بهترین ابزارهای رایگان تست سرعت سایت در سال 2023 کدامند؟
طبق تحقیقات انجام شده توسط Backlinko، میانگین سرعت بارگذاری صفحه برای یک نتیجه صفحه اول در گوگل 1.65 ثانیه است.
ممکن است شنیده باشید که سرعت بارگذاری سایت بیش از دو ثانیه، احتمالاً منجر به از دست رفتن ترافیک میشود. مشخصاً این یک موضوع جدی است. با این حال، یافتن اینکه چقدر طول میکشد تا سایت شما بارگذاری شود، میتواند کار چالش برانگیزی باشد.
انواع بهترین ابزارهای تست سرعت سایت رایگان وجود دارند که میتواند به شما کمک کنند عملکرد فعلی سایتتان (چه وردپرسی و چه در پلتفرمهای دیگر) خود را آزمایش کنید. در این مقاله از نجوانت، ما 3 مورد از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت و راه حلهای بهینه سازی عملکرد وب را برای افزایش سرعت سایت و متعاقباً جذب بازدیدکنندگان بیشتر، بررسی خواهیم کرد.
چرا باید از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت استفاده کنیم؟
بسیاری از این بهترین ابزارهای تست سرعت سایت، آمار و ارقام واضحی ارائه میدهند که به شما میگویند عملکرد سایتتان در حال حاضر چگونه است و چطور میتوانید آن را بهبود ببخشید. علاوه بر این، درک این آمار بدست آمده از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت مورد نظر، کار راحتی است.
ارائه محتوای بهینه شده سریعتر از رقبا، در یک کلام به این معناست:
- ترافیک بیشتر؛
- نرخ پرش کمتر؛
- تبدیل بیشتر؛
- مشتریان راضی تر.
برای دستیابی به این سطح از عملکرد وبسایت، باید تعادل مناسبی بین تست منظم و بهینه سازی سرعت سایت به سرعت ایجاد کنید.
تست سرعت وب سایت چیست؟
هنوز با مفهوم تست سرعت آشنایی ندارید؟ پس بیایید قبل از هر چیزی، اصول اولیه تست سرعت را روشن کنیم. به عنوان یک وبمستر، احتمالاً (بهتر بگویم، قطعاً) میخواهید تا حد امکان ترافیک بیشتری جذب کنید. یکی از بهترین راهها برای انجام این کار، بهینه سازی عملکرد وبسایت وردپرس تا حد امکان است. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، یک سایت کند به شدت توانایی شما برای به دست آوردن ترافیک جدید را محدود میکند و حتی میتواند بر مخاطبان فعلی شما تأثیر منفی بگذارد.
تست سرعت به شما یک نمای کلی از سرعت بارگذاری وب سایتتان میدهد. معمولاً بهترین ابزارهای تست سرعت سایت، به رباتهای خزنده اجازه دسترسی به سایت شما را میدهند (البته روشهای مختلفی وجود دارد)، و زمان و سایر معیارهای کلیدی را در پایان یک تست کوتاه گزارش میکنند. هر چه آمار و ارقام مربوط به زمان لود شدن سایتتان کمتر باشد بهتر خواهد بود.
سایت های تست سرعت سایت چه کمکی به شما خواهد کرد؟
همانطور که تاکید کردیم، سرعت کلی سایت شما (یعنی سرعت بالا آمدن هر صفحه)، تاثیر قابل توجهی بر میزان ترافیکی که میتوانید جذب کنید دارد. با این حال، بهینه سازی عملکرد سایت تنها محدود به درک سرعت آن نخواهد بود.
به عنوان مثال، بهترین ابزارهای تست سرعت سایت اغلب نحوه بارگیری صفحه شما را به تفصیل آنالیز میکنند و نتایج را ارائه میدهند. به این معنی که میتوانید عناصر خاصی را که نیاز به بهبود دارند، بررسی و اصلاح کنید. ترفندهایی مانند بهینهسازی تصویر، کوچکسازی کد، ذخیرهسازی، تغییر مسیر و بسیاری موارد دیگر، همگی به زمانهای کلی سرعت بارگذاری صفحه شما کمک میکنند.
با 3 مورد از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت آشنا شوید!
بر اساس تجربه ما، این سه مورد از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت به شما کمک میکند تا عملکرد سایت خود را به بهترین شکل ممکن تجزیه و تحلیل کنید.
