت
حال که تا حدود زیادی متوجه اهمیت عوامل موثر در سرعت صفحات شدید، میخواهیم عوامل تأثیرگذار در سرعت لود سایت را بررسی کنیم.
کاهش درخواستهای HTTP
شواهد نشان میدهد که چیزی حدود 70 تا 80 درصد زمان کاربر صرف بارگذاری بخش هایی مانند اسکریپت ها و تصاویر و … می شود. برای هر کدام از المان های گفته شده درخواست HTTP داده می شود. بسته به اینکه چقدر رندر آن طول بکشد، سرعت لودینگ سایت شما هم افزایش یا کاهش می ییابد. یکی از روش های افزایش سرعت سایت، حذف المان هایی است که در صفحه کاربرد ندارند تا بدین ترتیب بتوان تعداد درخواست های ارسال شده را کم کرد و صفحه زودتر لود شود.
سرعت هاستینگ
تأثیر هاست بر سرعت سایت را بههیچوجه نمیتوان نادیده گرفت. اینکه وبسایت شما از چه سروری بهره میگیرد در واقع از مهمترین المانهای سرعت سایت خواهد بود. مثلاً این موضوع که شما از سرور اشتراکی یا اختصاصی استفاده میکنید مهم است. شرکتهای بزرگ مانند آمازون، یاهو و… همگی از سرورهای اختصاصی بهره میگیرند. اما شرکتهای کوچکتر معمولاً جهت کاهش هزینههای شرکت از سرورهای اشتراکی استفاده میکنند که این میتواند تأثیر سوء در سرعت لود سایت بگذارد. همچنین ارتقا منابع هاست نیز میتواند تأثیرگذار باشد. در حقیقت، اگر میخواهید سایت شما رتبه بالایی در صفحه گوگل داشته باشد در انتخاب سرویس هاستینگ خود دقت کنید.
استفاده از CDN
تأثیر استفاده از CDN بر سرعت سایت برای هیچکس پوشیده نیست. سرعت وبسایت شما و کیفیت محتوای ارائه شده به کاربران را بهبود میبخشد. باید بدانید که استفاده از CDN، یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در سرعت لود سایت شما است، اما تنها عامل مهم و مؤثر نیست. راهاندازی CDN برای ترافیک سرور میزبان شما به واسطه کاهش زمان بارگذاری صفحات وبسایت، منجر به ارائه تجربه کاربری بهتر میشود.
این شبکهها، اطلاعات استاتیک وبسایت شما را ذخیره کرده و از نزدیکترین نقطه به کاربران ارائه میدهند. این موضوع، باعث کاهش زمان انتقال و افزایش سرعت بارگذاری وبسایت شما در مرورگر کاربران میشود.
همچنین باعث بهبود رتبهبندی وبسایت در موتورهای جستجو میشود. واقعیت این است که عملکرد وبسایت شما (بهعنوان مثال، سرعت بارگذاری صفحات) و تجربه کاربری در حال حاضر بخشی از معیارهای رتبهبندی وبسایت در موتورهای جستجوی گوگل و بینگ محسوب میشوند.
بهرهگیری از قالبهای سبک
استفاده از قالبهای سبک میتواند تأثیر مثبتی در سرعت بارگذاری وبسایت داشته باشد. زمانی که وبسایت شما از یک قالب سبک با کمترین میزان جاوا اسکریپت و CSS استفاده میکند، فایلهای کمتری باید بارگذاری شود که این یعنی درخواست کمتری هم به سرور ارسال میشود.
در انتها، منجر به کاهش زمان لود محتوا، پاسخگویی سریعتر وبسایت و افزایش تجربه کاربری میشود. بهطورکلی، قالبهای سبک میتوانند به بهبود عملکرد و سرعت وبسایت کمک کنند پس برای افزایش سرعت وبسایت وردپرسی، هنگام انتخاب قالب تمام جوانب را در نظر بگیرید.
