نجوانت

طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟

اگر قصد راه اندازی وب سایت خود را داشته باشید، یکی از اولین چیزهایی که بایستی درباره آن تصمیم بگیرید انتخاب پلتفرم طراحی سایت است. خیلی از کاربران در این مرحله قصد دارند بدانند که کدام یک بهتر است، طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی؟

پاسخ به سؤال تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html به این راحتی نیست. فرق طراحی سایت با وردپرس با برنامه نویسی در عواملی مانند زمان و هزینه لازم، سهولت در استفاده و بهینه سازی و سایر امور مشخص می‌شود. برای اینکه بتوانید حساب شده و بر اساس اطلاعات فنی بهترین انتخاب را برای طراحی وبسایت خود انجام بدهید، باید به مقایسه وردپرس و سایت اختصاصی از جنبه‌های مختلف بپردازید.

در این مقاله از نجوانت به سؤالات شما درباره تفاوت ساخت سایت وردپرس با سایت اختصاصی پاسخ خواهیم داد و این دو پلتفرم طراحی وب سایت را از جهات مختلف، مزایا و معایب هریک باهم مقایسه خواهیم نمود.

اصول تفاوت طراحی سایت با وردپرس و HTML

طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی

پیش از اینکه ببینیم بین طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی باید کدام یک را انتخاب کنیم، بایستی نگاهی به ماهیت و عملکرد هردو بیندازیم. به طور کلی HTML (مخفف Hypertext Markup Language) یک زبان برنامه نویسی است که برای طراحی وبسایت از صفر به کار می‌رود. از سوی دیگر، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که می‌توانید بدون نوشتن یک خط کد، داخل آن فایل آپلود کنید، محتوا منتشر کنید و رسانه‌هایتان را مدیریت نمایید.

اگر ترجیح می‌دهید زمان و هزینه زیادی برای ساخت وب سایت با HTML، CSS و JavaScript اختصاص ندهید، در عوض گزینه‌های فراوانی از پلتفرم‌های انتشار محتوا، سایت‌سازها و سیستم‌های مدیریت محتوا وجود دارند که به شما بستری برای ساخت وب سایت خودتان ارائه می‌دهند.

یکی از این راه حل‌ها یعنی CMS، محبوب‌تر از سایرین است. این پلتفرم به شما اجازه می‌دهد به راحتی دیزاین سایت خود را تغییر بدهید، داخل پست‌هایتان از محتوای چندرسانه‌ای استفاده کنید، محتوا را بر اساس تگ و کتگوری بچینید، چندین کاربر را همزمان مدیریت کنید، کدهای بک اند را ادیت کنید و هزارتا کار دیگر انجام دهید.

اصلی‌ترین تفاوت طراحی سایت با وردپرس و HTML این است که CMSها عملکرد سرراست‌تر و آسان‌تری دارند. برای استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا نیازی نیست استاد کدنویسی باشید. به علاوه گزینه‌های زیادی برای انجام عملکردهای مختلف در وب سایت خود خواهید داشت. کسانی که برای اولین بار سراغ طراحی سایت می‌روند و می‌خواهند بدانند که بهتر است بین طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی کدام را انتخاب کنند، اغلب سراغ CMS می‌روند. اما پیش از اینکه با عجله قضاوت کنیم، بیایید نگاهی به خصوصیات وبسایت‎‌های استاتیک HTML بیندازیم و ببینیم فرق طراحی سایت با وردپرس با برنامه نویسی در کجاست. برای این کار ابتدا باید بدانیم سایت HTML استاتیک چیست.

برای مقایسه اساسی طراحی سایت با کد نویسی یا بدون کد نویسی (همان وردپرسی)، ابتدا باید ویژگی‎‌های هریک از این دو پلتفرم را بشناسیم. بیایید با HTML شروع کنیم. یک وبسایت HTML استاتیک از یک کتابخانه پر از فایل‌های اچ تی ام ال تشکیل می‌شود. مرورگر یک درخواست برای سرور ارسال می‌کند و در پاسخ، سرور نیز یک فایل HTML تکی (و احتمالاً استایل شیت و اسکریپت) را در جواب می‌فرستد تا صفحه در مرورگر نمایش داده شود. HTML استاتیک برای همه بازدیدکنندگان ظاهر یکسانی دارد و تنها در صورتی تغییر خواهد کرد که برنامه نویس کد HTML را تغییر بدهد.

سایت‌های HTML استاتیک عموماً به سادگی ساخته می‌شوند، اما نگهداری آنها ساده نیست. یک تفاوت وردپرس و برنامه نویسی اینجاست که همه محتوای اختصاصی یا دینامیک بایستی مستقیماً در فایل HTML ثبت شود و برای اعمال هر تغییر اساسی، باید تغییرات را رو همه فایل‌ها انجام داد. بنابراین حفظ یک وبسایت استاتیک بزرگ کار و زحمت زیادی می‌طلبد.

