سایت ساز بهتر است یا وردپرس؟ مقایسه سایت ساز و وردپرس
انتخاب و مقایسه سایت ساز و وردپرس، صاحبان کسب و کار که برنامه طراحی سایت در سر داشته باشند را بر سر دوراهی قرار میدهد. اگر شما هم دوبه شک هستید که کدام یک را انتخاب کنید، مطمئن باشید که تنها نیستید.
ساخت وبسایت برای کسب و کارهای کوچک یا بزرگ، اهمیتی حیاتی دارد و به سرعت عملکرد بیزنس شما در جهان آنلاین را تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین پیش از هر چیزی باید فرق سایت ساز و وردپرس را بدانید و با دقت تصمیم بگیرید.
اگر سؤال «سایت ساز بهتره یا وردپرس؟» در ذهن شما هم میچرخد، این مقاله از نجوانت برای شماست. ما ویژگیهای هر دو پلتفرم را بررسی خواهیم کرد تا در نهایت بدانید برای تأمین نیازهای شما، سایت ساز بهتر است یا وردپرس.
مقایسه سایت ساز و وردپرس
احتمالاً از نامش میتوانید متوجه شوید که استفاده از سایت ساز (Website Builder)، آسان است و نتایج سریع و مطلوبی به شما میدهد. اما درباره وردپرس چطور؟ این پلتفرم CMS (Content Managing System) یا سیستم مدیریت محتوا، چه ویژگیهای برتری دارد که بتواند برای شما مناسب باشد؟
شاید در نگاه اول، مقایسه سایت ساز و وردپرس کار راحتی به نظر بیاید. اما کمی که دقیق شوید متوجه خواهید شد ملاکهای مختلفی از جمله عملکرد، راحتی استفاده، نگهداری، مقیاس پذیری، ریسپانسیوسازی و اعمال تغییرات، تعیین کننده انتخاب نهایی شما خواهند بود. برای اینکه بدانید هرکدام از این پلتفرمها به چه کاری میآیند، بایستی درباره فرق سایت ساز و وردپرس اطلاعات کامل و جامعی داشته باشید تا بتوانید حساب شده و منطقی تصمیم بگیرید تا متضرر نشوید (برای کسب اطلاعات بیشتر و تصمیم گیری دقیقتر، حتماً مقاله ما درباره مقایسه سایت وردپرسی با سایت کدنویسی شده را مطالعه کنید.)
سایت ساز چیست؟
پیش از اینکه ببینیم طراحی سایت بهتر است یا وردپرس، ابتدا باید نگاهی به چیستی هرکدام بیندازیم.
مدتها پیش کار طراحی و نگهداری سایت، دانش عمیقی از کامپیوتر و برنامه نویسی میطلبید. اما با معرفی سیستمهای مدیریت محتوا و سایت سازها، کار طراحی سایت تا حد زیادی سریع و آسان انجام میشود. به لطف وجود سایت سازهای معتبر با امکانات متنوع، حتی با کمترین دانش و مهارت فنی نیز میتوانید سایت خودتان را داشته باشید و به آپدیت و نگهداری آن بپردازید.
هدف از ساخت سایت ساز این است که افرادی با دانش کمتر، بتوانند با استفاده از رابط کاربری گرافیکی (GUI) به جای کدنویسی، به راحتی سایت خود را مدیریت کنند. یک سایت ساز به جای اینکه نسخه کد را جلو روی کاربر بگذارد، به وی اجازه میدهد هر قالبی که میخواهد را انتخاب کند و طبق میل خود، به روشهای فوق العاده سادهای مانند درگ اند دراپ به طراحی وبسایتش بپردازد.