استفاده از GZIP
شما میتواند از قابلیت فشرده کردن صفحات وبسایت روی سرور کمک بگیرید تا صفحات شما بررسی سرور کمحجم و فشرده شود. درواقع GZIP ، همانند ZIP عمل میکند و الگوریتمی برای فشردهسازی است.
از آن جایی که باعث میشود فایلها حجم کمتری پیدا کنند تا سرعت ایجاد درخواست و پاسخ کوتاه شود؛ یکی از عوامل تأثیرگذار بر سرعت سایت در نظر گرفته میشود.
WEBP کردن عکسهای سایت
از دیگر عوامل تأثیرگذار در سرعت لود سایت، عکسها هستند. شما این امکان را دارید که با تغییر فرمت عکسها سرعت لود آنها را کاهش دهید و سبب افزایش سرعت سایت شوید.
به تعویقانداختن بارگذاری جاوا اسکریپت
از آن جایی که کدهای جاوا اسکریپت، سنگین هستند؛ زمان بیشتری را برای بارگذاری میطلبند. اگر بارگذاری آن را به تعویق بیندازید، تجربه کاربری بهتری را برای کاربر رقم خواهید زد چرا که در این صورت، کاربر ابتدا میتواند بخشهایی از سایت که جاوا اسکریپت ندارند را مشاهده کند و سپس کل المانهای سایت کامل شوند.
اگر سایت شما وردپرسی است، میتوانید از افزونه WP Rocket و یا litespeedcash استفاده کنید. اما اگر سایتتان کدنویسی اختصاصی دارد، بهتر است این کار را با کدنویسی انجام دهید.
کش سایت خود را فعال کنید
وقتی که وارد یک سایت جدید میشوید به طور موقت، المانهای موجود در صفحه در هارد شما ذخیرهسازی میشوند. این کار باعث میشود تا اگر دوباره وارد سایت شدید، سرعت بارگذاری صفحات کاهش یابد. برای فعالکردن کش نیز میتوانید از افزونههای مربوطه و یا کدنویسی اختصاصی کمک بگیرید.
موارد گفته شده، چک لیست بهینهسازی سرعت سایت و مهمترین عوامل موثر در سرعت صفحات شما است. پیشنهاد می کنیم تا برای داشتن یک وبسایت پرسرعت، همه عوامل تأثیرگذار در سرعت لود سایت را بررسی کنید و هیچکدام را از قلم نیندازید تا بتوانید جایگاه خوبی را از رباتهای گوگل دریافت کنید.
بهترین ابزارهای تست سرعت سایت کدام اند؟
پس از شناسایی عوامل تأثیرگذار بر سرعت سایت، نوبت به ابزارهای تست سرعت میرسد. اصلاً از کجا بفهمیم پس از انجام موارد بالا، سرعت سایت تغییر کرده یا خیر و یا از همه مهمتر، چه موارد دیگری از عوامل موثر در سرعت سایت هستند. ابزارهای تست سرعت اینجا هستند تا شما را آگاه کنند. در ادامه به معرفی دو مورد از مهمترین آنها میپردازیم.
ابزار PageSpeed Insights
ابزار PageSpeed Insights یک از بهترین ابزار های ارزیابی ارائه شده توسط گوگل است که به شما کمک میکند تا سرعت بارگذاری وبسایت خود را بررسی کنید. این ابزار، نمراتی برای عملکرد وبسایت شما ارائه میدهد و همچنین پیشنهاداتی برای بهبود عملکرد وبسایت شما ارائه میکند. جالب است بدانید که با بررسی این ابزار، شما میتوانید با تکتک عوامل تأثیرگذار در سرعت لود سایت، آشنا شوید.
همچنین، مشاهده کنید که چه المانهایی برای گوگل حائز اهمیت است و در صدد رفع مشکلات ناشی از آن بر آیید. بهعنوان یک ابزار معتبر از گوگل، PageSpeed Insights میتواند به شما کمک کند تا بهینهسازیهای لازم برای افزایش سرعت بارگذاری وبسایتتان را اعمال کنید.