راه حل این مسئله، طراحی یک وبسایت دینامیک است. یک وبسایت دینامیک به جای اینکه کتابخانه‌ای از فایل‌های HTML متنوع داشته باشد، صفحات وب را بر اساس هر درخواست روی سرور می‌سازد. به عبارت دیگر زمانی که شما به صفحه‌ای از یک وبسایت دینامیک سر می‌زنید، سرورهای وب درخواست مرورگر شما را دریافت می‌کنند. سپس بر اساس دیتای ذخیره شده و با استفاده از یک زبان اسکریپت مانند PHP، فایل HTML را می‎سازند. بعد فایل HTML جدید را به مرورگر شما ارسال می‌کنند تا نمایش داده شود. به این ترتیب تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html اینجاست که در سایت‌های کدنویسی شده، انعطاف پذیری بالاتری به وجود می‌آید و تجربه شخصی‌سازی‌شده‌تری به کاربر ارائه می‌شود.

  آموزش نصب گوگل آنالیتیکس در 5 گام | چگونه گوگل آنالیتیکس را برای سایت فعال کنیم؟

وبسایت‌های دینامیک را هم می‌توان از صفر کدنویسی کرد، اما این نوع سایت‎‌ها عمدتاً با CMSهایی مانند وردپرس یا نوع دیگری از سایت ساز ساخته می‌شوند.

حالا نکاتی که ذکر کردیم را در کنار یکدیگر قرار می‌دهیم تا ببینیم طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا طراحی سایت اختصاصی با کدنویسی.

طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی؟

همانطور که اشاره کردیم، اصولاً وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست. از سوی دیگر، HTML زبانی است که برای طراحی وبسایت به کار می‎رود. همه وبسایت‌های وردپرسی بر اساس HTML ساخته شده‎اند، اما همه سایت‌های HTML لزوماً وردپرسی نیستند. به طور کلی سایت‌های وردپرسی برای افراد مبتدی و کسانی که از برنامه نویسی سررشته ندارند مناسب‌تر هستند. از سوی دیگر وب سایت‌های HTML که هاستینگ خود را بر عهده دارند، برای برنامه نویسان باتجربه مفیدتر و کارآمدتر خواهند بود.

فرق طراحی سایت با وردپرس با برنامه نویسی HTML، CSS و JavaScript

برای ساخت یک وبسایت از صفر، باید یک متخصص برنامه نویسی کارکشته استخدام کنید تا نتیجه خوبی بگیرید. یک برنامه نویس از زبان‎‌های HTML، CSS و گاهی جاوا اسکریپت برای ساخت صفحات وب استفاده می‌کند. ساخت وب سایت از ب بسم الله، زمان و هزینه نسبتاً زیادی می‌طلبد اما این گزینه، در نهایت تجربه کاربری منحصر به فردی برای بازدیدکنندگان سایت شما به همراه خواهد داشت.

فرق دیگر طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی در این است که با استفاده از CMS انعطاف پذیر وردپرس، می‌توانید به چندین کاربر دسترسی برای انجام ویرایش و تولید محتوا روی سایت را بدهید. این CMS از زبان برنامه نویسی PHP استفاده می‌کند، اما بسیاری از کاربران می‌توانند بدون دانش برنامه نویسی هم سایت وردپرسی خود را مدیریت کنند.

نکته دیگری که باید هنگام تصمیم گیری برای انتخاب وردپرس یا HTML درنظر بگیرید، ساده بودن انجام و اعمال تنظیمات روی سایت وردپرسی است. برای ایجاد کوچکترین تغییرات روی سایت HTML، باید از برنامه نویس کمک بگیرید. از سوی دیگر، نگهداری وبسایت کدنویسی شده آسان‌تر است زیرا در مقایسه با سایت وردپرسی، نیازی به سازگاری با پلاگین‎های مختلف ندارد.

حالا که تصوری کلی از تفاوت طراحی سایت با وردپرس و HTML از نظر ساخت و مدیریت سایت پیدا کرده‌اید، می‌توانیم به مرحله بعد برویم و به مقایسه خصوصیات این دو پلتفرم بپردازیم.

آیا CMS هایی مانند وردپرس از HTML استفاده می‌کنند؟

پاسخ کوتاه این است: بله. وردپرس و هر سیستم مدیریت محتوای دیگری می‌تواند از HTML استفاده کند.

اگر پاسخ مفصل می‎‌خواهید باید بگوییم که اصولاً وردپرس به زبان HTML نوشته نشده است. نرم افزار هسته‌ای این پلتفرم (و پلاگین‌ها و قالب‌های آن) بر اساس زبان برنامه نویسی PHP نوشته می‌شوند. این زبان، نحوه تعامل وردپرس با دیتابیس و اتصال با آن را مشخص می‌کند.

PHP سایت وردپرسی روی همان سرور هاست سایت اجرا می‌شود. بنابراین زمانی که یک بازدیدکننده URL سایت شما را تایپ می‌کند، کد PHP روی سرور شما درخواست را دریافت کرده و محتوای مرتبط را از دیتابیس وردپرس فراخوانی می‌کند. سپس همین محتوا را به یک فایل HTML (و فایل‌های CSS همراه) تبدیل می‌کند. از آنجا که هسته وردپرس با استفاده از PHP نوشته می‌شود، برنامه نویس‌های دیگر نیز می‌توانند پلاگین‌ها و قالب‌هایی که بر اساس فایل‌های PHP خود ساخته‌اند را تولید و منتشر کنند. این پلاگین‌ها و قالب‌ها معمولاً ارزانقیمت یا رایگان هستند و به شما اجازه می‌دهند بدون نیاز به دستکاری کد سایت، تغییرات مختلف روی آنها انجام بدهید.

بنابراین با وجود اینکه کاربران نهایی متوجه تفاوت طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی نمی‌شوند، اما فرایند نحوه دسته بندی محتوا و ارسال آن برای کاربر در هر پلتفرم با دیگری متفاوت خواهد بود.

مقایسه وردپرس و سایت اختصاصی از نظر سرعت

مقایسه وردپرس و HTML از نظر سرعت

هیچ کاربری حاضر نیست مدت زیادی برای لود شدن سایت منتظر بماند. در حقیقت سرعت صفحه (page speed) به حدی اهمیت دارد که اخیراً گوگل این عامل را نیز در پارامترهای تعیین رنکینگ نسخه دسکتاپ و نسخه موبایل لحاظ می‌کند. در نتیجه برای اینکه مطمئن شوید وبسایت شما از تجربه کاربری بهینه‌ و نرخ پرش (bounce rate) پایین برخوردار خواهد بود، بایستی تفاوت سرعت در طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی را بدانید.

  مجوزهای لازم برای راه اندازی سایت کدامند؟

سرعت وردپرس

عیب استفاده از پلتفرمی مبتنی بر php و دیتابیس، احتمال کند شدن آن است. هربار یک بازدیدکننده از سایت شما دیدن کند، سرور بایستی کد php را مجدداً اجرا کند و اطلاعات را از دیتابیس بگیرد تا خروجی را به درستی روی نمایشگر کاربر نهایی مشخص کند. این امر نسبت به یک سایت کدنویسی شده ریسورس‌های بیشتری از سرور می‌طلبد، به همین علت لود شدن آن بیشتر طول می‌کشد.

البته با انتخاب یک هاست پرسرعت و خرید شبکه تحویل محتوا (CDN)، بهینه سازی و فشرده سازی تصاویر و انجام اقدام‌های دیگر برای افزایش سرعت سایت، می‎توانید به هدف لود تایم 4 ثانیه که بازدیدکنندگان انتظار دارند برسید.

سرعت HTML

همانطور که در قسمت قبلی تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html اشاره کردیم، سایت‌های اچ تی ام ال برای لود شدن نیازی به اجرای PHP یا کوئری‌های دیتابیس ندارند. به عبارت دیگر در صورتی که کد سایت بهینه سازی شده باشد، نسبت به سایت‌های وردپرسی سرعت لود بیشتری خواهد داشت.

روش‌های زیادی برای بهینه سازی سایت HTML و اطمینان از سرعت عملکرد بالای آن وجود دارند. حذف فضای سفید پرت، حذف بخش‌های کامنت، کش نمودن مداوم محتوای سایت، کاهش تعداد اسکریپت‎‌های این‌لاین و بهینه سازی تصاویر با فشرده کردن آنها و استفاده از خاصیت Lazy Loading برای تصاویر، به افزایش سرعت سایت کدنویسی شده کمک خواهد کرد. دقت داشته باشید که بسیاری از این اقدام‌ها، برای نگهداری نیز انجام می‌شوند و برای سایت‌های وردپرسی هم مفید واقع خواهند شد.

فرق طراحی سایت با وردپرس با برنامه نویسی از نظر سهولت استفاده

پروسه طراحی سایت باید تا حد امکان سریع و آسان باشد. اما اغلب اوقات سهولت استفاده به قیمت فدا کردن انعطاف پذیری سایت میسر می‌شود. هرچه کنترل بیشتری روی اداره و دیزاین سایت خود داشته باشید، ساخت و مدیریت آن دشوارتر خواهد شد. در مقابل هرچه پروسه ساخت ساده‌تر باشد، کنترل شما روی سایت کمتر خواهد بود.

