لینک سازی داخلی چیست و چه اهمیتی برای سئوی سایت دارد؟
محتوای هر وب سایت، بایستی لینک سازی داخلی مناسبی داشته باشد تا رنک مناسبی دریافت کند. صفحات و پستهای شما، زمانی به بهترین شکل توسط گوگل شناسایی میشوند که به نقطه دیگری در وب لینک شده باشند.
لینکهای داخلی، محتواهای سایت شما را به یکدیگر متصل میکنند و به گوگل ایده ای از ساختار وب سایت شما میدهند. لینک سازی داخلی، سلسله مراتبی در سایت شما ایجاد میکند و اجازه میدهد که مهم ترین صفحات و پستها را با ارزش لینک بیشتری نسبت به سایر صفحات که ارزش کمتری دارند، ارائه دهید. بنابراین استفاده از استراتژی لینک داخلی مناسب، تأثیر بسزایی در بهینه سازی سئوی سایت شما خواهد داشت.
در این مقاله از نجوانت، در مورد اهمیت لینک سازی داخلی، بهینه سازی لینک داخلی و تأثیر آن بر سئو صحبت خواهیم کرد.
لینک سازی داخلی چیست و چرا اهمیت دارد؟
لینک داخلی، به هر لینکی گفته میشود که یک صفحه در سایت را به صفحه دیگری در همان سایت متصل کند.
کاربران و موتورهای جستجو، از لینکها برای یافتن محتوای وب سایت شما استفاده میکنند. کاربران از لینکها برای پیمایش در سایت و یافتن محتوایی که میخواهند بیابند، استفاده میکنند. موتورهای جستجو نیز از لینکها برای پیمایش سایت استفاده میکنند. اگر لینکی به یک صفحه وجود نداشته باشد، آن صفحه شناسایی نخواهد شد.
چندین نوع لینک داخلی وجود دارد. علاوه بر لینکهای موجود در صفحه اصلی (منو، فید پست و غیره) میتوانید لینکهایی را نیز در محتوای خود اضافه کنید. به این نوع لینک، لینک داخلی متنی میگوییم. لینک متنی، کاربران شما را به محتوای جالب و مرتبط راهنمایی میکند. علاوه بر این، به موتورهای جستجو اجازه میدهند تعیین کنند چه محتوایی در سایت شما، مرتبط با موضوع است و ارزش دیده شدن را دارد. هر چه یک صفحه مهم لینکهای بیشتری دریافت کند، برای موتورهای جستجو مهمتر به نظر خواهد رسید. بنابراین، لینکهای داخلی خوب برای بهینه سازی سئوی شما بسیار مهم هستند.
اهمیت لینک سازی داخلی برای گوگل
لینک داخلی، یک عامل ضروری برای گوگل و سایر موتورهای جستجو محسوب میشود. اما دلیل این اهمیت چیست؟
گوگل برای کشف محتوا در وب سایتها و رتبه بندی این محتوا در نتایج جستجو، لینکها را دنبال میکند. اگر یک پست یا صفحه لینکهای زیادی دریافت کرده باشد، این امر به گوگل نشان میدهد که آن مقاله، محتوای پراهمیت یا باارزشی محسوب میشود. این امر برای لینکهای داخلی و همچنین لینکهای خارجی، نکته مهمی به حساب میآید.
لینک داخلی چیزی است که شما به عنوان مالک سایت، بر آن کنترل دارید. شما بازدیدکنندگان و گوگل را با لینک سازی داخلی صحیح، به مهم ترین صفحات سایت خود راهنمایی میکنید.
ایجاد ارتباط بین محتوا با لینک سازی داخلی
گوگل برای خزیدن در وب سایتها، لینکهای داخلی و خارجی آنها را با استفاده از رباتی به نام Googlebot دنبال میکند. این ربات به صفحه اصلی وب سایت میرسد، صفحه را رندر میکند و اولین لینک را دنبال میکند. با دنبال کردن لینکهای داخلی، گوگل میتواند رابطه بین صفحات مختلف، پستها و سایر محتواها را بررسی کند. به این ترتیب، گوگل متوجه میشود که کدام صفحات در سایت شما، موضوعی مشابه را پوشش میدهند.
لینک سازی داخلی و کمک به موتورهای جستجو برای شناسایی محتوای شما
همانطور که وب سایتها از نظر اندازه و پیچیدگی رشد میکنند، محتوای یتیم برای بسیاری از آنها به یک مسئله تبدیل میشود. محتوای یتیم، به صفحاتی در وبسایت اشاره میکند که هیچ لینک داخلی به آنها اشاره نکرده باشد. مشکل، این است که چنین محتوایی، لینک داخلی ندارد که Googlebot به آن هدایت شود و صفحات را فهرست کند.
امروزه وبسایتها دارای سایت مپ (Sitemap) یا نقشههای سایت هستند که نشانی وب اکثر صفحات سایت را فهرست میکنند. با این وجود، بازهم امکان دارد برای موتورهای جستجو، زمان زیادی طول بکشد تا در نهایت به این صفحات برسند. این امر مخصوصاً برای وبسایتهای بسیار بزرگی که داخل منابع زیادی برای خزیدن بات وجود دارد، یا سایتهای تازه ایجاد شدهای که گوگل اغلب به آنها سر نمیزند، صدق میکند. با لینک سازی داخلی برای صفحات تازه منتشر شده، موتورهای جستجو راههای بیشتری برای دستیابی به آن محتوا در اختیار خواهند داشت.
ایجاد ارزش لینک
گوگل علاوه بر درک رابطه بین محتوا، ارزش لینک را بین تمام لینکهای یک صفحه وب تقسیم میکند. اغلب، صفحه اصلی یک وب سایت دارای بیشترین ارزش لینک میباشد چون بیشترین بک لینک را دارد. این ارزش لینک، بین تمام لینکهای موجود در آن صفحه اصلی به اشتراک گذاشته خواهد شد.
به این ترتیب، اگر به جای اینکه فقط در صفحه دستهبندی به جدیدترین پستهای خود لینک دهید، لینک داخلی آنها را به صفحه اصلی مرتبط کنید، پستهای وبلاگ شما ارزش لینک بیشتری خواهند داشت. اگر پستهای جدیدتان به صفحه اصلی لینک شده باشند، Google سریعتر آنها را پیدا خواهد کرد.
وقتی متوجه باشید که لینکها به این صورت ارزش لینک خود را منتقل میکنند، خواهید دانست که هرچه تعداد لینکهای بیشتری به یک پست داده شود، به معنای ارزش بیشتر همان پست خواهد بود. دلیل امر اینجاست که از نظر گوگل، هر صفحه ای تعداد لینک ارزشمند بیشتری داشته باشد، مهم تر خواهد بود. در نتیجه آن صفحه، شانس بیشتری برای دریافت رنکینگ خواهد داشت.
ساختار لینک داخلی چیست؟
اکثر وب سایتها، ساختار سایت ساده ای دارند: سایت شامل یک صفحه اصلی میباشد که به چندین منو و زیر منو تقسیم میشود. با این حال، ساختار برخی از وب سایتها، پیچیده تر از سایرین است.
پیش از این وبمسترها برای بهبود حضور کلمات کلیدی در یک دسته خاص، از تکنیک سیلو استفاده میکردند. با این حال، لزومی ندارد استراتژی لینک سازی داخلی چیز عجیب و پیچیده ای باشد.
خزندههای گوگل، مسیرهای لینک را در سراسر اینترنت دنبال میکنند تا وب سایتها را کشف و فهرست کنند. با لینک سازی داخلی مناسب در سایت، خزنده گوگل میتواند محتوای جدیدی را که منتشر و ایندکس میکنید را پیدا کند.
اگر یک صفحه وب مهم ایندکس نشده یا یک صفحه با اهمیت کمتر دارای لینکهای داخلی زیادی باشد، باید استراتژی لینک داخلی سایت خود را بررسی کنید. تنها با استفاده از استراتژی مناسب است که صفحات مهم، ارزش بیشتری نسبت به صفحات کم اهمیت پیدا خواهند کرد. با ایجاد راهبری سازماندهی شده در وب سایت که شامل منوهای کشویی باشد، میتوانید ساختار لینک داخلی وب سایت خود را به طور موثری بهبود ببخشید.
انواع لینکهای داخلی
لینکهای داخلی برای یک وب سایت کاربرپسند بی نهایت ارزشمند هستند چون امکان جستجوی سریع و آسان را برای کاربر فراهم میآورند و مدت زیادی کاربر را در سایت نگه میدارند. لینکهای داخلی، شامل انواع مختلفی از جمله لینکهای متنی، منوهای راهبری و لینکهای تصویری میشوند.
لینکهای راهبری یا ساختاری:
لینکهای راهبری یا Navigation صفحه وب، لینکهایی هستند که به کاربر اجازه میدهند به بخشهای مختلف وب سایت برود. این لینکها به طور کلی به کاربر امکان دسترسی به بخشهای مختلف صفحه و همچنین بازگشت به صفحه اصلی را میدهند.
لینکهای راهبری ممکن است شامل لینکهایی به سایر صفحات مرتبط (مانند صفحات شبکههای اجتماعی یا لینکهایی به سایتهای دیگر) باشند.
- لینکهای منو: لینکهای منو معمولاً در بالای یک وب سایت یافت میشوند و امکان بازدید از بخشهای مختلف سایت را به کاربر ارائه میدهند. معمولاً برای سهولت در استفاده و همچنین برجسته شدن یا داشتن یک نشانه بصری که توجه کاربر را به خود جلب کند، اغلب منوها در دستهها و زیر شاخههای متعدد سازماندهی میشوند.
- لینکهای پاورقی (فوتر): لینکهای پاورقی معمولاً در پایین یک وب سایت قرار داده میشوند و اطلاعات اضافی در مورد سایت در اختیار کاربر قرار میدهند. اغلب از لینک فوتر برای لینک به صفحات مرتبط یا سایر منابع مفید، ارائده اطلاعات در مورد شرایط و ضوابط وب سایت، سیاست حفظ حریم خصوصی و اطلاعات تماس استفاده میشود.
- لینکهای نوار کناری: معمولاً در نوار کناری یک وب سایت قرار دارند و دسترسی سریع به صفحات یا بخشهای خاصی از سایت را برای کاربر فراهم میکنند.
- بردکرامب: بردکرامبها، شکلی از لینکهای ناوبری هستند. این لینکها، مسیری برای کاربر فراهم میکنند تا بتواند بخشهایی که در وبسایت طی کرده است را ردیابی کند. بردکرامب، یک نشانه بصری واضح از جایی که کاربر در وب سایت قرار دارد و چگونه به آنجا رسیده است ارائه میدهد. به این ترتیب، کاربر میتواند به سرعت به هر قسمت از مسیری که طی کرده است، بازگردد.
لینکهای متنی
لینکهای متنی، لینکهایی در بدنه یک صفحه وب هستند که با محتوای آن ارتباط دارند و اطلاعات بیشتری ارائه میدهند. از این لینکها برای هدایت کاربران به سایر صفحات، وب سایتها و منابع مرتبط استفاده میشود.
لینکهای متنی برای سئو ضروری هستند و به بهبود موقعیت وب سایت در صفحات نتایج موتور جستجو کمک میکنند. این لینکها، با ارائه اطلاعات اضافی و کمک به خوانندگان در یافتن آنچه به دنبال آن هستند، تجربه کاربر را بهبود میبخشند. لینکهای متنی را میتوانید برای تبلیغ محصولات و خدمات نیز به کار ببرید؛ اگر این لینکها را در جاهای مختلف و استراتژیک قرار بدهید، به خوبی توجه کاربر را جلب خواهید کرد. با استفاده از لینکهای متنی، شرکتها و وب سایتها میتوانند میزان بازدید و ترافیک خود را افزایش دهند.
لینکهای تصویر
لینکهای تصویری از نظر سئو نسبت به لینکهای متنی، با محتوا ارتباط کمتری دارند. البته فرایند تشخیص سئوی تصویر در حال بهبود است، ولی خزندههای گوگل هنوز نمیتوانند محتوای یک تصویر را درک کنند. به همین دلیل، بسیار مهم است که تصویر دارای یک متن alt و یک عنوان مناسب باشد که به خزندههای گوگل اجازه دهد تا بفهمند تصویر در مورد چیست.
فرمت بهینه برای لینک سازی داخلی سایت چگونه است؟
یک لینک داخلی، از قسمتهای زیر تشکیل میشود:
- Anchor Tag (انکرتگ): به عنوان تگ لینک نیز شناخته میشود و هدفش این است که نشان دهد در ادامه، لینک به محتوای مشخصی داده خواهد شد.
- Href: ویژگی “href” مخفف “hyperlink referral” است و در داخل علامت نقل قول قرار میگیرد. این بخش نشان دهنده URL است که لینک به آن اشاره دارد. Href میتواند آدرس یک تصویر، یک فایل قابل دانلود یا حتی بخشی از URL باشد که با علامت # شروع میشود.
- Anchor text of link: متنی است که کاربران در صفحه میبینند. معمولا به گونه ای فرمت میشود که آن را از متن اطراف متمایز کند. مهم است که کلمات کلیدی توصیفی را در انکرتکست داشته باشد و ایده ای از موضوع یا کلمات کلیدی صفحه منبع را ارجاع دهد.
- بستن انکرتگ: برای علامت دادن به پایان لینک به موتورهای جستجو استفاده میشود.
چگونه از لینکهای داخلی برای بهبود سئو استفاده کنیم؟
برای بهینه سازی سئوی سایت، بسیار مهم است که استراتژی لینک داخلی سایت را به طور منظمی ارزیابی و بهسازی نمایید. این یکی از راههای بهبود تناسب وب سایت شماست. با افزودن لینکهای داخلی مناسب، میتوانید اطمینان حاصل کنید که گوگل موارد زیر را درک میکند:
- ارتباط صفحات.
- رابطه بین صفحات.
- و ارزش صفحات.
لینکهای داخلی به گوگل کمک میکنند تا تمام صفحات سایت شما را پیدا، فهرست و درک کند.
اگر از لینکهای داخلی به صورت استراتژیک استفاده کنید، میتوانید اعتبار یا رنک صفحه را به صفحات مهم ارسال کنید.
در یک کلام، لینک سازی داخلی برای هر سایتی که خواهان رتبه بالاتر در گوگل است، ضروری خواهد بود.
هنگامی که از این روشهای موثر لینک سازی داخلی پیروی کنید، خواهید توانست به راحتی ساختار لینک داخلی سایت خود را بدون وارد شدن به پیچیدگی یا به خطر انداختن ساختار سایت ساده، بهبود ببخشید.
در ادامه، به راهکارهای ساده و پربازدهی خواهیم پرداخت که در بهینه سازی و تقویت لینک های داخلی مؤثر واقع میشوند.
1. ساختار ایده آل سایت خود را تعیین کنید
همیشه به ادمینهای وب سایتها، توصیه میکنیم که وب سایت خود را به صورت یک هرم تصور کنند. در رأس هرم، صفحه اصلی شما قرار دارد. در زیر آن نیز کتگوریها یا دستههای مختلف قرار میگیرند؛ و در پایینتری ردیف، پستها و صفحات جداگانه که احتمالاً شامل زیرشاخههای خودشان نیز میشوند.
2. تصمیم بگیرید که مهمترین محتوای شما کدام است؟
خیلی مهم است که تعیین کنید مهم ترین محتوای شما چیست. در یک کلام، مهمترین محتوای سایت شما، همان بهترین و کامل ترین محتوایی است که در مورد هسته کسب و کار شما توضیح میدهد. به عبارت بهتر، محتوایی که میخواهید کاربران هنگام جستجوی موضوع یا محصولاتی که شما در آن تخصص دارید پیدا کنند، پراهمیتترین محتوای شما محسوب میشود.
مشخصاً بایستی لینکهای زیادی نیز به آن اضافه کنید تا به گوگل اطلاع دهید که این، مهمترین محتوای شماست.
3. لینکهای متنی اضافه کنید
هنگامی که مقالات مختلفی در مورد یک موضوع خاص مینویسید، باید لینک سازی متنی برای آنها انجام بدهید. این کار، به گوگل – و کاربران شما – نشان میدهد که آن مقالات به صورت موضوعی باهم مرتبط هستند. حالا میتوانید یا مستقیماً از جملات موجود در پست لینک بدهید، یا لینکهایی را در انتهای پست اضافه کنید.
علاوه بر این، شما باید به گوگل نشان دهید که کدام مقاله سنگ بنای شماست؛ به عبارتی کامل ترین مقاله ای که در یک موضوع خاص دارید، همان سنگ بنا محسوب میشود. برای انجام این کار، باید در تمام مقالات مربوط به این موضوع، لینکی به مقاله سنگ بنا اضافه کنید. و فراموش نکنید که از این مقاله سنگ بنا، به پستهای دیگر هم لینک بدهید.
4. لینک صفحات سلسله مراتبی را ایجاد کنید
میدانید که لینکهای داخلی، به ایجاد سلسله مراتبی از اطلاعات در وب سایت شما کمک میکنند. این امر به نوبه خود، در ایجاد ساختار وب سایت شما نقش مهمی دارد و به کاربران امکان میدهد به راحتی در سایت حرکت کنند. وقتی پیمایش در وبسایت شما کار راحتی باشد، کاربران میتوانند زمان بیشتری را در سایت بگذرانند و موضوعات جدیدی را برای خواندن کشف کنند.
یک استراتژی لینک داخلی خوب، میتواند بازدیدکنندگان را به صفحاتی که نرخ تبدیل بالایی دارند، هدایت کند و درآمد بیشتری برای کسب و کار شما دربر داشته باشد. وقتی کاربران زمان بیشتری را در وب سایت شما سپری کنند و بازدید از صفحه افزایش یابد، گوگل سیگنال مثبتی در مورد عملکرد سایت شما دریافت میکند و رنک آن را افزایش میدهد.
لینک سازی داخلی، بخشی از سئوی درون صفحه محسوب میشود که برای کسب رتبه بهتر در گوگل و پیمایش آسانتر وب برای کاربر مفید خواهد بود.
5. یک بخش پست مرتبط به سایت بیفزایید
میتوانید افزونهها و ماژولهای زیادی را به بخشهای کامل پست مرتبط به پستهای قبلی اضافه کنید. این امر، یک راهکار عالی برای نمایش پستها به بازدیدکنندگان بیشتر محسوب میشود. اگر از افزونه یا ماژول استفاده میکنید، توصیه میکنیم اول بررسی کنید ببینید آیا پستهای مرتبط، واقعاً به موضوع ارتباط دارند یا خیر. اگر مطمئن نیستید، احتمالاً بهترین کار این است که به صورت دستی برای پستها لینک سازی داخلی انجام بدهید.
6. لینکهای راهبری به سایت اضافه کنید
علاوه بر لینک از پستها و صفحات مرتبط با موضوع، میتوانید با افزودن لینکهایی از صفحه اصلی یا منوی راهبری، اعتبار بیشتری به محتوای سنگ بنای خود ببخشید. اگر این کار را با استفاده از پستها و صفحاتی که برای کسبوکارتان مهم هستند انجام دهید، مفیدتر واقع خواهد شد. این کار، به این پستها یا صفحات، ارزش لینک زیادی میدهد و آنها را در نگاه گوگل، مهمتر و معتبرتر جلوه میدهد.
7. به کتگوریهای سایت، لینک اضافه کنید
کتگوری یا طبقه بندی (مانند دستهها و تگهای مختلف)، به شما کمک میکنند تا سایت خود را سازماندهی کنید. از سوی دیگر، به کاربران و گوگل کمک میکند تا محتوای شما را درک کنند. اگر وبلاگی دارید، افزودن لینکهای داخلی به طبقه بندیهایی که پست به آن تعلق دارد، میتواند مفید باشد. افزودن لینک به دسته و تگ، به گوگل کمک میکند ساختار وبلاگ شما را درک کند و به بازدیدکنندگان کمک میکند پستهای مرتبط را راحتتر پیمایش کنند.
8. به آخرین پستهای خود لینکهای داخلی اضافه کنید
یک روش خوب پس از انتشار یک پست یا صفحه این است که به آن پست جدید منتشر شده، از محتواهای دیگر سایت خود لینک داخلی بدهید. البته، پستها یا صفحاتی که به پست اخیراً منتشر شده لینک میدهند، باید موضوعی مشابه داشته باشند. نباید همینطوری از یک پست یا صفحه تصادفی در سایت، به این پست جدید لینک بدهید.
شاید این نکته کمی دلهره آور به نظر برسد؛ به خصوص اگر به طور مرتب محتوا منتشر میکنید. اما ارزش این را دارد که زحمتش را بکشید. در غیر این صورت، در نهایت با انبوهی از محتوای یتیم مواجه خواهید شد که نیاز به تعمیر دارد. علاوه بر این، افزودن لینکهای داخلی به جدیدترین پستها، تضمین میکند که خزندههای موتور جستجو میتوانند در صفحات دیگر سایت شما وارد شوند، آنها را بخزند و فهرست کنند.
9. لینک سازی داخلی به پستهای محبوب را فراموش نکنید
آخرین گزینه ای که باید به آن اشاره کرد، ایجاد لینکهای داخلی به محبوب ترین پستها یا صفحات وب سایت شما است. ترجیحاً این بخشها را در نوار کناری یا پاورقی وب سایت خود ایجاد کنید تا در همه صفحات و پستها ظاهر شوند. با انتقال ارزش لینک به این محبوب ترین پستها از صفحات مختلف، آن صفحات تقویت میشوند. علاوه بر این، پستها برای بازدیدکنندگان قابلیت دسترسی بیشتری خواهند داشت. همین امر، ترافیک را افزایش میدهد – و ترافیک بیشتر، نشانه مثبتی برای گوگل است.
10. لینکهای Nofollow
احتمالاً لینکهایی دارید که برای سئو خود سایت، مهم نیستند. مثلاً اگر در صفحه اصلی یک لینک ورود به سیستم برای کاربران خود قرار داده باشید، نباید ارزش لینک را به صفحه ورود به سیستم سوق بدهید – آن صفحه نیازی به رتبه بالایی در نتایج جستجو ندارد.
قبلاً میتوانستید با دادن یک برچسب nofollow به این قبیل صفحات، جلوی از دست رفتن ارزش لینک برای لینکهای بی اهمیت را بگیرید. یک تگ nofollow از گوگل میخواهد که لینک را دنبال نکند، بنابراین هیچ ارزش لینکی برای آن ارسال نمیشود.
شاید فکر کنید: «لینکهایی که اهمیت کمتری دارند را nofollow میکنم تا به مهمترین لینکها ارزش لینک بیشتری برسد.» قبلاً این روش کارساز بود، اما امروزه گوگل توانمندتر شده است. به نظر میرسد که حالا ارزش لینک آن لینکهای nofollow به طور خودکار به سایر لینکهای صفحه منتقل نمیشود. لینک nofollow به عنوان یک لینک حساب میشود و ارزش لینک از بین میرود. بنابراین منطقی تر است که به جای nofollow کردن برخی از لینکها، لینکهای کمتری در یک صفحه داشته باشید.
افزودن یک تگ nofollow به این معنا نیست که آن صفحات هدف را نمیتوان در نتایج جستجوی Google پیدا کرد. اگر نمیخواهید صفحات یا پستها در نتایج جستجو ظاهر شوند، باید به آنها یک برچسب noindex بدهید. تگ noindex به این معنی است که گوگل نباید صفحه را رندر کند و نباید محتوایی را در فهرست گوگل قرار دهد تا در نتایج جستجو نشان داده شود.
11. از انکرتکست مناسب استفاده کنید
هنگامی که تصمیم گرفتید کدام لینکها باید در صفحه باشند و کدام صفحات باید ارزش لینک دریافت کنند، استفاده از انکر تکست صحیح ضروری خواهد بود. Anchor Text متن قابل کلیکی است که بازدیدکنندگان آن را میبینند.
اگر انکرتکست را بیش از حد بهینه سازی کنید، ممکن است به وب سایت خود آسیب بزنید. منظور از بهینه سازی بیش از حد، keyword stuffing یا استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی است. قبلاً میتوانستید به همه انکر تکستها، یک کلمه کلیدی بدهید و گوگل رتبه سایت شما را از نظر آن کلمه کلیدی بالاتر میبرد. امروزه گوگل آنقدر باهوش شده است که میفهمد محتوای اطراف انکرتکست، بیشتر از خود انکرتکست درباره ارتباط یک کلمه کلیدی انکر توضیح میدهد.
حتماً اطمینان حاصل کنید که انکرتکست در متن، طبیعی به نظر برسد. استفاده از کلمات کلیدی اشکالی ندارد، اما به انکر تکست هر لینک کلمات کلیدی یکسان اضافه نکنید.
چه اشتباهات رایجی در لینک سازی داخلی وجود دارند که باید از آنها اجتناب کرد؟
- استفاده از بیش از حد یا خیلی کم لینک داخلی: استفاده از بیش از حد لینک داخلی می تواند باعث سردرگمی کاربران و آسیب به تجربه کاربری شود. اگر به اندازه کافی از لینکهای داخلی استفاده نکنید نیز موتورهای جستجو ارتباط بین صفحات شما را درک نخواهند کرد.
- استفاده از انکر تکست نامربوط: انکر تکست نامربوط می تواند باعث سردرگمی کاربران و موتورهای جستجو شود.
- لینک دادن به صفحات غیر مرتبط: صفحهای که به آن لینک میدهید، بایستی حتماً به موضوع محتوای شما ارتباط داشته باشد. لینک دادن به صفحات غیر مرتبط، موتور جستجو را گیج میکند و تمرکز کاربر را بهم میزند.
- استفاده از لینک شکسته: صفحات شکسته (broken) باعث سردرگمی کاربران میشوند.
- استفاده نکردن از لینک های داخلی برای تبلیغ محتوای جدید: زمانی که محتوای جدیدی منتشر می کنید، باید از لینک های داخلی برای تبلیغ آن استفاده کنید. این به کاربران کمک می کند تا محتوای جدید شما را ببینند و موتورهای جستجو نیز آن را بیابند.
سخن آخر
کسب رنک بالا در گوگل، مستلزم این است که استراتژی سئوی قوی و ورودی مناسبی داشته باشید. قبل از هر چیز، با استفاده از یک استراتژی لینک سازی داخلی خوبو برنامه ریزی شده شروع کنید. اگر ساختار لینک سازی داخلی شما قوی و پایدار باشد، برای وب سایت خود اعتبار ایجاد خواهید کرد. به این ترتیب، بیشتر دیده میشوید و رنک بالاتری در گوگل کسب میکنید.
بنابراین خیلی مهم است که ترافیک با کیفیتی به وب سایت خود هدایت کنید. همین امر، می تواند مشتریان فراوانی را برای خرید محصولات یا خدمات شما جذب کند و برای درآمد زایی، تأثیر خوبی داشته باشد.
سوالات متداول
لینک سازی داخلی برای سئو چقدر مهم است؟
لینک سازی داخلی، بخش مهمی از بهینه سازی سئو به شمار میآید. وجود یک ساختار لینک داخلی مناسب به موتورهای جستجو کمک میکند تا محتوای سایت را با دقت بیشتری درک کنند تا در نهایت، شما به عنوان یک سایت، رنکینگ و ترافیک بالاتری دریافت کنید.
چگونه لینک سازی داخلی را انجام دهیم؟
• استفاده از لینکهای مرتبط به موضوع
• کاربرد لینکهای متنی
• استفاده از لینک سازی داخلی در سراسر سایت
• استفاده از لینکهای داخلی برای برجسته سازی محتوای مهم
چگونه می توانم لینک سازی داخلی خود را بهبود بخشم؟
• ایجاداستراتژی لینک سازی داخلی با اهداف مشخص
• گنجاندن لینکهای داخلی مرتبط در محتوا
• استفاده انکر تکست توصیفی و غنی از کلمات کلیدی
• استفاده لینک های داخلی در سراسر سایت
• شناسایی لینکها و پیجهای شکسته و حذف آنها
•استفده از لینک های داخلی برای تبلیغ محتوای جدید
چه اشتباهات رایجی در لینک سازی داخلی وجود دارند که باید از آنها اجتناب کرد؟
• استفاده از بیش از حد یا خیلی کم لینک داخلی
• لینک دادن به صفحات غیر مرتبط
• استفاده از لینک شکسته
• استفاده نکردن از لینک های داخلی برای تبلیغ محتوای جدید
تفاوت لینک داخلی و لینک خارجی در چیست؟
لینک داخلی و لینک خارجی، دو نوع لینک هستند که در وبسایتها استفاده می شوند. لینک داخلی، یک صفحه در یک وب سایت را به صفحه دیگری در همان وب سایت متصل میکند. در مقابل لینک خارجی، بین دو صفحه در دو وبسایت متفاوت اتصال ایجاد میکند.