ابزار GTmetrix
از دیگر ابزارهای مؤثر برای تست عوامل تاثیرگذار در سرعت لود سایت، GTmetrix است. ابزار GTmetrix یک ابزار آنلاین رایگان است که میتواند سرعت بارگذاری وبسایت شما را اندازهگیری و ارزیابی کند. این ابزار به وبسایت شما امتیازی از A تا F میدهد و شما میتوانید سایت خود را پس از هر بهینهسازی که انجام دادید با این ابزار بسنجید.
با استفاده از این ابزار، شما میتوانید عوامل تاثیرگذار در سرعت لود سایت از جمله زمان بارگذاری صفحه، اندازه صفحه، تعداد درخواستهای سرور و موارد بهینهسازی کشها و فایلهای CSS/JavaScript را مشاهده کنید.
همچنین این ابزار، پیشنهاداتی برای بهبود عملکرد وبسایت شما ارائه میدهد. ابزار GTmetrix، یکی از ابزارهای معتبر و محبوب برای ارزیابی سرعت بارگذاری وبسایتهاست و میتواند به شما کمک کند تا بهینهسازیهای لازم را انجام دهید.
برای اطلاعات بیشتر درباره بهترین ابزارهای تست سرعت و عوامل موثر در سرعت صفحات، پیشنهاد می کنیم که مقاله بهترین ابزارهای رایگان تست سرعت سایت در سال 2023 کدامند؟ را مطالعه کنید.
5 افزونه برای افزایش سرعت سایت وردپرسی
اگر CMS سایت شما وردپرس است بهراحتی میتوانید با استفاده از افزونههای زیر، عوامل تاثیرگذار در سرعت لود سایت وردپرسی
خود را کنترل کنید و آن را به بهترین نحو ارتقاء دهید.
- LiteSpeed: این افزونه برای کسانی که سرور لایت اسپید دارند، پیشنهاد میشود، چون بر روی سرورهای دیگر پاسخگویی مناسبی ندارد. به کمک این افزونه میتوانید تمامی عوامل تأثیرگذار در سرعت لود سایت مانند فشردهسازی عکس و کد، فعال نمودن حافظه کش، پری لود کردن فونتها و حتی بارگذاری تنبل تصاویر را در اختیار داشته باشید.
- W3 Total Cache: افزونه W3 Total Cache با نسخههای جدیدتر وردپرس انطباق دارد و ممکن است که از نسخههای قدیمی آن پشتیبانی نکند. امکان بارگذاری تنبل تصاویر، فعالسازی حافظه کش دیتابیس و مرورگر و راهاندازی CDN از ویژگیهای آن است.
- wp rocket: یکی از محبوبترین و آسانترین افزونههای بهینهسازی سرعت، افزونه wp rocket است. شما تنها با نصب این افزونه از مخزن وردپرس میتوانید تمام عوامل تأثیرگذار در سرعت لود سایت را بهینه کنید و از همه مهمتر، بدون کدنویسی در طی زمان کم این کار را انجام دهید.
افزونههای دیگری نیز وجود دارند که میتوان در بهبود سرعت سایت از آنها بهره گرفت؛ اما طبق تجربه کاربران، سه مورد گفته شده از بهترین افزونهها در عوامل مؤثر در بالابردن سرعت سایت هستند.
سخن پایانی
شناسایی عوامل تأثیرگذار در سرعت لود سایت، درک بهتری از چرایی اهمیت این مسئله در اختیار ما قرارمیدهد. اینکه بدانیم دقیقاً چه فاکتورهایی وجود دارد که میتوانند روی سرعت تأثیر بگذارند در حلکردن این مشکل کمک شایانی میکنند. اگرچه، بسیاری از این عوامل ممکن است اجتنابناپذیر و غیرقابل حل باشند؛ اما اغلب راهحلهایی دارند. ما در این مقاله، تلاش کردیم تا عوامل تاثیرگذار در سرعت لود سایت و همچنین، نکات مهم برای افزایش سرعت سایت را بازگو کنیم. امیدواریم که با شناخت و رعایت نکات گفته شده، بتوانید رتبه خوبی در موورهای جستجو بدست آورید.