بنابراین هنگام مقایسه وردپرس و اچ تی ام ال باید تصمیم بگیرید انعطاف پذیری را در اولویت قرار بدهید یا سادگی استفاده از سایت را. این موضوع را درنظر داشته باشید تا برویم سراغ مقایسه میزان سختی طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی.

راحتی استفاده از وردپرس

تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html از نظر سهولت در استفاده

در وردپرس شما می‌توانید بدون نیاز به نوشتن یک خط کد، سایت خودتان را داشته باشید. تولید و مدیریت محتوا، تغییر ظاهر سایت و تنظیم آن از طریق داشبورد وردپرس به راحتی قابل انجام است. به علاوه با استفاده از پلاگین‌های مختلف، عملکردهای مختلفی به سایت شما افزوده می‌شود.

برای تنظیم انعطاف پذیری پلتفرم، باید از منابع بیشتری برای مدیریت سایت خود استفاده کنید. جهت حصول اطمینان از حفظ سرعت و عملکرد سایت و جلوگیری از بروز مشکلات ناسازگاری، بایستی پلاگین‌ها، نرم افزارها و قالب‌ها را مدام آپدیت کنید.

فروشگاه‌های ایکامرس، سایت‌های کسب‌وکارهای کوچک و سایر شرکت‎هایی که قصد دارند برند خودشان را به دنیا بشناسانند و جامعه مشتریان را گسترش بدهند، اغلب CMS را انتخاب می‌کنند. استفاده از وردپرس اوپن سورس آسان‌تر است و نیازی ندارد مدام برای مدیریت بالای سرش باشید.

راحتی استفاده از سایت اختصاصی HTML

فرق طراحی سایت با وردپرس با برنامه نویسی از نظر سهولت در استفاده

هر اقدامی که در وردپرس به راحتی انجام می‌شود (از افزودن و ادیت محتوا گرفته تا گسترش عملکردهای سایت و تغییر ظاهر آن)، در سایت HTML دشوارتر از وردپرس خواهد بود. دلیلش این است که در سایت HTML شما با داشبوردی سروکار ندارید که تمام امکانات، دکمه‌ها، قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس را برای شما ارائه بدهد. بایستی یا خودتان کدهای HTML و CSS را ادیت کنید و یا از یک متخصص بخواهید این کار را برای شما انجام بدهد.

اگر قصد ندارید مدام سایت خود را تغییر بدهید یا آپدیت کنید، بهتر است در میان طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی، سراغ HTML بروید. این مسیر ریسورس‌های سرور کمتری لازم دارد و به راحتی می‌توان سایت را ساخت. بعد از منتشر شدن سایت، دیگر نیازی نیست نگران آپدیت نرم افزارها یا اکستنشن‌های رنگارنگ باشید تا از امنیت سایت خود اطمینان حاصل کنید.

کسب و کارهایی مانند رستوران‌ها، باشگاه‌ها، بوتیک‌ها و سایر بیزنس‌های کوچک که صرفاً می‌خواهند در صحنه اینترنت حضور داشته باشند، بهتر است از ساخت سایت با کدنویسی اختصاصی استفاده کنند. شاید زمان و هزینه بیشتری در مقایسه با سایت وردپرسی نیاز باشد، اما مدیریت منظم آسان‌تر خواهد بود.

  دریافت درگاه پرداخت بانک سامان: راهنما، مدارک مورد نیاز + آموزش نصب بر روی وردپرس

فرق سئو در طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی

اگر قصد دارید کلی زمان و هزینه برای ساخت وبسایت اختصاص بدهید، قطع به یقین می‌خواهید بازدید بالایی بگیرید. برای دریافت بازدیدهای فراوان، بایستی در صفحه اول نتایج موتورهای جستجوی اصلی مانند گوگل، بینگ، یاهو و یاندکس ظاهر شوید.

جذب ترافیک ارگانیک بالا به سایت، نیازمند بهینه سازی SEO داخلی و فنی سایت شما خواهد بود. در این مرحله خواهیم دید که برای رعایت سئو کدام یک بهتر است، طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی.

SEO در وردپرس

تفاوت راه اندازی سایت وردپرس با کدنویسی از نظر سئو

یکی از مهم ترین تفاوت‌های طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی اینجاست که وردپرس به شما اجازه می‌دهد به راحتی بخش‌های مختلف را برای رعایت سئو ادیت کنید. این بخش‌ها شامل آلت تصاویر، متا دیسکریپشن‌ها، تیترها و URLها هستند و بدون نوشتن حتی یک خط کد قابل ادیت خواهند بود.

به علاوه می‌توانید بین هزاران تم ریسپانسیو، گزینه‌ای را انتخاب کنید که بیشترین سازگاری را برای ساخت یک سایت موبایل فرندلی داشته باشد. نصب و فعالسازی یک تم با چند کلیک قابل انجام است و نیازی نیست نگران تعریف ویوپورت‌های متاتگ، تنظیم متن داخل عرض یونیت ویوپورت یا افزودن کوئری‌های رسانه باشید.

اگر تجربه زیادی در سئو ندارید، می‌توانید از پلاگین‌های مختلف وردپرس استفاده کنید. افزونه های وردپرس مانند Yoast SEO، RankMath و WP Rocket به شما اجازه می‌دهند بسیاری از جنبه‌های سئو تکنیکال و داخلی را رعایت و تنظیم کنید.

SEO در سایت کدنویسی شده

مقایسه وردپرس و سایت اختصاصی از نظر SEO

روش‌های متعددی برای بهینه سازی سایت HTML وجود دارند، تنها باید بدانید که هرکدام را چطوری باید روی سایت خود پیاده کنید.

استفاده از کلمات کلیدی در پست‌ها و صفحات، لینک به صفحات داخلی و خارجی و بهینه سازی URLها، تگ‌های تیتر، تگ عنوان، متادیسکریپشن و آلت تصاویر، همگی از جمله بهترین شیوه‌ها برای بهینه سازی به حساب می‌آیند که در طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی کاربرد دارند.

اما برخلاف پلتفرم‌های سایت ساز، هیچ داشبوردی با دکمه‌های متنوع یا پلاگین‌های کمکی وجود ندارند که در این مسیر همراه شما باشند. در عوض بایستی وقت بگذارید تا تگ‌های درست را انتخاب کنید و کدنویسی سایت را به درستی انجام بدهید (یا کار را به متخصص بسپارید). بهینه سازی سئو داخلی با این اقدام‌ها کار سختی نیست، بلکه رعایت سئو تکنیکال است که دشوار خواهد بود. مثلاً افزودن منوهای بردکرامب و صفحات متعدد به سایت، به کدنویسی و زمان زیاد احتیاج خواهد داشت، اما وردپرس عملکردها و پلاگین‌هایی برای انجام تمام این کارها ارائه می‌دهد.

مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی

تفاوت راه اندازی سایت وردپرس با کدنویسی

طراحی سایت با کد نویسی یا بدون کد نویسی، تعیین کننده تفاوت تجربه شما از راه اندازی سایت خواهد بود. تصمیم گیری بعد از مقایسه وردپرس و سایت اختصاصی به عوامل مختلفی مانند زمان، بودجه، دانش و مهارت فعلی شما در کدنویسی و تمایل شما برای تقویت این مهارت‎ها بستگی خواهد داشت. برای اینکه بهتر بتوانید قضاوت کنید، لیست مزایا و معایب تفاوت طراحی سایت با وردپرس و HTML را در ادامه مرور خواهیم کرد.

مزایا و معایب وردپرس

مزایای وردپرس

  1. رایگان و اوپن سورس بودن: بدون پرداخت هزینه اضافی، می‌توانید یک وبسایت یا وبلاگ با پلتفرم وردپرس بسازید. به علاوه جامعه بزرگ و پویایی از توسعه دهندگان و برنامه نویسان وردپرس همیشه فعال هستند. ارائه آپدیت‌های منظم، امکانات جدید و تصحیح باگ‌ها به صورت رایگان انجام می‌شود.
  2. سهولت در استفاده: یکی از مزایای اصلی وردپرس، آسان بودن استفاده از آن است. حتی اگر زیاد از تکنولوژی سردرنمی‌آورید بازهم می‌توانید با استفاده از وردپرس یک سایت یا وبلاگ زیبا بسازید. در این پلتفرم، رابط کاربری بهینه و ابزارهای سرراست وجود دارند که به شما کمک می‌کنند در تایم کوتاهی محتوا تولید کنید.
  3. انعطاف پذیری: وردپرس یک پلتفرم به شدت انعطاف پذیر است که برای ساخت و مدیریت یک سایت پربازده به کار می‌آید. چه بخواهید یک سایت بزرگ و پیچیده بسازید یا یک بلاگ کوچک و ساده، می‌توانید از وردپرس بهره ببرید.
  4. به صرفه بودن: ساخت یک وبسایت یا بلاگ با کدنویسی اختصاصی می‌تواند پروسه هزینه بری باشد. بایستی برای این کار هزینه هاستینگ، نام دامنه و هزینه طراحی را بپردازید. اما با استفاده از وردپرس، می‌توانید با یک قالب ارزانقیمت و روی یک هاست اشتراکی یا پلن هاستینگ وردپرس سایت خود را راه بیندازید. به این ترتیب وردپرس برای کسانی که بودجه محدودی داشته باشند بهترین گزینه خواهد بود.
  5. قابلیت اعمال تغییرات فراوان: همانطور که اشاره کردیم، هزاران قالب و پلاگین در وردپرس قابل استفاده هستند. به عبارت دیگر شما می‌توانید هر محصولی که بیشترین همخوانی با نیازهای شما را دارد انتخاب کنید. به علاوه اگر در مجموعه افزونه ها و تم ها چیزی پیدا نکردید که مطابق با انتظارات شما باشد، می‌توانید به برنامه نویس‌ها سفارش ساخت قالب یا پلاگین بدهید.
  6. سئو فرندلی بودن: از آنجا که نویگیشن در وردپرس کار آسانی است، موتورهای جستجو مانند گوگل معمولاً به سایت‌های وردپرسی رتبه بالاتری می‌دهند. به عبارت دیگر، زمانی که از وردپرس برای طراحی سایت خود استفاده کنید شانس بیشتری برای رتبه گرفتن در گوگل خواهید داشت.
  13 ایده برای راه اندازی سایت با سرمایه کم

معایب وردپرس

  1. هزینه‌های پنهان: یکی از فاکتورهایی که حین تصمیم گیری برای طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی از نظر دور می‌ماند، هزینه‌های پنهان طراحی سایت با این CMS است. برخی از این مخارج شامل خرید نام دامنه، هاستینگ، گواهی SSL و خرید قالب‌ها و پلاگین‌های پریمیوم می‌شوند.
  2. مشکلات امنیتی: از آنجا که وردپرس یک پلتفرم پرطرفدار به حساب می‌آید، اغلب مورد هدف هکرهایی قرار می‌گیرد که به دنبال نقاط آسیب پذیر قابل سوءاستفاده هستد. راه‌های مختلفی برای ایمن سازی سایت وردپرسی وجود دارد (از جمله نصب پلاگین‌های امنیتی)، اما دقت داشته باشید که هیچ پلتفرمی 100 درصد در برابر هکرها ایمن نیست.
  3. مشکلات عملکردی: گاهی وردپرس به دلیل کدهای سنگینی که در پس پرده درحال اجرا هستند، کند عمل می‌کنند. اگر پلاگین‌های زیادی دارید یا قالبتان پیچیده است، امکان دارد سایت شما به آهستگی لود شود و بازدیدکنندگان را کلافه کند.
  4. دانش فنی: استفاده از وردپرس کار آسانی است، اما برای راه اندازی صحیح آن باید دانش فنی کافی داشته باشید. مثلاً باید بدانید چطور وردپرس را روی سرور وب نصب کنید و چطور تنظیمات را انجام دهید تا سایت به درستی کار کند.

مزایا و معایب HTML

مزایای HTML

  1. سهولت در توسعه: وبسایت‌های HTML استاتیک، به سادگی قابل ساخت هستند. نیازی نیست از نرم افزارها یا پلتفرم‌های خفن و پیچیده برای راه اندازی سایت با کدنویسی اختصاصی استفاده کنید. تمام چیزی که نیاز دارید یک پردازشگر متن و کمی دانش پایه HTML خواهد بود.
  2. هاستینگ ساده: وبسایت استاتیک HTML را می‌توان روی هر وب سروری راه اندازی کرد. برخلاف سایر انواع سایت‌ها، نیازی نیست نگران ملزومات خاص هاستینگ باشید.
  3. سرعت بالای لود: وبسایت‌هایی که با کد HTML ساخته می‌شوند، سریع و کم حجم هستند. این سایت‌ها نیازی به پردازش محتوای پویا ندارند. از همین رو، تجربه کاربری سریع و ریسپانسیو برای بازدیدکنندگان ارائه خواهد شد.
  4. امنیت: وبسایت‎‌های HTML نسبت به سایر انواع سایت‌ها از امنیت بالاتری برخوردارند، چون هیچ محتوای دینامیکی روی آنها وجود ندارد که برای هکرها قابل استفاده باشد. همین ویژگی، سایت‌های کدنویسی شده را به انتخاب مناسبی برای کسب و کارها تبدیل می‌کند و از دیتای صاحب سایت و کاربران آن در مقابل تهدیدهای بالقوه حفاظت می‌نماید.

معایب HTML

  1. دشواری در آپدیت: سایت‌های HTML برای آپدیت‌های منظم مناسب نیستند، چون برای اعمال هر تغییری بایستی به صورت دستی تمام فایل‌های HTML را تغییر بدهید. این امر هزینه و زمان زیادی از شما می‌گیرد.
  2. نیاز به دانش فنی: اگر قصد ساخت وبسایت HTML استاتیک را داشته باشید، بایستی از دانش فنی فراوانی برخوردار باشید.
  3. انعطاف کمتر: زمانی که یک وبسایت HTML ساخته شود، ممکن است تغییر دادن آن بدون بازنویسی کل کد سایت غیرممکن باشد. این نکته برای کسانی که می‌خواهند بدون استخدام برنامه نویس، خودشان کار آپدیت سایت را انجام بدهند اعصاب خردکن شود.
  4. عدم تناسب برای سایت‌های پیچیده: HTML استاتیک برای سایتی با عملکردهای پیچیده مناسب نخواهد بود. سایت کدنویسی شده به ریسورس‎‌های سرور مانند دیتابیس یا زبان‌های اسکریپت دسترسی نخواهد داشت. در نتیجه امکان راه اندازی عملکردهایی مانند ایکامرس یا فرم ثبت نام کاربر روی سایت HTML ساپورت نمی‌شود.

کدام را انتخاب کنیم، طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی؟

اگر تازه کار هستید، می‌خواهید پلتفرمی کاربرپسند داشته باشید و بدون نیاز به دانش برنامه نویسی در کمتر از چند ساعت روش کار آن را بیاموزید، وردپرس بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. امکانات و افزونه‌های مختلف برای مدیریت و کنترل همه المان‌ها، قدرت مانور زیادی به سایت وردپرسی می‌بخشند. از سوی دیگر، تمامی مراحل طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی نیازمند دانش گسترده و تسلط به زبان‌ برنامه نویسی است. اگر تخصص یا زمان کافی برای این کار نداشته باشید، باید برای ساده‌ترین تغییرات نیز از یک برنامه نویس کمک بگیرید که هزینه هنگفتی برای شما در پی خواهد داشت. با این اوصاف، چه باید کرد؟

  تفاوت قالب آماده با قالب اختصاصی: کدام بهتر است؟

با وجود تیم دیجیتال مارکتینگ باتجربه و متخصص نجوانت، نیازی نیست مدت زیادی را به تفکر و تردید بگذرانید. سابقه چندین ساله ما در زمینه طراحی سایت، بهینه سازی و نگهداری (maintenance)، نشان می‌دهد که حداقل 80 درصد مشتریان، گزینه خدمات طراحی سایت وردپرسی ما را انتخاب می‌کنند. سرعت بالای راه اندازی و طراحی، هزینه کمتر، آزادی عملکرد در چیدمان عناصر صفحات، سهولت رعایت اصول SEO و استفاده از المان‌های دینامیک داخل صفحه در کنار صدها مزیت دیگر، دلایل اصلی فراوانی تقاضا برای ساخت سایت وردپرسی هستند.

از سوی دیگر ممکن است بخواهید مانند 20 درصد مشتریان ما که طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی را ترجیح می‌دهند، یک وبسایت یونیک با المان‌های منحصر به فرد و ساختاری استاتیک داشته باشید. ما با استفاده از تخصص و تسلط برنامه نویسان تیم، ایده‌ها و اهداف شما را روی وبسایت HTML پیاده خواهیم کرد. بعد از اتمام و تحویل پروژه نیز برای انجام تغییراتی مانند آپدیت، بهینه سازی، تغییر محتوا و غیره، در قالب مینی‌پروژه‎‌های ثانویه در خدمت شما خواهیم بود.

تصمیم گیری برای طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی، اولین پله از نردبان سایت شما به سمت موفقیت در پلتفرم آنلاین خواهد بود. بعد از این مرحله شما بایستی توجه موتورهای جستجو و کاربران را به خود جلب نمایید تا گوگل برند شما را به عنوان یک منبع معتبر بشناسد، به سایت‌تان رتبه بدهد و مخاطبان تشویق به بازدید از سایت شما شوند.

هدف نجوانت رضایت شماست؛ بنابراین بعد از اتمام مرحله طراحی، سایت شما را به امان خدا رها نخواهیم کرد. کارشناسان گروه ما با ارائه خدمات سئو به همراه تولید محتوای بهینه و اختصاصی، اطمینان حاصل خواهند کرد که وبسایت شما پله‌های ترقی را با آهنگی رضایتبخش و پیوسته طی کند، به صدر برسد و در صدر باقی بماند.

جمع بندی

در پایان بد نیست یک نگاه کلی به ویژگی‌های طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی داشته باشیم.

  وردپرس HTML و CSS
نرم افزار سیستم مدیریت محتوای اوپن سورس نرم افزار پایه ندارد
استفاده از HTML بله، اما عمدتاً به PHP نوشته شده است. زمانی که کاربری از سایت شما بازدید کند، کد PHP سرور هاستینگ شما در دیتابیس به دنبال محتوای مرتبط می‌گردد. سپس دیتا را به صورت فایل HTML درمی‌آورد و برای کاربران نهایی می‌فرستد. بله، صفحات پیج در قالب فایل‌های HTML جداگانه طراحی می‌شوند. نیازی به اسمبلی نیست.
سرعت سرعت نهایی کمتر است چون به ریسورس‌های بیشتری از سرور نیاز دارد. سرعت نهایی بیشتر است چون ریسورس‌های سرور کمتری موردنیاز هستند.
سهولت استفاده داشبورد، قالب و پلاگین کار ساخت، تغییر و مدیریت سایت وردپرسی را آسان می‌کنند. ساخت و مدیریت سایت HTML بدون تجربه برنامه نویسی یا استخدام یک برنامه نویس کار دشواری خواهد بود.
هزینه برنامه وردپرس رایگان است اما برای ثبت دامین، هاستینگ و قالب‌ها و پلاگین‌های پرمیوم بایست هزینه بپردازید. استخدام برنامه نویس برای طراحی یک سایت کوچک و ریسپانسیو از صفر، هزینه بالایی دربر خواهد داشت. برای نگهداری و آپدیت نیز سالانه بایستی مبلغی بپردازید.
SEO می‌توانید از طریق داشبورد سایت، SEO را تنظیم کنید یا با استفاده از پلاگین‌های متنوع به سئو فنی و داخلی سایت خود بپردازید. بهینه سازی سئو داخلی با استفاده از تگ‌های مناسب در سورس کد قابل انجام است (احتمالاً نیاز به یک برنامه نویس خواهید داشت).

