نجوانت

تماس مستقیم

آموزش نصب گوگل آنالیتیکس در 5 گام | چگونه گوگل آنالیتیکس را برای سایت فعال کنیم؟

آموزش نصب گوگل آنالیتیکس بیش از آن چیزی که به نظر می‌رسد، برای وب سایت و عملکرد شما مفید خواهد بود. این ابزار به شما کمک می‌کند تا بدانید:

  • چه کسانی از وبسایت شما بازدید می‌کنند؛
  • انتظار دارند در کسب و کار شما چه محتوایی را مشاهده کنند؛
  • و رفتار بازدید آنها از وبسایت شما چگونه است.

بهترین بخش ماجرا این است که آموزش نصب گوگل آنالیتیکس و ثبت سایت خود در آن، کاملاً رایگان خواهد بود. با فعال کردن گوگل آنالیتیکس بر روی سایت، می‌توانید اهداف ترافیک سایت برند خود را آنالیز کنید، از روند آن آگاه باشید، حضور پررنگ‌تری در عرصه آنلاین داشته باشید و ROI بالایی به دست بیاورید.

با این حال، گوگل آنالیتیکس چیزی نیست که بتوان با تنهایی سروکله زدن با این سرویس از آن سردرآورد. در مقاله امروز نجوانت، با توضیح آموزش نصب گوگل آنالیتیکس همراه شما خواهیم بود تا بدانید چطور سایت خود را به این ابزار مفید گوگل متصل کنید و در دیجیتال مارکتینگ عملکرد خوبی از خود نشان دهید.

چرا به گوگل آنالیتیکس نیاز داریم؟

پیش از اینکه به آموزش نصب گوگل آنالیتیکس بپردازیم، باید ابتدا به این سوال پاسخ بدهیم: آموزش نصب گوگل آنالیتیکس چه فایده ای دارد و چرا باید سایت خود را در این سرویس ثبت کنیم؟

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یک ابزار قدرتمند است که اطلاعات مفید و جامعی درباره وبسایت و بازدیدکنندگان در اختیار شما قرار می‎‌دهد. طبق آمار گوگل، بیشتر از 56 درصد کل سایت‌های موجود در اینترنت از ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس استفاده می‌کنند. این ابزار، یکی از محبوبترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌آید و دلیل خوبی هم برای این امر وجود دارد. با استفاده از GA می‌توانید اطلاعات مفیدی درباره کسانی که به وبسایت شما سر می‌زنند کسب کنید و بدانید چگونه و چه زمانی به سایت مراجعه می‌کنند، چه رفتاری نشان می‌دهند و چه مدت زمانی را در سایت سپری می‌کنند.

این موارد، تنها بخشی از اطلاعاتی هستند که از طریق ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس می‌توانید دریافت کنید:

  • مقدار کلی ترافیکی که در وبسایتتان می‌گیرید؛
  • وبسایت‌هایی که ترافیک شما از آنها می‌آید؛
  • ترافیک جداگانه هر صفحه در سایت؛
  • میزان مخاطبان و مشتریان بالقوه (Lead) که دریافت می‌کنید؛
  • وبسایت‌هایی که مشتریان بالقوه را به سوی شما هدایت می‌کنند؛
  • اطلاعات دموگرافیک بازدیدکنندگان (مانند موقعیت جغرافیایی آنها)؛
  • و آگاهی از اینکه مشتریان با موبایل از سایت شما بازدید کرده اند یا از دسکتاپ.
  بهترین ابزارهای رایگان تست سرعت سایت در سال 2023 کدامند؟

مهم نیست که فریلنسر باشید یا یک بلاگ ساده را بگردانید، یا شرکتی عظیم با یک وبسایت پر و پیمان داشته باشید. هرکسی می‌تواند از دریافت اطلاعات از گوگل آنالتیکس، عملکردش را بسنجد و بهبود ببخشد.

حالا که می‌دانید ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس چه مزایایی برای شما دارد، بد نیست برویم سراغ آموزش قدم‌به‌قدم نصب گوگل آنالیتیکس GA4.

