10 روش کسب درآمد از وبسایت | راه های کسب درآمد سایت در سال 1403
پای کسب درآمد از وبسایت که وسط بیاید، وبمسترها و صاحبان سایت گزینههای فراوانی برای پول درآوردن از پلتفرم آنلاین خود خواهند داشت. شاید در نگاه اول، درآمد داشتن از وبسایت کار سختی به نظر برسد. صادقانه بگوییم، در حقیقت مسئله به همین راحتی نیست. اما اگر جامعه مخاطبان را با هوشمندی انتخاب کنید، استراتژیهای اصولی و مناسب برای بازاریابی و درآمدزایی بچینید و صبر و حوصله داشته باشید، میتوانید از راه های کسب درآمد سایت به خوبی بهره ببرید.
از سوی دیگر، پول درآوردن از وبسایت یک تصمیم بزرگ برای شما خواهد بود. اگر به اندازه کافی شهامت و حوصله به خرج ندهید، تمام هزینه و زمانی که راه اندازی یک کسب و کار آنلاین اختصاص میدهید بیهوده خواهد بود. بنابراین قبل از اینکه بروید یک دامنه بخرید، بایستی برنامه مشخصی داشته باشید تا وبسایت شما علاوه بر بازگشت سرمایه بهینه، سودآوری خوبی هم داشته باشد.
در این مقاله از نجوانت به معرفی بهترین روش های درآمدزایی از سایت در سال 1403 خواهیم پرداخت. اگر میخواهید وبسایت خود را به منبع درآمد تبدیل کنید، لیست 10 تایی پیشنهادهای ما به کار شما خواهند آمد.
برترین شیوههای کسب درآمد از وبسایت در سال 1403
امروز لیستی از استراتژیها و راه های کسب درآمد سایت برای دورههای کوتاه و طولانی مدت را بررسی خواهیم کرد. به علاوه برای هریک از روش های درآمدزایی از سایت، نکات و ترفندهایی هم خواهیم گنجاند تا بتوانید از هر متد بیشترین فایده را ببرید.
1. تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) با گوگل ادسنس
PPC به عنوان یک مدل تبلیغات آنلاین، باعث میشود هر کلیکی که مخاطبان روی یک بنر تبلیغاتی انجام بدهند، مبلغی درآمد برای صاحب وبسایت به همراه داشته باشد. رایجترین ابزار برای این شیوه کسب درآمد اینترنتی از سایت، گوگل ادسنس (AdSense) است.
گوگل ادسنس یکی از سادهترین روشهای کسب درآمد از وبسایت را پیش روی شما میگذارد و زحمت زیادی هم ندارد. کافیست شما به عنوان ادمین وبسایت، تبلیغات را روی صفحه خود قرار بدهید. مزیت دیگرش اینجاست که حتی اگر چندین سایت داشته باشید، میتوانید به عنوان پارتنر ادسنس فعالیت کنید.
به لطف پشتیبانی فراوان از سوی گوگل، نیازی نیست نگران مشکلات یادگیری استفاده از ادسنس باشید. برای اینکه از این راه پول درآوردن از وبسایت سر در بیاورید میتوانید سری به تالارهای گفتگوی مشتریان، آموزشهای آنلاین رایگان و خدمات ساپورت گوگل بزنید.
با این اوصاف، ادسنس به عنوان یکی راه های کسب درآمد سایت چقدر برای شما سود به همراه خواهد داشت؟
- 68% سود از ادسنس برای محتوا جذب میشود؛
- و 51% برای تبلیغات نتایج جستجو.
بهترین بخش ماجرا اینجاست که گوگل همیشه سود شما را به موقع (بین 21 تا 26 هر ماه) پرداخت میکند.
روش درآمدزایی با گوگل ادسنس:
- شرایط و سیاستهای AdSense را کامل بخوانید و مطمئن شوید وبسایت شما با همه معیارهای یاد شده همخوانی داشته باشد.
- در ادسنس ثبت نام کنید و منتظر تأیید بمانید.
- بعد از تأیید اکانت، کد جاوااسکریپت را داخل یک ویجت در سایت خود امبد کنید.