در این مقاله به جنبه‌های مختلف تفاوت طراحی سایت با وردپرس و html پرداختیم و درباره مزایا و معایب هریک صحبت کردیم. برای اینکه بدانید کدام گزینه برای راه اندازی سایت شما مناسب‌تر خواهد بود، ابتدا با توجه به فرق طراحی سایت با وردپرس با برنامه نویسی، تصمیم بگیرید که می‌خواهید چه نوع خروجی برای کاربران نهایی شما نمایش داده شود. قصد دارید تجربه کاربری را کاملاً برنامه ریزی شده ارائه بدهید یا پویا و انعطاف پذیر؟ در قدم بعد از مقایسه وردپرس و سایت اختصاصی، می‌توانید تصمیم بگیرید که برای ساخت و نگهداری سایت خود، به چه سطح از دانش، منابع مختلف و زمان نیاز خواهید داشت.

اگر از لحاظ هرسه در مضیقه هستید، طراحی سایت با وردپرس گزینه بهتری برای شماست. اگر زمان و منابع کافی برای ساخت یک وبسایت یونیک و منحصر به فرد را دارید، طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی می‌تواند انتخاب خوبی باشد. به هر صورت تا زمانی که نیازهای کاربر نهایی را در اولویت قرار بدهید، سایت شما برای کسب و کارتان ارزشمند خواهد بود.

در صورتی که همچنان برای تصمیم گیری نهایی مردد هستید، پیشنهاد می‌کنیم از تیم نجوانت کمک بگیرید. کارشناسان ما با آنالیز دقیق اهداف و ایده‌هایی که برای سایت خود درنظر دارید، بهترین گزینه را به شما پیشنهاد خواهند نمود و راهنمایی‌های حرفه‌ای برای سئو سایت و تولید محتوا ارائه خواهند داد.

سؤالات متداول

تفاوت طراحی سایت با وردپرس و برنامه نویسی چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوب است که به شما امکان می‌دهد بدون نیاز به دانش برنامه نویسی، وب سایت خود را طراحی کنید. وردپرس دارای قالب‌ها و افزونه‌های زیادی است که می‌توانید از آنها برای طراحی وب سایت خود استفاده کنید.

برنامه نویسی به شما امکان می‌دهد تا وب سایت خود را از صفر طراحی کنید. این کار به شما کنترل و انعطاف‌پذیری بیشتری در طراحی وب سایتتان می‌دهد.

چه زمانی باید از برنامه نویسی برای طراحی سایت استفاده کرد؟

اگر به دنبال یک وب سایت با ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد هستید که با قالب‌ها و افزونه‌های آماده وردپرس قابل پیاده‌سازی نیست، بهتر است از برنامه نویسی استفاده کنید.

مطالب مرتبط

تفاوت قالب آماده با قالب اختصاصی: کدام بهتر است؟

در دنیای دیجیتال امروزی، انتخاب مسیر مناسب برای طراحی وب‌سایت تجاری یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که باید بگیرید. انتخاب […]

9 دقیقه مطالعه مشاهده
دریافت درگاه پرداخت بانک سامان: راهنما، مدارک مورد نیاز + آموزش نصب بر روی وردپرس

دریافت درگاه پرداخت بانک سامان: راهنما، مدارک مورد نیاز + آموزش نصب بر روی وردپرس

در حال حاضر، بازار پرداخت‌های الکترونیکی کشور به ۱۲ شرکت ارائه دهنده درگاه پرداخت اینترنتی مجهز است. یکی از این […]

8 دقیقه مطالعه مشاهده
به روز نگه داشتن سایت

13 گام ساده برای به روز نگه داشتن سایت

آیا وب‌سایت شما به‌روز است؟ به روز نگه داشتن سایت نه تنها کسب‌وکار شما را در چشم مشتریان برجسته‌تر می‌کند، […]

11 دقیقه مطالعه مشاهده