آموزش نصب گوگل آنالیتیکس در 5 گام

روش های راه اندازی گوگل آنالیتیکس بر روی سایت گاهی می‌توانند سردرگم کننده باشند. البته بعد از اینکه راه اندازی را انجام دادید، می‌توانید به سرعت حجم زیادی اطلاعات از این طریق دریافت کنید.

آموزش نصب گوگل آنالیتیکس از قانون 80/20 پیروی می‌کند؛ یعنی با برداشتن چند گام کوچک، بعد ها دستاوردهای بزرگ و مهمی خواهید داشت.

خلاصه فرایند آموزش نصب گوگل آنالیتیکس این است:

  1. راه اندازی Google Tag Manager
  2. ایجاد اکانت Google Analytics
  3. تنظیم تگ آنالیتیکس با گوگل تگ منیجر
  4. تعیین اهداف
  5. لینک به گوگل سرچ کنسول (GSC)

1. راه اندازی Google Tag Manager

گوگل تگ منیجر، یک ابزار رایگان برای مدیریت تگ‌های موجود در سیستم است. این ابزار خیلی ساده و سرراست کار می‎‌کند. تمام دیتای وبسایت شما را می‌گیرد و آن را به پلتفرم‌های دیگری مانند فیسبوک آنالیتیکس و گوگل آنالیتیکس ارسال می‌کند.

به این ترتیب می‌توانید خیلی راحت کد گوگل آنالیتیکس سایت خود را آپدیت کنید و تگ‌های موردنظر را به آن بیفزایید. به این ترتیب، با آموزش نصب گوگل آنالیتیکس نیازی به دردسر کدنویسی دستی در بک اند نیست و در زمان نیز صرفه جویی فراوانی خواهید کرد. تصور کنید می‌توانید تعداد افرادی که روی لینک دانلود یک فایل PDF کلیک کرده اند را تحت نظر داشته باشید.

بدون نصب گوگل آنالیتیکس و گوگل تگ منیجر، باید بروید به طور دستی تمام لینک‌های دانلود را تنظیم کنید تا بتوانید به چنین دیتای دسترسی پیدا کنید. البته اگر گوگل تگ منیجر را در آرسنال ابزارهای سایت خود داشته باشید، می‌توانید یک تگ جدید را به تگ منیجر اضافه کنید تا روند و آمار دانلودها را ببینید.

در ابتدای کار، باید در داشبورد Google Tag Manager اکانت خود را بسازید.

شناسه ردیابی گوگل آنالیتیکس

یک نام کاربری وارد کنید و Continue را بزنید. سپس باید بحش Set a Container را تکمیل کنید. این بخش از آموزش نصب گوگل آنالیتیکس، اصولاً تمام قوانین و مقررات به اضافه تگ‌های وبسایت شما را دربر خواهد گرفت.

آموزش نصب گوگل آنالیتیکس

به کانتینر یک نام مشخص بدهید که گویای عملکردش باشد، و نوع محتوای مرتبط با آن را هم مشخص کنید (چه وب باشد، چه iOS، اندروید یا AMP). سپس روی Create کلیک کنید و تگ‌های موافقت با قوانین و مقررات سرویس را نیز فعالسازی کنید. بعد از انجام این کار، اسنیپت فعال سازی گوگل آنالیتیکس بر روی سایت داخل کانتینر به شما داده خواهد شد.

ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس

این کد را باید در بک اند سایت خود کپی کنید تا بتوانید تگ‌های خود را مدیریت نمایید. برای این کار، بایستی دو اسنیپت از کد را داخل هر صفحه‌ وبسایت کپی و پیست نمایید. طبق توضیحات خود گوگل برای آموزش نصب گوگل آنالیتیکس، اولین کد را باید در header سایت پیست کنید و دومین کد را بعد از شروع بدنه محتوا قرار بدهید.

  گوگل ترندز چیست؟ آموزش استفاده از Google Trends

اگر قصد اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس را دارید، می‌توانید خیلی راحت این دو کد را در تم وردپرس پیست کنید.

افزونه گوگل آنالیتیکس وردپرس

نکته مهم: برای ساده سازی این مرحله از آموزش نصب گوگل آنالیتیکس، می‌توانید از پلاگین Insert Headers and Footers استفاده کنید. این پلاگین کمک می‌کند تا هر اسکریپتی که خواستید را در هدر و فوتر کل وبسایت اعمال کنید.