- تبلیغات را هرجای سایت که دوست دارید بگذارید.
2. فروش فضای تبلیغات، یکی از رایجترین راه های کسب درآمد سایت
فروش فضای تبلیغات، از جمله روشهایی برای کسب درآمد از وبسایت است که ارزش امتحان را دارد. این روش وقت بیشتری میگیرد، اما برای افزایش درآمد حاصل از تبلیغات مفید خواهد بود.
نوع تبلیغات میتواند به صورت لینکی در انتهای صفحه، بنرهای جانبی و نوتیفیکیشنهای پاپ آپ باشد. شما این فرصت را دارید که برای فروش هریک از فضاهایی که گفتیم (و حتی گزینههای بیشتر)، با مشتریان مذاکره کنید.
البته پول درآوردن از وبسایت به این روش، نرخ تبدیل بالا و ترافیک ارگانیک مطلوب میطلبد. در این روش از مدلهای PPC و پرداخت به ازای هر بازدید استفاده میشود، در نتیجه مبلغ پرداختی خریداران فضای تبلیغات بسته به تعداد افرادی که روزانه روی آگهی کلیک کنند یا به سایت سر بزنند، تعیین خواهد شد.
برای کسب درآمد از وبسایت، باید به روشهای زیر به مخاطبان بفهمانید که فضای تبلیغاتی برای فروش ارائه میدهید.
- یک محتوای رسانهای بسازید، آمار و ورودی روزانه سایت خود را توضیح بدهید تا متقاضیان متقاعد شوند که با خرید فضای تبلیغاتی از شما، سود خوبی دریافت خواهند کرد.
- محتوا را برای متقاضیان احتمالی بفرستید. با مشاهده آمار و ارقام، درمییابند که از همکاری با شما چه نفعی خواهند برد.
- زمانی که گروهی از داوطلبان برای خرید فضای تبلیغاتی در سایت را جذب کردید، میتوانید با استفاده از خدمات Google Ad Manager آنها را مدیریت کنید.
برای جمعاوری آمار بازدید و تعامل در سایت خود، میتوانید از ابزارهای دیگری مانند Clicky Web Analytics، Quantcast و گوگل آنالیتیکس استفاده کنید. اگر سایت وردپرسی دارید، به راحتی میتوانید گوگل آنالیتیکس را به سایتتان متصل کنید.
3. افیلیت مارکتینگ (بازاریابی وابسته)
اگر استعداد خوبی برای نقد و بررسی یا تبلیغ کالاها و خدمات مختلف دارید، میتوانید برای کسب درآمد از وبسایت از روش افیلیت مارکتینگ بهره ببرید (نمیدانید افیلیت مارکتینگ به چه معناست؟ این مقاله را از دست ندهید.)
با همکاری در فروش محصولات برندهای مختلف، هر زمانی که مخاطبان نسبت به خرید محصولات یا استفاده از خدمات برند اقدام کنند، شما مبلغی به عنوان کمیسیون دریافت خواهید کرد.
بازاریابی وابسته یکی از سادهترین راه های کسب درآمد سایت به حساب میآید. اگر وبسایت شما بیس کاربری فعالی داشته باشد که برای نظرات شما ارزش قائل میشوند، میتوانید روی همکاری در فروش به عنوان یک منبع درآمد غیرفعال حساب کنید.
برای پول درآوردن از وبسایت به روش بازاریابی وابسته، میتوانید از گزینههای زیر بهره ببرید.
- یک وبسایت با محوریت بازاریابی وابسته بسازید که در حوزه نقد و بررسی محصولات مختلف فعالیت داشته باشد. پروسه آنباکسینگ، معرفی و بررسی ویژگیهای فنی و نظرات خود را در قالب پستهای سایت ارائه بدهید.
- به برنامههای افیلیت مارکتینگ کمپانیهای بزرگی مانند دیجیکالا بپیوندید.
- بکوشید تا در محتوای تبلیغاتی خود، از لینکهای بازاریابی وابسته بهره ببرید. اگر سایت وردپرسی دارید، میتوانید با استفاده از پلاگینهای مخصوص افیلیت مارکتینگ این کار را انجام بدهید.
