نجوانت

گوگل ترندز چیست؟ آموزش استفاده از Google Trends

گوگل ترندز یکی از ابزارهای کاربردی گوگل است که می‌تواند اطلاعات خوبی را درباره ترندهای روز و روند رشد آنها برای شما فراهم سازد. با آموزش ابزار Google Trends همراه ما باشید.

گوگل ترندز یکی از ابزارهای گوگل است که اطلاعات مفیدی که برای بهبود سئو و تولید محتوا کاربردی هستند را برای شما فراهم می‌سازد. این ابزار به صاحبان کسب و کار فرصت‌های زیادی می‌دهد تا بتوانند استراتژی‌های خود را عملی کنند و به نتیجه بهتری برسند. در این مطلب با آموزش گوگل ترندز همراه شما خواهیم بود و نگاهی به اصطلاحات Google Trends می‌اندازیم.

گوگل ترندز چیست؟

گوگل ترندز ابزاری برای تجزیه و تحلیل نتایج جستجوست که ترندهای سرچ را در یک مقطع زمانی در نمودارهایی نشان می‌دهد. با این ابزار می‌توانید تا پنج کلمه کلیدی را با هم مقایسه کنید و نتایج را بر اساس موقعیت مکانی، موضوع، مقطع زمانی و نوع سرچ (عکس، اخبار، خرید و ویدیو) تنظیم کنید.

چهار روش برای سفارشی‌سازی داده‌های مربوط به کلمه کلیدی در ابزار Google Trends وجود دارد:

  • موقعیت مکانی (انتخاب یک کشور مشخص یا سرچ جهانی)
  • دسته‌های موضوعی (25 دسته مختلف به علاوه انتخاب همه دسته‌ها به طور همزمان)
  • چهار نوع سرچ مختلف (عکس، اخبار، خرید، یوتیوب)
  • زمان

دیتای مبتنی بر زمان (Time-Based Data)

ترندهای سرچ کلمه کلیدی را می‌توانید در هشت مقطع زمانی زیر تنظیم کنید:

  • یک ساعت گذشته
  • چهار ساعت گذشته
  • روز گذشته
  • هفت روز گذشته
  • 30 روز گذشته
  • 90 روز گذشته
  • پنج سال گذشته
  • 2004 تا کنون

تفاوت گوگل ترندز با سرچ والیوم (Keyword Search Volumes)

گوگل ترندز با ابزارهای سرچ کلمه کلیدی شخص ثالث متفاوت است؛ چرا که فاقد دیتای سرچ والیوم است. این ابزار تعداد نتایج جستجو را به صورت درصد نشان می‌دهد. ابزارهای پولی شخص ثالث سرچ والیوم را نشان می‌دهند، اما فقط برآورد می‌زنند. به طور کلی، ابزارهای گزارش شخص ثالث از ارائه‌کنندگان دیگر دیتا را می‌گیرند و بعد بر اساس آن دیتا ارزیابی‌های آماری می‌سازند. این ارائه‌دهندگان دیتا شرکت‌های نرم‌افزاری‌ای هستند که به صورت ناشناس دیتای سرچ را از کاربرانشان جمع‌آوری می‌کنند.

  روش های رفع خطا minimize main thread work

استخراج آمار جستجوی گوگل ترندز از دیتای سرچ واقعی خود گوگل گرفته می‌شود و به همین دلیل دقیق‌ترین ابزار برای جمع‌آوری داده سرچ کلمه کلیدی به حساب می‌آید. ابزار Google Trends از یک داده گزینشی استفاده می‌کند؛ چرا که اعداد واقعی این داده‌ها به میلیارد است و پردازش آنها کار سختی‌ست. با این حال، گوگل خاطر نشان کرده است که این نمونه گزینشی نشان‌دهنده سرچ والیوم واقعی‌ست.

با اینکه گوگل ترندز سرچ والیوم کلمه کلیدی را در اختیار ما قرار نمی‌دهد، اما آن را به صورت درصدی نشان می‌دهد. به عنوان مثال 100% نشان‌دهنده بالاترین ترافیک سرچ در مقطع زمانی وارد شده محسوب می‌شود. این درصد را می‌توانیم با کلمات کلیدی دیگر از طریق سرچ والیوم‌های شناخته‌شده مقایسه کنیم. سرچ والیوم‌های شناخته‌شده را می‌توانیم از طریق انتخاب عبارات کلیدی از گزارش ترندهای گوگل به دست بیاوریم. بنابراین، مقایسه کلمات کلیدی از گزارش ترندهای گوگل با آن سرچ والیوم‌های ناشناخته می‌تواند نشانگر والیوم کلمه کلیدی حقیقی باشد.