وردپرس چیست؟
وردپرس به عنوان محبوبترین CMS که بیش از 20 درصد کل سایتهای جهان مبتنی بر آن طراحی شدهاند، زیرساختهای قدرتمندی برای ساخت ونگهداری وبسایت، تولید و آپدیت محتوا و ویرایش صفحات ارائه میدهد. این پلتفرم دسترسیهای مختلفی در اختیار شما میگذارد تا کار طراحی سایت را با استفاده از ابزارها و افزونههای گوناگون انجام بدهید. اولین تفاوت مقایسه سایت ساز و وردپرس اینجاست که در وردپرس شما کنترل بیشتری روی محتوا و عملکرد سایت خود دارید.
فرق سایت ساز و وردپرس چیست؟
بیایید تفاوت ساخت سایت با وردپرس یا سایت ساز را مفصل بررسی کنیم. در ادامه نگاهی به انعطاف پذیری، سهولت استفاده، نگهداری و منحنی یادگیری هریک از این پلتفرمها خواهیم پرداخت.
مقایسه سایت ساز و وردپرس از نظر انعطاف پذیری
در یک کلام، انعطاف پذیری یعنی میزان دسترسی که شما برای مدیریت وبسایتتان دارید.
انعطاف پذیری وردپرس
وجود هزاران پلاگین یا افزونه ریز و درشت سبب شدهاند تا انتخاب برتر در مقایسه سایت ساز و وردپرس از نظر انعطاف پذیری، پلتفرم وردپرس باشد. در میان این پلاگینها، گزینههای پولی و رایگان وجود دارند که میتوانید با نصب آنها روی این cms عملکردهای مختلف را با سرعت و بازدهی بالاتری به انجام برسانید. فرایند نصب پلاگینها نیز آسان و از طریق داشبورد وردپرس قابل انجام است.
اگر به دنبال پلاگین خاصی هستید، میتوانید به راحتی سری به مرجع افزونههای وردپرس بزنید. نظرات کاربران درباره هر پلاگین را بخوانید و ببینید برای سایرین چقدر مفید بودهاند.
انعطاف پذیری سایت سازها
سایت سازها امکانات تطابق با بسیاری از نرم افزارها و خدمات آنلاین را دارند (از جمله محصولات گوگل). سایت سازها اصولاً با تمرکز بر روی کاربران کم تجربه عمل میکنند، اما تعداد امکانات و قالبهایی که ارائه میدهند معمولاً کمتر از وردپرس هستند.
هنگام استفاده از سایت ساز، میتوانید اپلیکیشنها و اسنیپتهای مختلفی از سرویسهای ثالث مانند گوگل مپ یا یوتیوب را داخل سایت خود بگنجانید. به علاوه پیش از خرید اشتراک یک سایت ساز بایستی از سازگار بودن محصول نهایی آن با نسخه موبایل اطمینان حاصل کنید. با این حال، تقریباً همه سایت سازها به خوبی دستگاههای هوشمند مختلف از جمله موبایل، تبلت و تلویزیون را پشتیبانی میکنند.
فرق سایت ساز و وردپرس در سهولت استفاده
یکی دیگر از معیارهای مهمی که در مقایسه سایت ساز و وردپرس باید درنظر بگیرید، راحتی در استفاده است. به عبارت دیگر، گزینههای موجود باید روشن و واضح باشند، بتوان به راحتی از منوهای پلتفرم استفاده کرد و در صورت نیاز، بدون دردسر آموزشهای لازم را فرا گرفت. شاید اول کاری اندکی دشوار به نظر برسد اما دستتان که راه بیفتد، خودتان متوجه خواهید شد که سایت ساز بهتر است یا وردپرس.
سهولت استفاده از وردپرس
وردپرس توسط جامعه بزرگی از توسعه دهندگان و برنامه نویسان ساپورت میشود و آموزشهای سرراست و شسته رفتهای برای آن وجود دارد. البته برای برخی افراد ممکن است حتی این حجم آموزش نیز کافی نباشد و برای ساخت اولین وبسایت، نیازمند سروکله زدن بیشتر با این پلتفرم باشند.