4. درخواست اهدای کمک هزینه
این روش کسب درآمد از وبسایت بایستی با سیاست و استراتژی کاربرمحور پیاده شود تا سودی به شما برساند. اگر محتوای شما برای مخاطبانتان ارزش کافی داشته باشد و شما برای توسعه وبسایتتان نیازمند منابع بیشتری هستید، مؤدبانه از جامعه کاربران درخواست کمک مالی داشته باشید. البته درنظر بگیرید که همه بازدیدکنندگان مبلغ اهدا نخواهند کرد، ولی اگر ترافیک بالایی داشته باشید ممکن است بتوانید با این روش پول درآوردن از وبسایت، هم هزینههای نگهداری سایت را ساپورت کنید و هم درآمدی به دست بیاورید.
گزینههایی مانند قرار دادن دکمه پرداخت در وبسایت که مستقیماً به درگاه پرداخت شما متصل شود، برای این روش جذب سرمایه گذاری مفید خواهد بود. مطمئن شوید از ویجتهای جالب توجه استفاده میکنید که مخاطبان را ترغیب و تشویق به پرداخت کنند.
5. فروش محصولات یا خدمات خود برای پول درآوردن از وبسایت
اگر محصولات یا خدمات خاصی ارائه میدهید و مهارت کافی برای فروش آنها را دارید، بیخیال دنگ و فنگهای راه اندازی یک مغازه فیزیکی شوید. فرصتهای کسب درآمد از وبسایت با برپایی یک پلتفرم دیجیتال برای فروش آنلاین، بسیار گستردهتر از فروش فیزیکی خواهند بود.
برای به کار گیری راه های کسب درآمد سایت فروشگاهی، باید مراحل زیر را طی کنید.
- ابتدا مشخص کنید که قصد دارید چه محصولات و خدماتی ارائه بدهید.
- یک نام دامنه گویا، مناسب و غیرتکراری انتخاب کنید.
- هاست مناسب برای فروشگاه را بخرید.
- وردپرس را نصب کنید.
- یک پلتفرم فروشگاهی مانند ووکامرس راه بیندازید.
- قالبهای مختلف که در سایتها موجود هستند (مانند ژاکت) را بررسی کنید و قالبی که بیشترین سازگاری را با اهداف شما دارد، انتخاب کنید. با وجود گزینههای شخصی سازی، میتوانید بخشهای مختلف قالب را متناسب با سلیقه خود تغییر بدهید.
- محصولات خود را داخل سایت اضافه کنید، برای هر یک توضیحات کامل و دکمه افزودن به سبد خرید بگذارید.
- نسبت به دریافت مجوزهای لازم برای فروش (از جمله نماد اعتماد الکترونیک و درگاه پرداخت اینترنتی) اقدام کنید.
فرایند طراحی سایت فروشگاهی میتواند اندکی پیچیدهتر از راه اندازی یک سایت ساده باشد. البته این بدان معنا نیست که نتوانید طی چند روز، فروشگاه ایکامرس خود را داشته باشید و بروید سراغ کسب درآمد از وبسایت. اگر تازه کار هستید و نمیدانید از کجا شروع کنید، خدمات طراحی سایت فروشگاهی نجوانت مسیر را برای شما هموار خواهند کرد.
6. روش های درآمدزایی از سایت با محتوای اسپانسر شده
هیچ چیز مانند به اشتراک گذاری تجربهها در دنیای واقعی، مشتریان را ترغیب به خرید محصولات و خدمات نمیکند. انتشار محتوای اسپانسر شده برای کسب درآمد از سایت، به معنای همکاری بین شما و برندهایی خواهد بود که قصد تبلیغات برای آنها را دارید. چه صاحب وبلاگ باشید و چه درحال طراحی سایت، درهر صورت میتوانید روی تولید محتوای اسپانسر شده به عنوان یک منبع درآمد قابل اطمینان حساب کنید. کسب و کارهای مختلف بابت تولید محتوای تبلیغاتی و انتشار آن روی سایت، دستمزد پرداخت خواهند کرد.
