نجوانت

آموزش گام به گام ایجاد سایت مپ با افزونه Yoast SEO

یکی از مزایای افزونه Yoast SEO این است که به طور خودکار، نقشه سایت XML را برای وب سایت شما ایجاد می‌کند. این فایل به عنوان یک رزومه برای وب سایت شما عمل خواهد کرد. سایت مپ به موتورهای جستجو می‌گوید که چگونه صفحات وب سایت شما را بخزند و ایندکس کنند.

نقشه سایت Yoast که به صورت اتوماتیک تولید می‌شود، بایستی اصلاح و سفارشی سازی شود. در مقاله امروز نجوانت، آموزش ایجاد سایت مپ با افزونه Yoast SEO را خواهیم داشت. باما همراه باشید تا ساخت سایت مپ با افزونه یواست را بیاموزید و نقشه سایت XML وردپرس خود را با استفاده از Yoast سفارشی سازی کنید.

ساخت سایت مپ با افزونه یواست: نقشه سایت XML چیست؟

آموزش گام به گام ایجاد سایت مپ با افزونه Yoast SEO

نقشه سایت XML لیستی از صفحات در وب سایت شماست. اصولاً برای اینکه در نتایج ایندکس شوید، موتورهای جستجو باید بتوانند سایت مپ شما را تشخیص داده و آن را بخزند. نقشه سایت اطلاعات ارزشمندی مانند تعداد تصویر در هر صفحه، آخرین زمان به‌روزرسانی هر صفحه و اهمیت نسبی هر صفحه ارائه می‌دهد. کوتاه سخن اینکه، نقشه سایت XML به ربات‌ها مسیر را نشان می‌دهد تا بدانند از کدام طرف و کدام بخش را بخزند.

نقشه حاصل از ساخت سایت مپ با افزونه یواست چنین ظاهری دارد.

‎مراحل ساخت سایت مپ در یواست

همانطور که از ظاهرش می‌توانید متوجه شوید، نقشه سایت XML کاربر محور نیست. به عبارت دیگر تنها برای موتورهای جستجو بهینه سازی شده.

هنگامی که به نقشه سایت تولید شده توسط Yoast دقت کنید، خواهید دید که در واقع نمایه‌ای از نقشه‌های سایت اضافی بر اساس نوع محتوا دربر دارد. نقشه سایت هر نوع محتوا، تمام URL‌های مرتبط با آن نوع خاص از محتوا را سازماندهی می‌کند. با شروع از بالای نمایه نقشه سایت بالا، خواهید دید که شامل یک نقشه سایت برای پست ها، صفحات، دسته ها، برچسب‌های پست و نویسندگان می‌شود.

تنظیمات نقشه سایت افزونه یوست سئو

می‌توانید روی هر یک از نقشه‌های سایت کلیک کنید تا تمام صفحات/URL‌های مربوط به آن نوع محتوا را در سایت ببینید.

  تگ Canonical چیست؟ | اهمیت و کاربرد تگ کنونیکال در سئو

در ساخت سایت مپ با افزونه یواست چه مواردی را درنظر بگیریم؟

Yoast SEO به طور خودکار یک نقشه سایت برای وب سایت شما ایجاد می‌کند. وظیفه شما این است که آن را به گونه‌ای سفارشی سازی کنید که برای هر صفحه‌ای که می‌خواهید شانسی برای نمایش در نتایج جستجو داشته باشید، یک نشانی اینترنتی در دسترس داشته باشد.

همه نشانی‌های اینترنتی را که به صفحاتی با موارد زیر اشاره می‌کنند، حذف کنید:

  • محتوای نازک: یعنی محتوایی که برای کاربران ارزش ناچیزی داشته یا کلاً بی ارزش است.
  • محتوای تکراری – محتوایی که در بیش از یک URL ظاهر می‌شود.

ایجاد سایت مپ با افزونه Yoast SEO: چگونه URL سایت مپ را پیدا کنیم؟

قبل از شروع به ساخت سایت مپ با افزونه یواست، بیایید نقشه سایت XML را پیدا کنیم. کاربران افزونه Yoast می‌توانند سایت مپ خودشان را در www.mydomain.com/sitemap_index.xml پیدا کنند.