یک فرق سایت ساز و وردپرس اینجاست که در وردپرس، تمامی گزینهها دم دست شما هستند و با استفاده از پلاگینهایی که توضیح دادیم میتوانید عملکردهای مختلف را به سرعت و با راحتی انجام بدهید.
سهولت استفاده از سایت ساز
اولین مزیت سایت سازها در مقایسه سایت ساز و وردپرس، اینجا مشخص میشود. وبسایت بیلدرها هیچ تنظیمات، وب هاستینگ، حافظه، نام دامنه و هزینههای اضافی (مانند خرید پلاگین و قالب) دربر ندارند چون خود سایت ساز این موارد را تقبل میکند. به این ترتیب میتوانید روی تولید و بارگذاری محتوا تمرکز کنید. البته به این معنا نیست که در ابتدای خرید اشتراک، هزینه تمام مواردی که گفتیم را نخواهید پرداخت!!
ویژگی یاد شده یک شمشیر دولبه است. اخیراً سایت سازها در رقابت با بازار CMS و شرکتهای وب هاستینگ با سایتسازهای منحصر به فردشان به طرز قابل توجهی به چالش کشیده شدهاند.
نگهداری سایت ساز بهتر است یا وردپرس؟
نقطه مشترک در مقایسه سایت ساز و وردپرس، یکی از کلیدیترین بخشها یعنی نگهداری سایت است. این امر نه تنها امکانات جدید را آنلاک میکند و مجموعه ابزارهایتان را گسترش میدهد، بلکه آپدیتهای منظم نرم افزار هسته نیز پیشرفتهایی در عملکرد ارائه میدهند که برای ایجاد تجربه کاربری و SEO سایت تأثیر مثبتی دارند.
به روز رسانی وبسایت، جدیدترین اپدیتهای امنیتی را نیز به همراه خواهد داشت. یکی از مهمترین ملاکها برای دریافت رتبه بالاتر در نتایج گوگل، امنیت بهینه است. به علاوه فراموش نکنید که بدافزارها و هکرها در کمین وبسایتهای ضعیف هستند. از همین رو بسیاری از اشخاصی که در خرابکاریهای سایبری دست دارند، کوشش فراوانی برای به سرقت بردن اطلاعات سایتهای وردپرسی به خرج میدهند. به همین دلیل است که اهمیت آپدیتهای منظم، فرق سایت ساز و وردپرس را مشخص میکند.
نگهداری سایت وردپرسی
در وردپرس باید به طور دستی مدام پلاگینها و امکانات را آپدیت کنید. به علاوه آپدیتهای منظمی هم برای نرم افزار هستهای وردپرس ارائه میشوند که محض حفظ ایمنی و عملکرد بهینه وبسایت، بایستی آنها را نصب نمایید.
به روز رسانی لایو وردپرس معمولاً توصیه نمیشود. بنابراین اگر میخواهید آپدیتی نصب کنید، حتماً یک بک آپ کامل از سایت خود (یا یکی از بکآپهای موجود در حافظه شرکت هاستینگ وبتان) بگیرید.
حفظ امنیت سایت وردپرسی چیزی است که باید خودتان زحمتش را بکشید. اسکن سایت برای شناسایی بدافزارها ضروری خواهد بود، چون به شما کمک میکند چیزهایی که احتمالاً از قلم انداختهاید را مجدداً پیدا کنید و اقدامی برای مقابله با آنها انجام بدهید.
نگهداری سایت سازها
نگهداری در سایت سازهایی مانند Squarespace، Wix و سایر سایت سازها الزامی نیست چون سرویسهای این پلتفرمها به طور اتوماتیک انجامش میدهند. توسعه دهندگان سایت سازها که خودشان کار برنامه نویسی پلتفرمها را بر عهده دارند، مدام باگها را اصلاح میکنند و امنیت پلتفرمها را تأمین مینمایند.
منحنی یادگیری
بعد از مقایسه سایت ساز و وردپرس و زمانی که به فکر ساخت وبسایت هستید، بایستی به منحنی آموزشی لازم برای یادگیری نحوه استفاده از تمامی گزینهها و امکانات پلتفرم نیز دقت داشته باشید.
منحنی یادگیری وردپرس
یک فرق سایت ساز و وردپرس که اهمیت زیادی دارد، دشوار به نظر آمدن منحنی یادگیری وردپرس برای مبتدیان است. البته این را نگفتیم که شما را بترسانیم، چون در کمتر از یک هفته میتوانید نحوه استفاده از وردپرس را کامل بیاموزید. بعد از اینکه دانستید کدام گزینه کجا قرار دارد، پیمایش در منوهای وردپرس برای شما آسان خواهد بود.
منحنی یادگیری سایت سازها
برای کسانی که میخواهند بلافاصله ساخت وبسایت را شروع کنند و کوچکترین دانشی از نگهداری یا برنامه نویسی ندارند، استفاده از سایت سازها بهترین گزینه خواهد بود.
مزیت بزرگ سایت ساز این است که کار کردن با رابط کاربری گرافیکی، بسیار آسانتر از کدنویسی است. نظم بخشیدن به محتوا در یک سایت ساز، سرعت و جذابیت بیشتری دارد و کاربر میتواند در همان لحظه ظاهر خروجی نهایی کار را ببیند.
نکات مهمی که قبل از تصمیم گیری نهایی باید درنظر داشته باشید
شاید تا اینجا با مقایسه سایت ساز و وردپرس، در پس ذهنتان افکاری برای تصمیم گیری نهایی ایجاد شده باشد. اما پیش از اینکه تصمیم را قطعی کنید، به ویژگیهای زیر نیز عنایت داشته باشید.
مقیاس پذیری
مقیاس پذیری ارتباط نزدیکی با انعطاف پذیری دارد، اما باید تفاوت کلیدی این دو را نیز بدانید. مقیاس پذیری به دامنه کارهایی گفته میشود که میتوانید در یک پلتفرم انجام بدهید. در مقایسه سایت ساز و وردپرس از نظر مقیاس پذیری، , وردپرس به این دلیل ارجحیت دارد که میتواند میلیونها صفحه را برای بازدیدکنندگان شما نمایش بدهد و همزمان از هزاران کاربری که داخل سایت لاگ این هستند، پشتیبانی کند. کوئریهای جستجو نیز یک نقطه قوت دیگر برای وردپرس به حساب میآیند و به ادمین اجازه میدهند در میان هزاران پست و محتوا، عبارت خاصی را جستجو کند.
شخصی سازی
عنصر شخصی سازی یکی از بخشهای اساسی در فرایند طراحی سایت به حساب میآید. شخصی سازی هر جنبه از وبسایت، به شما این آزادی را میدهد که رنگها و دیزاینهای مختلف را امتحان کنید و تجربه کاربری جذابی برای مخاطبان خلق نمایید.
امکانات وسیع و متنوع وردپرس، در امر شخصی سازی دست بالا را دارند. هزاران قالب آنلاین در سایتهایی مانند ژاکت موجود هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
قالبهای قابل تغییر و تنظیمی که سایت سازها ارائه میدهند، برای شروع مفید هستند و معمولاً در طرحهای جالب توجهی اجرا میشوند. البته فرق سایت ساز و وردپرس از نظر تنوع تمپلت این است که وردپرس تعداد قالبهای بسیار بیشتری ارائه میدهد.
عملکرد SEO
بهینه سازی برای موتورهای جستجو (همان خدمات SEO) برای جذب بازدیدکنندگان به سمت وب سایت، واجب خواهد بود. اکثر سایت سازها، امکاناتی مانند ویرایش آلت تصاویر، متا تگ و متا دیسکریپشن را ارائه میدهند و از ابزارهایی شامل گوگل آنالیتیکس پشتیبانی میکنند. به علاوه سایت سازها روی گوشیهای موبایل عملکرد فوق العادهای دارند و سئو سایت را نیز بهبود میبخشند.
در مقایسه سایت ساز و وردپرس از نظر عملکرد سئو، میتوان سایت سازها را برتر از وردپرس دانست. برای چک کردن سئو در وردپرس بایستی از پلاگینهایی مانند Yoast SEO استفاده کنید. وردپرس نیز به طور پیش فرض از ویرایش آلت تصاویر، متا تگ و متا دیسکریپشن پشتیبانی میکند تا عملکرد بهینه سایت تا حدودی تأمین شود، ولی برای ارزیابی دقیقتر سئو به پلاگینهای مربوطه مانند رنک مث و Yoast SEO نیاز خواهید داشت.
هزینه
یکی از نکتههای مهم در مقایسه سایت ساز و وردپرس، هزینهای است که در قبال استفاده از این پلتفرمها پرداخت خواهید کرد. به طور کلی وردپرس یک CMS رایگان به حساب میآید، اما بایستی برای استفاده از پلاگینهای کاربردی که مدیریت و نگهداری سایت را آسان میکنند، هزینه بپردازید.
برای استفاده از سایت سازها نیز باید نسبت به خرید اشتراک بر اساس پلنهای زمانی ارائه شده اقدام نمایید. اینکه هزینه تمام شده کدام یک برای شما مقرونبهصرفهتر باشد، به ترجیحات شخصی و پلاگینهایی که برای سهولت در عملکرد انتخاب میکنید بستگی خواهد داشت.
سؤال نهایی: سایت ساز بهتر است یا وردپرس؟
با تمام اوصافی که در مقایسه سایت ساز و وردپرس بررسی کردیم، در نهایت این سؤال باقی میماند که سایت ساز بهتر است یا وردپرس. ویژگیهای مهمی در فرق سایت ساز و وردپرس وجود دارند که باعث میشوند ما این پلتفرم cms را به عنوان بستر برتر برای طراحی وبسایت معرفی کنیم. موارد زیر تنها بخشی از مزایای وردپرس هستند که بر سایت سازها میچربند.
- دسترسی به ابزارهای عضویت در سایت: امکاناتی مانند Memberpress، سطوح مختلفی از دسترسی کاربران و مدیریت پرداختها را تعریف میکنند. این پلاگین برای طراحی سایتهای فروشگاهی اهمیت زیادی دارد.
- فرصتی برای ایجاد ظاهری منحصر به فرد: از آنجا که وردپرس قالبهای متنوع بیشتری ارائه میدهد، میتوانید ظاهر متفاوت و جذابی برای سایت خود بسازید.
- گزینههای انعطاف پذیر هاستینگ: میتوانید پلنی برای هاست خود انتخاب کنید که دقیقاً نیازهای شما را با قیمتی متناسب ارائه بدهد.
در نمودار زیر، مقایسه سایت ساز و وردپرس را به طور محسوستری نمایش دادهایم.
اگر با تمام این اوصاف نگران هستید که نتوانید طوری که باید و شاید از شروع و طراحی وب سایت خود بربیایید، تیم نجوانت با کمال میل آماده یاری رسانی به شما خواهد بود. ایدهها و اهداف خود برای طراحی سایت را با ما در میان بگذارید، بودجه و شرایطی که مدنظر دارید را مشخص کنید تا پلنی منحصر به فرد و مختص شرایط شخص شما ارائه دهیم.
برای اینکه سایت شما از پلاگینهای کاربردی مانند انواع افزونههای سئو بهره مند شود و بتوانید بدون دردسر قالبهای دلخواه خود را روی آن پیاده نمایید، نیازی نیست خودتان دردسرهای این کار را تحمل کنید. ما با ارائه خدمات طراحی سایت وردپرسی، تمامی مراحل (از خرید هاست تا راه اندازی پنل مدیریت مجهز به افزونههای کارآمد) را برای شما انجام خواهیم داد. در مراحل بعدی میتوانید برای دیده شدن و کسب اعتبار سایت خود، از خدمات سئو و تولید محتوای اختصاصی نیز بهره مند شوید تا وبسایت شما، از یک پیج ساده تبدیل به محل برندسازی شخص شما در جهان دیجیتال گردد.