3. ایجاد اکانت Google Analytics

درست مانند گوگل تگ منیجر، در این مرحله از آموزش نصب گوگل آنالیتیکس بایستی با ثبت نام در صفحه گوگل آنالیتیکس یک اکانت برای خود بسازید.

Google Analytics Dashboard

نام اکانت و آدرس وبسایت خود را وارد کنید. حتماً دسته بندی وبسایت و منطقه زمانی که می‌خواهید گزارش را طبق آن دریافت کنید را نیز وارد نمایید.

افزونه گوگل آنالیتیکس وردپرس

بعد از این مرحله، باید مقررات و سیاست‌های سایت را بپذیرید تا به کد رهگیری دسترسی پیدا کنید.

شناسه ردیابی گوگل آنالیتیکس

کد رهگیری (Tracking ID) یا شناسه ردیابی گوگل آنالیتیکس، یک رشته شماره است که به گوگل آنالیتیکس کمک می‌کند تا دیتای آماری را به شما ارائه بدهد. این شماره چیزی شبیه UA-000000-1 خواهد بود. اولین مجموعه اعداد (000000) شماره اکانت شخصی شماست و دومین عدد (1) شماره سایتی است که به اکانت خود مرتبط ساخته اید.

این عدد مختص وبسایت شماست و دیتای شخصی شما را دربر دارد، بنابراین کد رهگیری خود را با هیچکس درمیان بگذارید. بعد از دریافت این شماره می‌توانید به مرحله بعدی از آموزش نصب گوگل آنالیتیکس بروید.

3. تنظیم تگ آنالیتیکس با گوگل تگ منیجر

در این مرحله از آموزش نصب گوگل آنالیتیکس، خواهید آموخت چطور تگ‌های خاص داخل سایت خود برای گوگل آنالیتیکس مشخص کنید.

  نحوه استفاده از zeplin، صفر تا 100 استفاده از زپلاین

به داشبورد گوگل تگ منیجر خود بروید و روی دکمه Add a New Tag کلیک کنید.

آموزش نصب گوگل آنالیتیکس

سپس صفحه‌ای برای شما باز خواهد شد که داخل آن می‌توانید تگ جدیدی برای وبسایت بسازید. داخل این صفحه، می‌توانید دو بخش از تگ را طبق دلخواه خود تنظیم کنید:

  • Configuration: جایی که دیتای جمعاوری شده تگ شما منتقل خواهد شد.
  • Triggering: نوع دیتایی که می‌خواهید جمعاوری کنید.
ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس

روی Tag Configuration کلیک کنید تا نوع تگی که می‌خواهید بسازید را مشخص کنید. برای ساخت یک تگ مناسب برای گوگل آنالیتیکس، بایستی از گزینه Universal Analytics استفاده کنید.

بعد از کلیک روی این گزینه، بایستی نوع دیتایی که می‌خواهید بررسی کنید را انتخاب نمایید. در قدم بعدی آموزش نصب گوگل آنالیتیکس می‌توانید به قسمت تنظیمات گوگل آنالیتیکس بروید و از منوی کشویی، New Variable را انتخاب کنید.

آموزش اتصال سایت به google analytics

بعد وارد پنجره جدیدی خواهید شد که در آن، باید کد رهگیری را وارد کنید. با این کار، دیتای وبسایت شما مستقیم به گوگل آنالیتیکس ارسال خواهد شد و می‌توانید بعداً نیز آن را ببینید.

روش های راه اندازی گوگل آنالیتیکس بر روی سایت

بعد از انجام این مرحله در آموزش نصب گوگل آنالیتیکس، به قسمت Triggering بروید تا دیتایی که می‌خواهید به گوگل آنالیتیکس ارسال شود را انتخاب کنید.

درست مانند قسمت Configuration، در این بخش هم باید روی دکمه Triggering کلیک کنید تا به صفحه Choose a Trigger بروید. از آنجا به بعد، می‌توانید روی All Pages کلیک کنید تا دیتا از تمام صفحات پیج شما به Google Analytics ارسال شود.