راه های کسب درآمد سایت با محتوای اسپانسر شده از تنوع بالایی برخوردارند. میتوانید محتوا را به صورت اعلام فروش ویژه یا تخفیفهای مناسبتی، پیشنهادهای خاص، اینفوگرافیک یا نقد و بررسی بسازید و منتشر کنید. حال ممکن است صفر تا صد تولید محتوا بر عهده شما باشد یا برند هدف، اطلاعات و دیتای خاصی را به شما بدهد تا در محتوا بگنجانید. اگر کار تولید محتوا را خودتان بر عهده بگیرید و با سبک شخصی به تبلیغ بپردازید، میتوانید مبلغ تبلیغات را افزایش بدهید.
برای اینکه پتانسیل سودآوری از روش های درآمدزایی از سایت را به حداکثر برسانید، از تمهایی مانند قالب مجلهای وردپرس یا قالبهای وبلاگی بهره ببرید. این سبک قالبها با هدف علاقمندسازی مخاطبان و ارائه محتوا در شکلی بهینه ساخته میشوند.
پیش از اشتراک گذاری محتوای اسپانسر شده جهت کسب درآمد از وبسایت، بایستی به نکتههای زیر دقت داشته باشید.
- ببینید در سطح آنلاین چقدر روی مخاطبان خود تأثیر دارید.
- پورتفولیوی قدرتمندی بسازید.
- تعداد پستهای اسپانسرشده در ماه را مدیریت کنید.
- تصمیم بگیرید که میخواهید برای هر محتوا چقدر زمان بگذارید.
- ارزش برند را بسنجید (به عبارت دیگر، ارزش محتوای اسپانسر شده نباید بیش از ارزش محتوای بلاگ شخصی شما باشد).
تولید محتوای اسپانسر شده میتواند یکی از مؤثرترین روش های درآمدزایی از سایت باشد. البته خیلی مهم است که با مخاطبان روراست باشید و دست به تبلیغات هدفمندی نزنید که میزان صداقت شما را پایین بیاورند.
7. کسب درآمد از وبسایت با جذب عضو
وبسایتهایی با قابلیت خرید اشتراک عضویت، به نوعی نسخه ارتقا یافته و پیشرفتهتر دریافت کمک هزینه به حساب میآیند. در این حالت، شما برای کسب درآمد از وبسایت به جای اینکه مستقیماً از مخاطبان درخواست اهدای مبلغ داشته باشید، محتوای خود را در ازای خرید اشتراکهای مختلف ارائه میدهید.
اگر متعقدید که محتوای شما ارزش خرید را دارد، میتوانید با انواع راه های کسب درآمد سایت به سود برسید. برخی نمونهها عبارتند از:
- اشتراک پولی: فروش اشتراک عضویت در سایت بر اساس پلنهایی با تایم مشخص و دسترسی به تمام محتوای سایت؛
- خرید محصولات: فروش جداگانه هر محصول (مانند ویدیوهای آموزشی، دانلود محتوای صوتی یا برنامههای دیگر)؛
- تعیین محدوده: سطح دسترسی مخاطبان پس از مشاهده حجم مشخصی از محتوای شما، محدود خواهد شد و برای ادامه بازدید بایستی نسبت به خرید اشتراک در سایت شما اقدام کنند.
برای استفاده از هریک از امکاناتی که ذکر کردیم، پلاگینهای مختلفی در وردپرس وجود دارند. این افزونهها با فراهم آوردن گزینههایی مانند حفاظت از محرمانگی محتوا، ارائه گزینههای ثبت نام و پرداخت و پنهان سازی بخشهایی از محتوا و تیزرهای شما، امنیت این روش کسب درآمد از وبسایت را حفظ میکنند.
8. توزیع کوپن لینکهای بازاریابی وابسته
تقریباً 97 درصد از مشتریان هر سرویسی پیش از خرید، به دنبال پیشنهادات ویژه و کوپنهای تخفیف هستند. یک نوع دیگر از بازاریابی وابسته (افیلیت مارکتینگ) برای کسب درآمد از وبسایت، به صورت پیشنهاد کوپنهای مختلف برای برندهای حامی انجام میشود. به این ترتیب سایت شما مشتریان را جذب کرده و آنها را به سمت برندهایی که با آنها همکاری دارید، هدایت میکند. در این روش هم احتمال سر زدن مجدد به سایت شما برای اطلاع از تخفیفهای ویژه وجود دارد و هم کمیسیون مشخصی به ازای هر خرید دریافت خواهید کرد.
قرار دادن کوپنهای تخفیف داخل وبسایت، یکی از راه های کسب درآمد سایت و افزایش جذب ترافیک به حساب میآید.
برای درآمدزایی به این طریق میتوانید از شیوههای زیر بهره ببرید.
- کوپنهای پارتنرهای کاری یا برنامههایی که با آنها همکاری دارید را در وبسایتهای خود قرار بدهید؛
- با فروشندههای محلی صحبت کنید و درباره تبلیغات محصولات آنها روی وبسایت خودتان (در ازای دریافت مبلغ کمیسیون) به توافق برسید؛
- یا سایت مخصوص ارائه کوپن تخفیف بسازید.
9. فروش دورههای آموزشی، یکی از روش های درآمدزایی از سایت
اگر دانش یا مهارت خاصی دارید، میتوانید با راه اندازی یک پلتفرم آنلاین به فروش دورههای آموزشی بپردازید و از این راه برای کسب درآمد از وبسایت استفاده کنید.
میتوانید دورههای آموزش دیجیتال را در انواع مختلفی تولید و توزیع کنید. محتوای متنی، تصویری، PDF، صوتی و ویدیویی تا کلاسهای آنلاین در وبسایتها قابل عرضه خواهند بود.
موضوعی که در آن مهارت و دانش کافی را دارید و میدانید تقاضای بالایی خواهد داشت را انتخاب کنید. سپس وبسایت جدیدی بسازید (یا وبسایت فعلی خود را آپدیت کنید) و دوره آموزشی خود را داخل آن آپلود نمایید. حالا بایستی به بازاریابی بپردازید تا محتوای شما به فروش برود.
فروش دورههای آنلاین، پتانسیل آن را دارد که یکی از راه های کسب درآمد سایت سودآور باشد. تنها چیزی که در این روش محدوده سود را تعیین میکند، ترافیک ورودی شما خواهد بود.
10. فروش وبسایت، راه حل نهایی کسب درآمد از وبسایت
این روش با تمام راه های کسب درآمد سایت که امروز بررسی کردیم، تفاوتی اساسی دارد چون شامل فروش کل سایت میشود. البته بسته به نوع سایت و میزان اتوریتی و ورودی آن، ممکن است بتوانید از فروش کل سایت مبلغ خوبی به دست بیاورید. افراد زیادی هستند که حاضرند برای خرید دامینهای ارزشمند، مبلغ بالایی بپردازند.
عواملی که در فروش وبسایت مؤثر هستند عبارتند از:
- میزان ترافیک روزانه و ماهانه سایت؛
- میزان سودآوری آن؛
- پایداری سود؛
- و تداوم رشد.
چطور استارت کسب درآمد از سایت را بزنیم؟
اگر اینجایید و به فکر راه اندازی کسب و کار آنلاین افتادهاید، از دو حالت خارج نخواهید بود. یا صاحب وبسایتی هستید و میخواهید با راه های کسب درآمد سایت، پلتفرمی که در اختیار دارید را به یک منبع درآمد تبدیل کنید و یا در مرحله تصمیم گیری برای راه اندازی سایت شخصی خودتان هستید.
تمام روش های درآمدزایی از سایت که در لیست امروز بررسی کردیم، علاوه بر استراتژی و برنامه ریزی بازاریابی، نیازمند یک پلن پایدار برای نگهداری، جذب ترافیک بالا، به دست آوردن رتبههای برتر در گوگل و حفظ آن خواهند بود. مدیریت صفر تا صد یک وبسایت، دانش و زمان و حوصله فراوانی میطلبد. اگر قصد داشته باشید تمام این مسیر را به تنهایی طی کنید، 24 ساعت شبانه روز نیز برای شما زمان کمی خواهد بود و ممکن است در نهایت نتوانید برای بخشهای مهمی مانند تولید محتوا، سئو سایت و بهینه سازی طراحی آن وقت و تمرکز کافی بگذارید.
خدمات آژانس دیجیتال مارکتینگ نجوانت، همان چیزی است که نیاز دارید تا سطح سایت خود را از «قابل قبول» به «عالی» برسانید. با سرویس سئو هم راستا با جدیدترین آپدیتهای گوگل، خدمات تولید محتوای اختصاصی (از محتوای سایت و محصول گرفته تا تولید تبلیغات مؤثر و رپورتاژ)، مدیریت شبکههای اجتماعی و سایر آیتمهایی که در راستای تقویت پرسونال برندینگ شما ارائه میشوند، فرصتی برای درخشش در جهان صفر و یک و برتری بر رقبا خواهید داشت.
حتی اگر هنوز وب سایت خود را راه اندازی نکردهاید و ذهنتان صد و یک بهانه برای انجام ندادن این کار میتراشد، تیم مشاوره حرفهای نجوانت آماده کمک به شماست. یک همت از طرف شما کافیست تا با ما تماس بگیرید، اهداف و ایدههایی که درنظر دارید را در میان بگذارید تا با توضیح برنامه طراحی سایت و استراتژیهای بالقوه برای موفقیت در عرصه آنلاین، شما را راهنمایی کنیم. کسب درآمد از وبسایت شخصی، تبلیغاتی و فروشگاهی سادهتر از چیزی خواهد بود که فکرش را میکنید. حتی اگر زمان، حوصله یا دانش کافی برای مدیریت سایت را نداشته باشید، میتوانید صفر تا صد کار را به نجوانت بسپارید و گزارشهای دورهای پیشرفت پروژه خود را مشاهده نمایید.
جمع بندی
انکار نمیکنیم که کسب درآمد از وبسایت، ایده هیجان انگیزی است. البته بدانید و آگاه باشید که برای به کار گیری راه های کسب درآمد سایت و دستیابی به نتیجه مطلوب به تلاش، زمان فراوان، خدمات مدیریت سایت استاندارد و از همه مهمتر، ترافیک ارگانیک بالا نیاز خواهید داشت.
امروز به 10 روش اثبات شده برای پول درآوردن از وبسایت در سال 2024 پرداختیم. بهترین روش های درآمدزایی از سایت در یک نگاه عبارتند از:
- استفاده از گوگل ادسنس؛
- فروش فضای تبلیغات به صورت مستقیم به متقاضیان و صاحبان کسب و کار؛
- بازاریابی وابسته با برنامههای افیلیت مارکتینگ؛
- درخواست کمک مالی از مخاطبان؛
- فروش محصولات و خدمات؛
- تولید محتوای اسپانسر شده؛
- فروش اشتراک عضویت در سایت؛
- عرضه کوپنهای تخفیف همراه با لینک بازاریابی برای برندهای حامی؛
- تولید و فروش دورههای آموزشی؛
- فروش وبسایت.
اگر قصد دارید برند خود را در دنیای اینترنت به جهان بشناسانید، مخاطبان و مشتریان جدیدی حذب کنید، درآمد خود را افزایش بدهید و مدیریت سایت را به شغل تمام وقت خود تبدیل کنید، قطعاً به یک تیم پشتیبان برای بهینه سازی وبسایت خود نیازمند خواهید بود. با یک نگاه به پورتفولیوی ما و نتایج به دست آمده در سایتهایی که با ما همکاری دارند، متوجه تفاوت کیفیت خدمات یک تیم حرفهای خواهید شد. اگر تا اینجای مطلب همراه ما بودهاید، یک فرصت طلایی در دوقدمی شماست. از همین امروز برنامه ریزی و استراتژی چینی برای طراحی سایت خود را شروع کنید تا سال بعد همین موقع، شاهد پیشرفت خود در جهان آنلاین باشید!