جمع بندی
ما تلاش کردیم در مقایسه سایت ساز و وردپرس، تمامی المانهای مهم و ویژگیهای کلیدی را بگنجانیم. تصمیم گیری نهایی با شماست که در نهایت کدام گزینه را برای ساخت وبسایت خود به کار بگیرید.
فاکتورهای متعددی وجود دارند که فرق سایت ساز و وردپرس را تعیین میکنند؛ از راحتی در استفاده گرفته تا گستردگی امکانات، امنیت و رعایت اصول SEO. سایت سازها محیطی ساده با کاربری آسان ارائه میدهند، اما یک CMS مانند وردپرس گزینههای بسیار متنوعتری پیش روی شما قرار میدهد تا از لحاظ ظاهر و عملکرد، یک پله بالاتر از رقبا باشید.
اینکه سایت ساز بهتر است یا وردپرس، سؤالی است که باید بعد از سنجش جوانب مختلفی مانند بودجه، میزان زمانی که در اختیار دارید، عملکردهای موردنظر شما برای سایت و تجربه کاربری که میخواهید ارائه بدهید پاسخ داده شود. از نظر بیشتر افراد، وردپرس به دلیل انعطاف پذیری و کارآیی بیشتر و آزادی عمل، گزینه مطلوبتری است. از سوی دیگر، کاربرانی که دانش چندانی درباره مدیریت سایت نداشته باشند، ممکن است پیش از انتخاب دچار استرس شوند. در صورتی که شما هم تصمیم به طراحی سایت گرفتهاید اما نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، تیم نجوانت آماده پاسخگویی به سؤالات شماست.
سؤالات متداول
تفاوت طراحی سایت با وردپرس و سایت ساز چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که اجازه میدهد تا سایتها با استفاده از پوستهها (Themes) و افزونهها (Plugins) سفارشی شده و مدیریت شوند. طراحی سایت با وردپرس نیازمند مقداری دانش فنی و زمان بیشتر برای سفارشیسازی و بهینهسازی است.
سایتسازهای آماده مانند ویکتور، ویکس و... ابزارهایی هستند که به شما این امکان را میدهند تا به راحتی و بدون نیاز به دانش فنی عمیق، یک وبسایت راهاندازی کنید. این سایتسازها اغلب قالبها و ابزارهای مورد نیاز را آماده ارائه میکنند.
طراحی سایت با سایت ساز آماده بهتر است یا وردپرس؟
طراحی با سایتساز یا وردپرس بستگی به نیازها و تواناییهای شما دارد. اگر زمان و دانش کافی برای سفارشیسازی و مدیریت وردپرس دارید، استفاده از آن میتواند گزینه مناسبی باشد.
اگر برای طراحی وبسایت نیاز به راه اندازی سریع و بدون نیاز به دانش فنی زیاد دارید، استفاده از یک سایتساز آماده خیلی موثرتر و سریعتر است.
چه زمانی باید از سایت ساز برای طراحی سایت استفاده کرد؟
زمان استفاده از سایتساز برای طراحی وبسایت وابسته به شرایط و نیازهای شماست. اگر نیاز دارید که یک وبسایت ساده و سریع راهاندازی کنید و به دنبال انعطافپذیری کمتر هستید، استفاده از سایتساز آماده مناسب خواهد بود.
اگر نیاز به سفارشیسازی بیشتر و انعطافپذیری در زمینه طراحی وبسایت دارید، استفاده از وردپرس یا طراحی حرفهای با استفاده از توسعه وب نیازمند به دانش فنی و زمان بیشتر خواهد بود.