روش های راه اندازی گوگل آنالیتیکس بر روی سایت

بعد از انجام مراحلی که گفتیم، تنظیمات تگ جدید باید چنین چیزی باشد.

راه های ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس

حالا روی Save کلیک کنید و تمام! حالا یک تگ جدید در گوگل منیجر دارید که دیتای وبسایت شما را به گوگل آنالیتیکس ارسال می‌کند.

البته کار هنوز تمام نشده چون باید اهداف خود را هم تعیین کنید.

4. تعیین اهداف گوگل آنالیتیکس

همانطور که احتمالاً می‌دانید، گوگل آنالیتیکس علم غیب ندارد و از شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) وبسایت شما چیزی نمی‌داند. به همین دلیل شما باید به گوگل بگویید که وبسایت شما، در چه صورتی موفق خواهد بود.

  آموزش سئو عکس؛ روش های بهینه سازی تصاویر

برای همین کار، بایستی اهداف خود را در Google Analytics Dashboard مشخص کنید. در ابتدای کار، روی دکمه Admin در گوشه سمت چپ صفحه کلیک کنید.

نصب گوگل آنالیز در وردپرس

با این کار، وارد صفحه دیگری خواهید شد که در آن باید روی دکمه Goals کلیک کنید.

نصب گوگل آنالیز در وردپرس

با کلیک روی گزینه Goals در این مرحله از آموزش نصب گوگل آنالیتیکس، وارد داشبورد اهدافتان می‌شوید و می‌توانید یک هدف جدید برای وبسایت خود تعریف کنید.

فعال کردن گوگل آنالیتیکس بر روی سایت

در این قسمت می‌توانید به تملپت‌های مختلفی که برای اهداف رایج سایت وجود دارد نگاهی بیندازید و ببینید با اهداف مدنظر سایت شما همخوانی دارند یا خیر. به علاوه بایستی نوع هدف را نیز مشخص کنید. این اهداف شامل موارد زیر هستند:

آموزش قدم‌به‌قدم نصب گوگل آنالیتیکس GA4
  • مقصد (Destination): آیا می‌خواهید کاربران را به سوی وبسایت خاصی هدایت کنید؟
  • مدت (Duration): آیا هدفتان این است که کاربران تایم مشخصی را در سایت شما سپری کنند؟
  • تعداد بازدید از صفحه در هر مرتبه (Pages/Screens per session): آیا می‌خواهید کاربران در هر مرتبه بازدید از سایت، تعداد مشخصی از صفحات سایتتان را ببینند؟
  • عملکرد (Event): آیا می‌خواهید کاربران کار مشخصی در صفحه انجام بدهند (مثلاً یک ویدیو را پلی کنند یا روی لینک خاصی کلیک کنند؟)

از این قسمت در آموزش نصب گوگل آنالیتیکس، می‌توانید جزئیات اهداف خود را مشخص کنید؛ مثلاً اینکه می‌خواهید دقیقاً چه مدت زمان کاربران را در صفحه خود نگه دارید تا به سطح مطلوب برسید. کارتان که تمام شد، هدف را ذخیره کنید تا گوگل آنالیتیکس آن را برای سایت شما بررسی نماید.

آموزش اتصال گوگل آنالیتیکس به وردپرس

به یاد داشته باشید که هم با گوگل تگ منیجر و هم گوگل آنالیتیکس می‌توانید انواع مختلفی از دیتا را بررسی و نظارت کنید. توصیه می‎‌کنیم بعد از یادگیری آموزش نصب گوگل آنالیتیکس، جوگیر نشوید و یکباره خود را در دریای داده‌های رنگارنگ غرق نکنید. از یک دسته داده که برای شما در اولویت قرار دارند شروع کنید و به تدریج پیش بروید.

5. لینک به گوگل سرچ کنسول (GSC)

گوگل سرچ کنسول، ابزار قدرتمندی است که بازاریابان و وبمسترها از آن برای دسترسی به داده‌های متریک مهم و ارزشمند استفاده می‌کنند.