1. Google PageSpeed Insights
کاربرد: | عالی برای نظارت بر Core Web Vitals و اشکال زدایی مشکلات سرعت سایت |
مناسب برای: | مبتدیان و توسعه دهندگان باتجربه |
بهترین ویژگی: | ارزیابی Core Web Vitals |
دسترسی: | رایگان |
اولین مورد در لیست ما چیزی نیست جز PageSpeed Insights گوگل. PSI سالهاست که یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت به شمار میآید. این ابزار برای تست سرعت سایت ایرانی نیز بسیار مناسب خواهد بود. PSI طراحی بسیار بصری دارد و استفاده از آن، چه برای مبتدیان و چه برای توسعه دهندگان آسان خواهد بود.
صفحه گزارش PSI به بخشهایی تقسیم میشود که با ارزیابی Core Web Vitals شروع میشوند.
این ابزار از دادههای تجربه کاربر واقعی برای ارزیابی میزان درک بازدیدکنندگان از وب سایت شما استفاده کنید.
در مرحله بعدی، امتیاز عملکرد PSI و امتیازات دسترسی، بهترین روشها و وضعیت سئو قرار دارند.
از آنجایی که این آمار بر اساس دادههای آزمایشگاهی هستند، میتوانید از آنها برای اهداف آزمایش و اشکال زدایی استفاده کنید.
در پایین گزارش PageSpeed Insights، پنل فرصتها و تشخیصها را میبینید. اینجا، قسمتی است که داخل آن همه پیشنهادات برای بهبود سایت فهرست شدهاند.
مزایا و معایب PageSpeed Insights
✔️ بهترین ابزارهای تست سرعت سایت با گوگل | ❌ نمودار آنالیز آبشاری ندارد |
✔️بهترین راه برای نظارت بر Core Web Vitals شما | ❌ امکان تغییر لوکیشنی که سایت از آنها بررسی شده وجود ندارد |
✔️ ارائه دیتای مفصل و پیشنهادات بهبود آموزنده |
2. WebPageTest
کاربرد: | نظارت بر عملکرد سایت و آزمایش آن از مکانها، دستگاهها و شبکههای مختلف |
مناسب برای: | مبتدیان و توسعه دهندگان باتجربه |
بهترین ویژگی: | تست از لوکیشنهای مختلف |
دسترسی: | رایگان (نسخه پولی هم دارد) |
WebPageTest یکی از عالیترین و بهترین ابزارهای تست سرعت سایت برای نظارت بر عملکرد وبسایت در سطح جهانی است، چون به شما امکان میدهد از لوکیشنها، دستگاهها و شبکههای مختلف سایتتان را تست کنید. میتوانید تستهای Site Performance، Core Web Vitals، Lighthouse، Visual Comparison و Traceroute را نیز در این ابزار اجرا کنید. علاوه بر این، میتوانید از بین دو حالت پیکربندی یکی را انتخاب کنید:
- ساده – 3 تست از پیش تنظیمات مکان و مرورگر توصیه شده؛
- پیشرفته – انتخاب گزینههای لوکیشن و نوع دستگاه از بین تمام گزینههای مرورگر.
حالت پیشرفته، امکان استفاده از انواع تنظیمات را فراهم میکند، اما برای استفاده حداکثری از آن باید پیشینه فنی داشته باشید.
پس از تست سایت با WebPageTest، یک گزارش عملکرد کامل دریافت خواهید کرد که شامل موارد زیر خواهد بود:
- خلاصه عملکرد؛
- فرصتها و تشخیصهای بهبود سایت؛
- تفکیک محتوا؛
- Core Web Vitals؛
- نمودارهای آبشاری؛
- وضعیت خرابی دامنه (در صورت وجود مشکل).
مزایا و معایب WebPageTest
✔️گزینه ای برای آزمایش سایت از مکانها، مرورگرها و دستگاههای مختلف | ❌اگر مبتدی باشید، تعداد زیاد گزارشها باعث استرس شما خواهند شد |
✔️حالت پیشرفته امکان تنظیمات مختلف را فراهم میکند | ❌برای استفاده حداکثری از پیکربندی پیشرفته، به دانش فنی نیاز دارید |
✔️شامل دادههای گرانولی و گزارشهای عملکرد مختلف است |
3. GTmetrix
کاربرد: | عالی برای تست سرعت و مشکل یابی |
مناسب برای: | مبتدیان |
بهترین ویژگی: | تب History |
دسترسی: | رایگان به همراه نسخه پولی |
GTmetrix یکی دیگر از شناخته شدهترین و بهترین ابزارهای تست سرعت سایت است که از نظر تنظیمات به نوعی شبیه به WebPageTest ساخته شده است. نسخه اصلی GTmetrix رایگان است و شما میتوانید به سادگی با ثبت نام در یک حساب کاربری، به چندین گزینه دسترسی داشته باشید.