آموزش گام به گام ایجاد سایت مپ با افزونه Yoast SEO

مراحل ذکر شده در زیر به شما نشان می‌دهد که چگونه آن را برای وب سایت منحصر به فرد خود سفارشی کنید. ابتدا با تصمیم گیری در مورد اینکه می‌خواهید فهرست نقشه سایت XML شما شامل کدام نقشه‌های سایت باشد، شروع می‌کنیم. سپس، به محتوای جداگانه در هر نقشه سایت خواهیم پرداخت.

1. در اولین مرحله از ساخت سایت مپ با افزونه یواست، یک مرورگر باز کنید. وارد وب سایت وردپرس خود شوید و نقشه سایت XML خود را در تب دیگری باز کنید.

2. تنظیمات Yoast مربوط به انواع محتوا را سفارشی سازی کنید. در منوی سمت چپ وب سایت وردپرس، نشانگر را روی افزونه Yoast SEO ببرید، سپس روی Search Appearance کلیک کنید. روی برگه‌های بالا کلیک کنید تا متوجه شوید که Yoast چگونه کنترل‌ها را برای انواع مختلف محتوای شما سازماندهی می‌کند.

‎تنظیمات بخش Site Map در یوست

به فهرست‌های بازشوی نوع محتوا، طبقه بندی‌ها و برگه‌های آرشیو توجه کنید. هر منوی کشویی یک کنترل پنل را باز می‌کند تا به شما کمک کند نحوه نمایش نوع خاصی از محتوا در نتایج جستجو را بهینه سازی کنید.

ایجاد سایت مپ با افزونه Yoast SEO

هر منو، شامل یک گزینه جابجایی هم خواهد بود که به شما امکان می‌دهد نوع خاصی از محتوا را از نقشه سایت XML اضافه یا حذف کنید. Yoast یک سوال ساده می‌پرسد: «?Show (individual sitemap) in search results» (می‌خواهید فلان سایت مپ در نتایج جستجو نمایش داده شود؟)

ایجاد سایت مپ با افزونه Yoast SEO

تنظیم پیش‌فرض معمولاً بله است. عموماً می‌خواهید که موتورهای جستجو، تمام محتوای شما را ببینند مگر اینکه دلیل خوبی برای پنهان کردن محتوایتان داشته باشید.

  روش های رفع خطا minimize main thread work

هر نوع محتوای فهرست شده را مرور کنید و از خود بپرسید که آیا می‌خواهید آن نوع محتوا در نتایج جستجو ظاهر شود یا خیر. برای اکثر انواع محتوا (مانند صفحات و پست ها)، پاسخ شما باید بله باشد، مگر اینکه آن صفحات حاوی محتوای کم ارزش یا تکراری باشند.

با گذاشتن یک نوع محتوای خاص روی مقدار Yes، یواست نقشه سایت جداگانه را در فهرست نقشه سایت XML شما قرار می‌دهد.

اگر نقشه سایت نوع محتوا را روی No تنظیم کنید، Yoast کل نقشه سایت – به همراه همه URL‌های مرتبط – را از فهرست نقشه سایت شما حذف می‌کند. Yoast همچنین دستورالعمل‌های متا ربات‌های noindex را برای هر قسمت از محتوا در آن نقشه سایت اعمال می‌کند و به شما اطمینان می‌دهد که ربات‌ها آن‌ها را پیدا و ایندکس نمی‌کنند. قبل از تنظیم روی No، مطمئن شوید که نمی‌خواهید موتورهای جستجو هیچ یک از آن محتوا را ببینند.

3. همین کار را برای تب Taxonomies و Archives در قسمت Search Appearance افزونه Yoast SEO ادامه دهید.

این احتمال وجود دارد که بخواهید موتورهای جستجو، کتگوری‌ها و تگ‌های شما را نشان دهند. ما این کتگوری‌ها را بهینه سازی خواهیم کرد تا طی یک ماه بعدی، برای موتورهای جستجو ارزشمندتر باشند.

4. نقشه‌های سایت فردی را سفارشی کنید. فهرست نقشه سایت XML خود را باز کنید. روی نقشه‌های سایت جداگانه کلیک کنید تا هر کدام در یک تب جدید باز شوند.

هدف ما ارزیابی صفحات موجود در هر نقشه سایت است. باید تمام سایت مپ را URL به URL را مرور کنید و از خود بپرسید که آیا هر قسمت از محتوا برای کاربران مفید خواهد بود یا خیر.

  معرفی مهم ترین الگوریتم های گوگل، لیست مهم ترین الگوریتم های سئو (SEO)

اگر صفحاتی مانند /hello-world یا /testing-123 را پیدا کردید که نشان می‌دهند ممکن است ارزش کمی برای موتورهای جستجو داشته باشند، هر کدام را در یک برگه جدید باز کنید و بسنجید. اگر حاوی محتوایی نیست که برای کاربران ارزشمند باشد، آن صفحات را از نقشه سایت خود حذف کنید.

برای حذف URL‌های فردی از نقشه سایت XML خود، روی “Edit Page” در بالای هر صفحه یا پستی که می‌خواهید حذف شود کلیک کنید.

در ویرایشگر صفحه، به سمت متاباکس Yoast SEO بروید. روی نماد چرخ‌دنده «Advanced Settings» کلیک کنید و «Allow search engines to show this Page in search results» را روی مقدار No قرار بدهید. به این ترتیب، موتورهای جستجو صفحاتی که حذف کرده اید را در نتایج جستجو نمایش نخواهند داد.

‎مراحل فعالسازی نقشه سایت در افزونه Yoast SEO | ساخت سایت مپ با افزونه یواست

می‌توانید به موتورهای جستجو اجازه دهید پیوندهای موجود در آن صفحه را دنبال کنند، حتی اگر پنهان شده باشد. برای این کار، در برابر عبارت «Should search engines follow links on this Page» گزینه Yes را انتخاب کنید.

اصولاً باید کل مجموعه را روی مقدار Yes بگذارید، مگر اینکه دلیلی وجود داشته باشد که نخواهید خزنده‌ها لینک‌های موجود در آن صفحه را دنبال کنند.

در نهایت، روی «Update» در گوشه سمت راست بالای صفحه کلیک کنید تا این تنظیمات ذخیره شود.

تجربه ساخت سایت مپ با افزونه یواست از زبان کاربران ردیت

یکی از کاربران ردیت، تجربه خود از استفاده یواست برای ایجاد سایت مپ با افزونه Yoast SEO را اینطور بیان می‌کند:

«… وقتی اولین بار وبسایت خودم را راه اندازی کردم، با افزونه yoast SEO آشنا شدم. به عنوان صاحب یک فروشگاه اینترنتی، می‌دانم که دیده شدن وبسایت در نتایج موتورهای جستجو چقدر مهم است. Yoast SEO به من این امکان را داد که سایت مپ مناسب و بهینه ای برای سایتم بسازم. شاید خیلی از ادمین‌ها این مرحله را نادیده بگیرند اما در حقیقت، ساخت ‎سایت مپ در یواست بی نهایت اهمیت دارد. اصولاً سایت مپ، لیست تمام محتوایی است که از طریق موتورهای جستجو قابل دسترسی هستند.

اول کاری، محیط کاربری این پلاگین برایم عجیب بود و نمی‌دانستم دقیقاً چطور با چنین افزونه پیچیده ای کار کنم! ولی بعد از کلی سر و کله زدن، دستم راه افتاد. تعجب می‌کنید وقتی بدانید نحوه ی ساختن سایت مپ با یوست چقدر آسان است. بعد از ساخت سایت مپ، آن را داخل سرور وبسایتم ثبت کردم تا در دسترس موتورهای جستجو قرار بگیرد. صادقانه بگویم، فیچرهای پلاگین یواست برای ساخت نقشه سایت واقعاً کار راه بنداز هستند. با این پلاگین می‌توانید طی کمتر از چند دقیقه خیلی راحت سایت مپ بسازید.»

سخن آخر

اگر می‌خواهید وب سایت شما در نتایج گوگل پیدا شود، باید پس از ساخت سایت مپ با افزونه یواست، نقشه سایت خود را به کنسول جستجو ارسال کنید.

  گوگل ترندز چیست؟ آموزش استفاده از Google Trends

نقشه سایت اساساً لیستی از تمام محتوای وب سایت شما، از جمله صفحات، پست‌های وبلاگ و تصاویر است و به نوعی مانند نقشه کل وب سایت شما به حساب می‌آید. به همین علت به آن می‌گوییم نقشه سایت!

هنگامی که نقشه سایت XML خود را به گوگل ارسال می‌کنید، خزنده‌های موتور جستجو این فایل را می‌خوانند و همه چیز را در مورد وب سایت شما و نحوه ساختار آن در می‌یابند. سپس محتوای شما ایندکس می‌شود و همین امر به وب سایت شما کمک می‌کند تا در نتایج جستجوی گوگل ظاهر شود.

هیچ تضمینی وجود ندارد که تمام محتوای نقشه سایت شما خزیده شده و ایندکس شود، اما به هر حال ارسال سایت مپ به گوگل کاملاً ارزشش را دارد.

سؤالات متداول

چگونه با یوست سایت مپ ایجاد کنیم؟

برای ایجاد سایت مپ با یوست، مراحل زیر را دنبال کنید:
وارد پیشخوان وردپرس خود شوید.
از منوی سمت چپ، روی گزینه سئو کلیک کنید.
در صفحه سئو، روی گزینه عمومی کلیک کنید.
در تب امکانات، گزینه نقشه‌های سایت XML را فعال کنید.
روی دکمه مشاهده نقشه سایت کلیک کنید تا نقشه سایت شما نمایش داده شود.
لینک نقشه سایت را کپی کنید و آن را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید.

آیا می توان از یواست سئو در cms هایی غیر از وردپرس استفاده کنیم؟

خیر، یواست سئو یک افزونه وردپرس است و فقط برای سایت‌های وردپرسی قابل استفاده است. برای استفاده از یواست سئو در سایت‌های غیر وردپرسی، باید از افزونه‌های دیگری استفاده کنید.

آیا می‌توانم سایت مپ یوست را به روز کنم؟

بله، می‌توانید سایت مپ یوست را به روز کنید. برای این کار، مراحل زیر را دنبال کنید:
وارد پیشخوان وردپرس خود شوید.
از منوی سمت چپ، روی گزینه سئو کلیک کنید.
در صفحه سئو، روی گزینه عمومی کلیک کنید.
در تب امکانات، گزینه نقشه‌های سایت XML را فعال کنید.
روی دکمه ایجاد مجدد نقشه سایت کلیک کنید.
پس از کلیک بر روی دکمه ایجاد مجدد نقشه سایت، یوست سایت مپ شما را به روز می‌کند.

  دریافت درگاه پرداخت بانک سامان: راهنما، مدارک مورد نیاز + آموزش نصب بر روی وردپرس
مطالب مرتبط
نحوه رفع ارور Serve Images in Next-Gen Formats

نحوه رفع ارور Serve Images in Next-Gen Formats

هنگامی که وب سایت خود را در Google PageSpeed ​​Insights یا دیگر ابزار‌های تست سرعت اجرا می کنید، ممکن است […]

7 دقیقه مطالعه مشاهده
آموزش رفع ارور Use passive listeners to improve scrolling performance

آموزش رفع ارور Use passive listeners to improve scrolling performance

اگر به تازگی به دنیای توسعه وب پا گذاشته‌اید، احتمالاً با خطاها و هشدارهای زیادی در مرورگرهای خود روبرو شده‌اید. […]

5 دقیقه مطالعه مشاهده
رفع ارور Eliminate render-blocking resources resources

8 روش رفع ارور Eliminate render-blocking resources

اگر به‌دنبال بهبود سرعت بارگذاری و عملکرد سایت خود هستید، یکی از مشکلات رایج که باید به آن توجه کنید، […]

7 دقیقه مطالعه مشاهده
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x