بعد از آموزش نصب گوگل آنالیتیکس و با استفاده از این ابزار، می‌توانید کارهای زیر را انجام بدهید:

  • نرخ خزش صفحه را چک کنید؛
  • ببینید گوگل چه زمانی وبسایت شما را آنالیز می‌کند؛
  • لینک‌های داخلی و خارجی به صفحات خود را بررسی کنید؛
  • و بدانید برای کدام یک از کلمات کلیدی بالاترین رتبه را در نتایج جستجو دریافت کرده اید.
  الگوریتم مام چیست؟ تاثیر الگوریتم MUM بر رتبه بندی نتایج جستجو

برای راه اندازی گوگل سرچ کنسول برای وبسایت خود، روی آیکن چرخ دنده در گوشه سمت چپ پایین داشبورد اصلی کلیک کنید. سپس روی Property Setting در ستون وسط کلیک کنید.

به سمت پایین اسکرول کنید و روی Adjust Search Console کلیک کنید.

افزونه گوگل آنالیتیکس وردپرس

اینجا می‌توانید وبسایت خود را به گوگل سرچ کنسول متصل کنید. کافی است روی دکمه Add کلیک کنید و در صفحه‌ای که به آن ریدایرکت می‌شوید، روی Add a Site to Search Console کلیک کنید.

اتصال گوگل آنالیتیکس به گوگل سرچ کنسول

در قسمت بعدی، آدرس وبسایت خود را وارد کنید و Add را بزنید. مراحلی که داخل سایت ارائه می‎‌شود را دنبال کنید و کد HTML را به وبسایت خود اضافه کنید تا گوگل سرچ کنسول آن را بشناسد. در نهایت روی Save کلیک کنید تا به گوگل آنالیتیکس برگردید.

این را درنظر داشته باشید که دیتا یک شبه به دست نخواهد آمد؛ باید حداقل یک روز زمان بدهید تا سرچ کنسول، وضعیت بازدیدکنندگان شما را بررسی کند و آنالیزی از وبسایت شما انجام بدهد.

نتیجه گیری

اگر در حوزه دیجیتال مارکتینگ مشغول به کار هستید، آموزش نصب گوگل آنالیتیکس یکی از اموری است که برای شما واجب خواهد بود. این ابزار مفید و قدرتمند به شما کمک می‌کند تا فعالیت وبسایت خود را به طور کامل تحت نظر داشته باشید و اوضاع کمپین‎‌های دیجیتال مارکتینگ خود را بسنجید.

با استفاده از روش های راه اندازی گوگل آنالیتیکس بر روی سایت، می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره جامعه بازدیدکنندگان خود به دست بیاورید. ابزار Google Analytics به شما کمک می‌کند تا ROI بالاتری داشته باشید و بدانید کاربران شما به دنبال چه چیزی هستند. بدون این ابزار، رسماً کار سایت شما به این می‌ماند که با قایق بی‌بادبان و بدون قطب نما به دریا زده باشید.

تجربه یا سوالی در ارتباط با فعال سازی گوگل آنالیتیکس بر روی سایت دارید؟ در بخش نظرات، افکار خود را با ما در میان بگذارید.

سؤالات متداول

 

 

 

مطالب مرتبط
افزایش درآمد دفتر بیمه

بهترین روش‌های افزایش درآمد دفتر بیمه + درآمد نمایندگی بیمه چقدر است؟

نمایندگی بیمه یکی از شغل‌هایی بوده که جدیدا بسیاری را به خود جذب کرده است. شغلی که می‌تواند درآمد خوبی […]

11 دقیقه مطالعه مشاهده
درگاه پرداخت ملت

درگاه پرداخت ملت: راهنمای گام به گام دریافت درگاه بانک ملت در سال 1403

در دنیای مدرن، همه امور به سمت دیجیتالی شدن پیش می‌روند. یکی از اولین فعالیت‌هایی که وارد دنیای صفر و […]

9 دقیقه مطالعه مشاهده

راهنمای جذب مشتری برای کلینیک دامپزشکی

بیایید سر خود را از برف بیرون بیاوریم. در چند‌سال اخیر کلینیک‌های دامپزشکی به طرز خطرناکی با رکود تعداد مشتریان […]

15 دقیقه مطالعه مشاهده
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها