آموزش سئو عکس؛ روش های بهینه سازی تصاویر
عکسها نقش مهمی را در مطالب سایت شما ایفا میکنند و به همین دلیل سئو آنها نیز بسیار مهم است. در اینجا با آموزش سئو عکس همراه شما هستیم و نحوه ی سئو عکس در وردپرس را توضیح میدهیم.
چه بخواهید مطلب جدیدی در وبلاگتان منتشر کنید، چه درگیر وبسایت فروش محصولاتتان باشید، این سوال پیش میآید که به عکس نیاز دارید یا خیر. پاسخ همیشه مثبت است. تصاویر روح تازهای به صفحه شما میبخشند و به سئوی وبسایت کمک میکنند. اما سئو تصاویر چیست و چگونه عکس را سئو کنیم؟ نگران نباشید، ما در این مطلب نحوه ی سئو عکس در وردپرس را توضیح میدهیم و توصیههایی برای شما داریم. با آموزش سئو عکس همراه ما باشید.
همیشه از عکس استفاده کنید
وقتی از تصاویر به درستی استفاده کنید، خوانندگان به درک بهتری از مقاله شما میرسند یا با محصولی که ارائه میکنید بهتر آشنا میشوند. شاید این جمله چندان در موضوع سئو تصاویر در گوگل درست نباشد: هر عکس ارزشی به اندازه هزار کلمه دارد. اما قطعا زمانی که مقاله شما به 1000 کلمه میرسد، استفاده از یک عکس کمککننده خواهد بود. همچنین به کمک عکسها میتوانید مفهوم متن خود را در یک جدول به تصویر بکشید یا پستهای خود در شبکههای اجتماعی را جذابتر کنید.
توصیه خیلی سادهایست: در هر مقالهای که مینویسید، از تصاویر استفاده کنید تا مطلب شما برای مخاطبان جذابتر شود. علاوه بر این، از آن جایی که فاکتورهای سرچ گوگل مدام در حال تغییرند و دیگر فقط مبتنی بر متن نیستند، استفاده از تصاویر به سئوی مطلب شما کمک میکند. هنوز سرچ تصاویر به اندازه سرچ متنی محبوب نشده، اما با وجود هوش مصنوعی و دیگر پیشرفتهای چندرسانهای، بهینه سازی تصاویر از نظر سئو کار را برای موتورهای جستجو و کاربران سادهتر میکند.
اگر به قسمت سرچ تصاویر گوگل سر بزنید، متوجه میشوید که در این قسمت فیلترها و جزئیاتی برای سرچ وجود دارد. این موضوع نشان میدهد که گوگل به خوبی از محتوای عکسها نیز مطلع است.
تصویر مناسبی پیدا کنید
در ادامه آموزش سئو عکس باید تصویر مناسب مطلب خودتان را پیدا کنید. همیشه بهتر است که برای صفحه خود از عکسهایی که خودتان گرفتهاید استفاده کنید، نه عکسهایی که روی اینترنت موجود هستند. از طرف دیگر باید از عکسی مرتبط با مطلبی که دارید استفاده کنید. اگر از عکسی تصادفی استفاده کنید تا فقط چراغ یوست سئو را سبز کنید، کارتان کاملا اشتباه است. مهمترین نکته در نحوه ی سئو عکس در وردپرس این است که تصویر باید بازتابی از موضوع مطلب شما باشد یا اهداف آن را نشان بدهد. علاوه بر این، سعی کنید که هرعکس را نزدیک متن مرتبطش قرار دهید. اگر تصویر شاخصی دارید، آن را بالای صفحه قرار بدهید. عکسی که کنار متن مرتبطش قرار میگیرد، برای کلیدواژههای متن رتبهبندی بهتری در سرچ گوگل میگیرد.
تصویر اورجینالی ندارید که در وبسایتتان استفاده کنید؟ راههای دیگری هم برای پیدا کردن عکسهای منحصربهفرد وجود دارد. به عنوان مثال Flickr: Creative Commons و Unsplash منابع خوبی برای پیدا کردن عکس هستند. سعی کنید از عکسهای خاص استفاده کنید. جایگزین عکسها نیز نمودارها و جداول هستند. از طرف دیگر گیفها هم این روزها خیلی محبوب هستند، اما حواستان باشد که زیاد از آنها استفاده نکنید. حرکت گیفها ممکن است حواس خوانندگان را از متن پرت کند. همچنین میتوانند سرعت سایت را پایین بیاورند.
آموزش سئو عکس ؛ آماده سازی عکس ها برای مقاله
وقتی تصویر مناسب را پیدا کردید، چه عکس باشد چه نمودار و جدول، قدم بعدی بهینهسازی تصاویر برای وبسایت شماست. پس قبل از اینکه عکس را در سایت خود آپلود کنید، حواستان به چند نکته باید باشد.
نام فایل مناسبی انتخاب کنید
آموزش سئو عکس با نام فایل شروع میشود. گوگل باید بتواند بدون اینکه به عکس شما نگاه کند، متوجه شود که موضوع آن چیست. پس از کلیدواژه خود در نام فایل عکس استفاده کنید. خیلی ساده است: اگر مطلب شما درباره کلیسای نوتردام است و عکسی که میخواهید استفاده کنید غروبی در پاریس با منظره این کلیسا را نشان میدهد، نام فایل آن نباید چیزی مانند DSC4536.jpg باشد. نام فایل مناسب آن میتواند notre-dame-paris-sunrise.jpg باشد. به این صورت موضوع عکس (و احتمالا کل مقاله) در ابتدای نام فایل میآید.
فرمت مناسب عکس را انتخاب کنید
برای تصاویر چیزی به عنوان فرمت درست وجود ندارد. فرمت آن به نوع تصویر و استفاده آن بستگی دارد. به طور خلاصه در زمینه نحوه ی سئو عکس در وردپرس از لحاظ فرمت پیشنهاد میکنیم که:
- از فرمت JPEG برای عکسهای بزرگتر استفاده کنید. به این صورت رنگها و شفافیت عکس بهتر خواهد بود.
- اگر میخواهید شفافیت پسزمینه را در عکس خود حفظ کنید، از فرمت PNG استفاده کنید.
- از فرمت WebP هم به جای JPEG یا PNG میتوانید استفاده کنید. با این فرمت در فایلهایی که سایز کمتری دارند، نتایج بهتری خواهید گرفت. از ابزارهایی مانند Squoosh میتوانید برای تبدیل فرمت عکسها به WebP استفاده کنید.
- برای لوگوها و آیکونها از فرمت SVG استفاده کنید.
اگر مخاطبانتان از مرورگر یا دستگاههای خاصی استفاده میکنند، مطمئن شوید که فرمت مورد استفادهتان در مرورگرهای آنها پشتیبانی میشود.
اندازه مناسب عکس ها
در ادامه روش های بهینه سازی تصاویر، به اندازه عکسها میرسیم. زمان بارگذاری سایت و عکسها از نظر سئو و تجربه کاربران خیلی مهم است. هر چه سایتتان سریعتر باشد، کار کاربران و موتورهای جستجو هم سادهتر میشود. خصوصا وقتی عکس بزرگی را در ابعاد واقعا کوچکی آپلود میکنید. به عنوان مثال یک عکس 2500×1500 پیکسلی، در ابعاد 250×150 نمایش داده میشود.
حتی اگر ابعاد نمایش آن را کوچکتر کنید، باز هم کل تصویر باید لود شود. پس باید سایز عکس را تغییر بدهید یا به اصطلاح آن را Resize کنید. بعد از اینکه عکس را در وردپرس آپلود میکنید، وردپرس این کار را به صورت خودکار انجام میدهد و چند سایز مختلف را برای عکس فراهم میسازد. متاسفانه، با این روش سایز فایل اصلی تغییر نمیکند و فقط سایزی که با آن نمایش داده میشود را تغییر میدهد. پس حواستان به سایزی که میخواهید عکسها با آن ابعاد آپلود شوند باشید.
از تصاویر ریسپانسیو استفاده کنید
در آموزش سئو عکس، این مورد هم ضروری است. اما اگر از وردپرس استفاده میکنید، این کار به صورت خودکار انجام میشود. تصاویر باید صفت srcset را داشته باشند تا بتوانیم یک یا چند تصویر را در اندازههای مختلف صفحه نمایش تعریف کنیم و به نمایش دربیاوریم. این ویژگی خصوصا در نسخههای موبایل سایتها کاربردیست.
سایز فایل را کاهش دهید
قدم بعدی در روش های بهینه سازی تصاویر این است که سایز فایل عکس را کاهش دهید یا به اصطلاح آن را کمپرس کنید. به این صورت سایز فایل شما در کوچکترین اندازهای که ممکن باشد ارائه میشود. البته وردپرس عکسهایی که آپلود میکنید را به صورت خودکار کمپرس میکند، اما متاسفانه این کاهش سایز معمولا به تنهایی کافی نیست.
قطعا میتوانید درصد کیفیت عکس را برای کاهش سایز آن پایین بیاورید، اما بهتر است که کیفیت عکسها را در بالاترین حالت خودشان نگه دارید. این کار را میتوانید با ابزارهایی مانند ImageOptim یا وبسایتهایی مانند وبسایت Squoosh، وبسایت JPEGmini، وبسایت jpeg.io یا Kraken.io انجام دهید.
وارد کردن عکس در مقاله و نحوه ی سئو عکس در وردپرس
با اینکه گوگل در تشخیص محتوای یک عکس پیشرفت کرده، اما نباید صرفا روی تواناییهای گوگل تکیه کنید. این کار شماست که زمینه و شرایط مناسب برای عکس را فراهم کنید. عکس شما آماده است، اما آن را در هر جایی از مقالهتان قرار ندهید. همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، اضافه کردن عکس در نزدیکی متنی که با آن مرتبط است خیلی کمککننده خواهد بود. کاربران و گوگل ترجیح میدهند که متن و تصویر با هم مرتبط باشند.
کپشن ها
کپشن عکس متنیست که در زیر عکس میآید. اما چرا کپشنها برای سئو عکس مهم هستند؟ چون وقتی کاربران دارند مقالهای را میخوانند، خیلی سریع متنهای زیر هر عکس را هم میخوانند. کاربران وقتی وارد صفحهای میشوند، معمولا تیترها، عکسها و کپشنها را مرور میکنند.
آیا باید برای همه عکسها از کپشن استفاده کنید؟ خیر، چرا که گاهی عکسها اهداف دیگری دارند. فقط برای عکسهایی از کپشن استفاده کنید که استفاده آنها به نظر کاربران منطقی بیاید. اول به کاربران فکر کنید و فقط به خاطر سئو عکس، از کپشن استفاده نکنید.
متن Alt تصاویر یا متن جایگزین
متن Alt تصاویر به عکس اضافه میشود تا اگر به هر دلیلی عکس برای کاربران باز نشد، یک متن توضیحی برای آن وجود داشته باشد. متن Alt تصاویر دسترسی وبسایت شما را بهتر میکند. پس حتما از آن استفاده کنید. همچنین میتواند از کلیدواژه مربوط به مقاله نیز برای متن جایگزین تصاویر استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که Alt تصاویر را مملو از کلیدواژهها نکنید. مهمتر این است که محتوای عکس را توصیف کنید تا کاربران و موتورهای جستجو بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. هر چه توضیحات آن مرتبطتر با محتوای عکس باشد، عکس برای موتورهای جستجو هم مهمتر میشود.
با این همه توجه داشته باشید که همه عکسها به متن جایگزین نیاز ندارند. در عوض، باید آن را بخشی از محتوای خود بدانید و هرجا که لازم است از آن استفاده کنید. به عنوان مثال اگر عکسی فقط جنبه تزئینی دارد، پس نیازی هم به متن Alt یا متن جایگزین نیست؛ چون کاربردی برای خوانندگان شما ندارد. از طرف دیگر، اگر عکسی دارید که آمار را نشان میدهد، به عنوان مثال تعداد افرادی که در ماه گذشته کلمه بستنی را سرچ کردهاند، این موضوع را باید در متن جایگزین بیاورید.
متن عنوان عکس در سئو
خیلی از افراد از همان متن جایگزین برای متن عنوان عکس استفاده میکنند. برخی دیگر هم کادر آن را خالی میگذارند. متن عنوان از لحاظ دسترسی مشکلاتی دارد؛ چرا که اغلب مرورگرها آن را نشان نمیدهند، مگر اینکه کاربر از یک ماوس استفاده کند. پس بهتر است اطلاعاتی را که میخواهید در عنوان عکس وارد کنید، در متن مقاله بیاورید.
داده های ساختار یافته (Structured data) عکس را اضافه کنید
اضافه کردن دادههای ساختاریافته به موتورهای جستجو کمک میکند تا تصاویر شما را نشان بدهند. در حالی که گوگل میگوید که دادههای ساختاریافته در رتبهبندی شما تاثیری ندارند، اما در سرچ عکس میتوانند مفید باشند. از طرف دیگر، به عنوان مثال اگر دستور پختهایی در سایت خود داشته باشید و برای عکسها از Structured data استفاده کنید، گوگل میتواند نشانی را به عکسهای شما اضافه کند که نشان میدهد آن عکس مربوط به یک دستور پخت است. در قسمت سرچ تصاویر گوگل از دادههای ساختار یافته در موارد زیر پشتیبانی میشود:
- محصولات
- ویدیوها
- دستور پختها
اگر میخواهید تصاویر شما در قسمت سرچ عکس گوگل قدرتمند ظاهر شوند، باید به چند مورد توجه داشته باشید و از راهنماییهای گوگل پیروی کنید. به عنوان مثال وقتی در عکسی از Structured data استفاده میکنید، باید مطمئن باشید که آن عکس حقیقتا نمونه خوبی در نوع خودش محسوب میشود.
تاثیر XML sitemaps در سئو تصاویر
میتوانید برای نقشههای سایت از افزونههای تصاویر گوگل استفاده کنید تا به گوگل اطلاعات بیشتری درباره تصاویر صفحهتان بدهید. اطلاعات نقشه سایت تصویر به گوگل کمک میکند تا تصاویر سایت شما را پیدا کند و به شما اجازه میدهد تا تصاویری که میخواهید گوگل آنها را ایندکس کند را مشخص سازید.
تاثیر CDN تصاویر در سئو عکس
سی دی ان را به عنوان یکی از محبوبترین راههای بهبود سرعت سایت میشناسیم. برخی از شرکتهایی که CDNها را فراهم میکنند، CDN مشخصی برای عکسها هم ارائه میکنند. هدف CDN تصاویر مشخص است: بهبود تصاویر و ارائه هر چه سریعتر آنها به کاربران. CDN تصاویر کار نقل و انتقال، بهبود و ارائه تصاویر را انجام میدهد. با استفاده از آن میتوانید مشخص کنید که چه چیزی لود شود و کار بارگذاری اطلاعات به چه صورت انجام شود. انواع CDN تصاویر موجود هستند؛ از جمله Sirv و Cloudinary و Imagekit. همچنین پلتفرمهایی مانند Cloudflare به شما اجازه میدهند که چگونگی تغییر سایز، تغییر فرمت و ارائه تصاویر را مشخص سازید.
سوالات متداول در مورد نحوه ی سئو عکس در وردپرس
در این قسمت با پاسخ به سوالات متداول در مورد روش های بهینه سازی تصاویر همراه شما هستیم.
مهمترین فاکتور سئو عکس چیست؟
مهمترین فاکتور سئو عکس این است که از عکسی باکیفیت، منحصربهفرد و مرتبط با متن استفاده کنید.
تفاوت عنوان عکس با Alt تصویر چیست؟
تفاوت عنوان عکس با Alt تصویر در طریقه نمایش آنها برای کاربران است. زمانی که عکس به هر دلیلی باز نشود، Alt تصویر برای او نمایش داده میشود. اما کاربران عنوان عکس را زمانی میتوانند ببینند که موس را روی عکس ببرند.
کلام آخر
در این مطلب با آموزش سئو عکس همراه شما بودیم و نحوه ی سئو عکس در وردپرس را توضیح دادیم. هر روز گوگل در زمینه تشخیص المانهای موجود در هر عکس بهتر و بهتر میشود و به همین دلیل عاقلانه است که مطمئن شویم عکسها و المانهایشان در راستای اهداف گوگل و تجربه خوب کاربران هستند. چک لیست سئو تصاویر به شرح زیر است:
- انتخاب تصویر مرتبط
- انتخاب یک نام فایل خوب برای تصویر
- تطبیق ابعاد عکس با سایزی که در سایت نشان داده میشود
- استفاده از srcset در صورت امکان
- کاهش سایز فایل برای سرعت بیشتر
- اضافه کردن کپشن در صورت نیاز
- اضافه کردن متن جایگزین تصویر (نیازی به عنوان عکس نیست)
- اضافه کردن Structured data به عکسها
- استفاده از عکسها در XML sitemaps
- استفاده از CDN تصاویر
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و با روش های بهینه سازی تصاویر کاملا آشنا شده باشید.