گزینههای اضافی شامل توانایی ایجاد یک ویدیو است که به شما کمک میکند مشکلات را رفع کنید. در این ویدیوها میتوانید نحوه نمایش صفحه را مشاهده کنید. اگر شبکه تبلیغاتی شخص ثالثی را اجرا میکنید و میخواهید تأثیر کامل تبلیغات بر زمان بارگذاری خود را هم مشاهده کنید، ویژگی AdBlock این ابزار برای شما بسیار عالی خواهد بود.
همچنین، میتوانید یک کوکی به همراه درخواست خود ارسال کنید و از احراز هویت HTTP، امکان فهرستبندی مجاز و آدرسهای مسدودکننده بهره ببرید.
گزارشهای عملکرد GTmetrix به دستههای مختلفی تقسیم میشوند:
- خلاصه: شامل یک نمره کلی و گزارش Core Web Vitals (بر اساس دیتای آزمایشگاهی) میشود.
- عملکرد: چندین معیار مختلف را نشان میدهد که از دادههای عملکرد Lighthouse منشأ میگیرند.
- Structure: برگه ای که در آن لیستی از مسائل خاصی را که بر عملکرد سایت شما تأثیر میگذارد، پیدا میکنید.
- نمودار آبشار: تمام درخواستهای فردی را در صفحه وب شما نمایش میدهد.
- ویدئو: نسخه پولی این ابزار، به طور اتوماتیک یک ویدیو جنریت میکند که نشان میدهد چگونه یک صفحه برای هر تست عملکرد بارگیری میشود.
- تاریخچه – شامل تمام تستهای عملکرد گذشته شما میشود.
مزایا و معایب GTmetrix
✔️UI آسان و کاربرپسند | ❌ در حساب رایگان نمیتوانید تست نسخه تلفن همراه را اجرا کنید |
✔️گزارشهای عملکردی متعدد | ❌ گزارش Core Web Vitals بر اساس دیتای آزمایشگاهی است |
✔️گزینهای برای آزمایش سایت شما از مکانهای مختلف | ❌ در نسخه رایگان همه ویژگیها فعال نیستند |
چطور بهترین ابزارهای تست سرعت سایت را انتخاب کنیم؟
بهترین ابزارهای تست سرعت سایت در مقاله امروز، تنها نمونههایی از محبوبترین سایتهای تست عملکرد وب سایت هستند. در سراسر اینترنت، انواه ابزارها و پلاگینهای رایگان و پولی وجود دارند که میتوانید از میان آنها هرکدام که خواستید را انتخاب کنید.
سه قانون کلی وجود دارد که به اعتقاد ما، هنگام انتخاب بهترین ابزارهای تست سرعت سایت باید از آنها پیروی کنید:
1. سهولت استفاده به معنای بهینه بودن عملکرد نیست
کل ایده تکیه بر یک ابزار برای تست سرعت سایت با گوگل، ساده سازی یک فرآیند مهم است. فرق نمیکند که بخواهید تصاویر را بهینه سازی کنید یا HTML، CSS یا جاوا اسکریپت. هر ابزاری که انتخاب میکنید بایستی سریع، موثر و کارآمد باشد.
این اصلاً ایده آل نیست که چند ساعت روی یک ابزار وقت بگذارید و با آن سروکله بزنید، اما در نهایت متوجه شوید پاسخگوی نیازهای شما نیست.
2. دوری از هزینههای پنهان
بهترین ابزارهای تست سرعت سایت ممکن است در نهایت رایگان تمام نشوند. اگر مهارتهای فنی برای مدیریت کد سایت خود ندارید، به روز رسانی آن به تنهایی خطرناک خواهد بود. از این رو، باید فرد کاربلدی را استخدام کنید که این کار را برای شما انجام دهد.
از سوی دیگر، اگر از یکی از سیستمهای مدیریت محتوای محبوب مانند وردپرس استفاده میکنید، نصب چندین پلاگین سرعت سایت ممکن است وسوسه انگیز باشد. اما به یاد داشته باشید که این کار مثل یک شمشیر دو لبه میماند. ممکن است در نهایت با مشکلات عدم سازگاری، حجم هیولای دیتابیس و افزایش گسترده HTTP request مواجه شوید.
به عبارت دیگر، در عوض افزایش سرعت سایت ممکن است با یک حرکت اشتباه، کل سایت را به فنا بدهید.
3. دقت کنید بابت چه چیزی پول میدهید.
قیمت بهترین ابزارهای تست سرعت سایت، چیزی است که باید حتما در نظر بگیرید. شاید با خودتان بگویید: «من که تازه کارم، هنوز منابع کافی برای پرداخت برای ابزارهای بهینه سازی سرعت ندارم». بله، ما درک میکنیم. در ابتدای این مسیر پر فراز و نشیب، طبیعی است که در درجه اول فکرتان به سمت راهحلهای رایگان برود.
با این حال، با گذشت زمان متوجه خواهید شد که همیشه بهتر است به راهحلهای برتر که کیفیتشان ثابت شده، تکیه کنید. ابزارهایی که امتحانشان را پس داده و بابت اعتبار عملکرد آنها شکی باقی نمانده، دارای ویژگیهای برتری هستند. در نتیجه پشتیبانی بهتر و نتایج مطلوبتری ارائه خواهند داد.
بهترین ابزارهای تست سرعت سایت: ما از چه ابزاری استفاده می کنیم؟
بدون شک سرعت سایت از جمله پارامترهایی است که ما در نجوانت اهمیت زیادی برای آن قائل هستیم. ما لیستی از انواع بهترین ابزارهای تست سرعت سایت را امتحان کردیم و در نهایت، تصمیم گرفتیم از GT Metrix استفاده کنیم.
این ابزار فوق العاده ارزشمند است و استفاده از آن با یک طرح اولیه رایگان است. فقط یک حساب کاربری ایجاد کنید و به ویژگی های کافی برای شروع دسترسی خواهید داشت. اگر می خواهید گزینه های پیشرفته تری را باز کنید، می توانید به یک طرح پولی ارتقا دهید.
سخن آخر
ابزار تست عملکرد وب سایتی که اکثر مردم از آن استفاده میکنند باید PageSpeed Insights Google باشد. با این حال، GTmetrix و Pingdom هم در میان افرادی که در مورد نظارت بر تمام جنبههای وب سایت خود از مکانهای مختلف در جهان جدی هستند، محبوبند.
مهم است که وب سایت خود را از طریق چندین ابزار تست عملکرد سایت اجرا کنید، چون همه ابزارها دقیقاً نتایج یکسانی را نشان نمیدهند.
اغلب اوقات Google PageSpeed Insights امتیازات پایینی را نشان میدهند، آن هم وقتی که ابزارهای دیگر امتیازات بالایی را نشان داده باشند. بنابراین باید نتایج خود را دوبار بررسی کنید و ببینید واقعاً در کدام بخشها مشکل دارید. به این ترتیب میتوانید متوجه شوید که وب سایت شما واقعاً در سئو عملکرد خوبی دارد یا نه؛ حتی اگر آمار PageSpeed Insights خلاف این را بگوید.
به یاد داشته باشید که این ابزارها فقط یک مرجع برای رباتهایی هستند که سایت شما را میخزند و آن را آنالیز میکنند. بنابراین تا زمانی که وبسایت شما به سرعت بارگیری میشود و برای انسانهای واقعی کاربرپسند است، نباید مشکلی با دسترسی به سایت خود در سراسر وب داشته باشید.
سؤالات متداول
ابزارهای تست سرعت سایت رایگان کدامند؟
Google PageSpeed Insights
GTmetrix
Pingdom Speed Test
WebPageTest
چگونه می توانم از ابزارهای تست سرعت سایت برای مقایسه سرعت سایت های مختلف استفاده کنم؟
ابتدا، سایت هایی را که می خواهید مقایسه کنید، انتخاب کنید.
سپس، ابزار تست سرعت سایت مورد نظر خود را باز کنید.
در ابزار تست سرعت سایت، آدرس سایتی را که می خواهید تست کنید، وارد کنید.
سپس، تست سرعت سایت را اجرا کنید.
نتایج تست سرعت سایت را بررسی کنید.
چطور میتوان سرعت سایت را بهبود بخشید؟
از تصاویر و فایل های رسانه ای با اندازه مناسب استفاده کنید.
از کدهای فشرده شده استفاده کنید.
از شبکه تحویل محتوا (CDN) استفاده کنید.
از کش استفاده کنید.
از افزونه های بهینه سازی سرعت سایت استفاده کنید.
ابزارهای تست سرعت سایت چگونه کار میکنند؟
ابزارهای تست سرعت سایت با ارسال درخواست هایی به سرور سایت شما و اندازه گیری زمان بارگذاری صفحات، سرعت سایت شما را اندازه گیری می کنند. این ابزارها همچنین می توانند اطلاعاتی در مورد اندازه فایل ها، زمان بارگذاری منابع و سایر عوامل ارائه دهند که بر سرعت بارگذاری سایت شما تأثیر می گذارند.