آموزش استفاده از گوگل ترندز

به دو طریق می‌توانید سرچ‌های ترند را مشخص سازید: از طریق بخش Trending Now و بخش Explore در گوگل ترندز. در ادامه این دو روش را توضیح می‌دهیم.

بخش Trending Now

بخش Trending Now بیست ترند سرچ روزانه را در همان روز نشان می‌دهد. می‌توانید روی گزینه Realtime search trends کلیک کنید تا ترندهای همان لحظه را مشاهده کنید.

گوگل ترندز چیست

در قدم بعدی می‌توانید یک کشور مشخص را انتخاب کنید.

کاربرد Google Trends

بعد موضوع مورد نظر خود را انتخاب کنید.

اصطلاحات Google Trends

دسته‌بندی‌های موضوع در این قسمت عبارتند از:

  • کسب و کار (Business)
  • سرگرمی (Entertainment)
  • سلامتی (Health)
  • علم و تکنولوژی (Sci/Tech)
  • ورزش (Sports)
  • داستان‌های برتر (Top Stories)

بخش Trending Now کلمات کلیدی ترند واقعی را نشان می‌دهد. کلمات کلیدی‌ای که نشان داده می‌شوند توسط الگوریتم گوگل ترندز انتخاب شده‌اند.

بخش Explore

دومین راه برای پیدا کردن کلمات کلیدی ترند، استفاده از بخش Explore در ابزار Google Trends است. در این قسمت باید یک مقطع زمانی را انتخاب کنید.

  سئو ویدیو برای مبتدیان: یک راهنمای گام به گام

بهترین مقاطع زمانی برای پیدا کردن سرچ‌های ترند عبارتند از:

  • یک ساعت گذشته
  • چهار ساعت گذشته
  • روز گذشته
  • هفت روز گذشته

آموزش استفاده از گوگل ترندز

چیزی که باید در این روش به خاطر بسپارید این است که در این بخش باید کلمات کلیدی‌ای برای بررسی انتخاب کنید. این روش نشان می‌دهد که این کلمات کلیدی ترند هستند یا خیر.

کاربرد Google Trends برای سئو و بازاریابی

راه‌های زیادی برای استفاده از فیلترهای مختلف گوگل ترندز وجود دارد.

1. استفاده از اوپراتورهای جستجوی ترند گوگل (Google Trends Search Operators)

اوپراتورهای جستجوی گوگل می‌توانند دیتایی که نشان داده می‌شود را تغییر می‌دهند. چهار اوپراتور سرچ وجود دارد:

نشان نقل قول ” ”

  • مثال: ”امین حیایی”

با استفاده از نشان نقل قول، دقیقا همان کلمات کلیدی را به ترتیبی که در نشان نقل قول آمده‌اند در نتایج سرچ خواهید دید.

علامت مثبت +

  • مثال: ایران خودرو + سایپا

با استفاده از علامت مثبت، نتایج جستجوی شما شامل کلمه کلیدی اول یا دوم خواهد بود.

علامت منها –

  • مثال: ایران خودرو –سایپا

با استفاده از علامت منها، کلمه کلیدی‌ای که با این علامت آمده است از نتایج جستجو حذف می‌شود. در مثال بالا، نتایجی که شامل کلمه ایران خودرو هستند نشان داده می‌شوند و نتایجی که شامل کلمه سایپا هستند حذف خواهند شد.

عدم استفاده از اوپراتور سرچ

  • مثال: ایران خودرو سایپا

عدم استفاده از اوپراتورهای سرچ نشان می‌دهد که تمایل دارید نتایج جستجوی مربوط به این دو کلمه کلیدی را بدون هیچ ترتیبی مشاهده کنید.

2. بررسی گزارش ترندهای مبتنی بر زمان

دو راه برای بررسی دیتای مربوط به کلمات کلیدی وجود دارد: بررسی مقاطع زمانی بلندتر و کوتاه‌تر.

ترندهای بلند دوره

شما می‌توانید با استفاده از ابزار Google Trends به ترندهای تا سال 2004 برگردید. این ویژگی برای دریافت ترندهای مخاطبان به کار می‌آید.

  • ترندهای بلند دوره رو به بالا: اگر ترندی به طور مداوم رو به بالا رفته است، به این معنی‌ست که باید انرژی‌تان را روی تولید محتوا برای آن ترند بگذارید.
  • ترندهای بلند دوره رو به پایین: اگر خط ترند به طور پیوسته رو به پایین حرکت کرده است، می‌تواند سیگنالی از این موضوع باشد که مصرف محتوایی مخاطبان در حال تغییر است.
  • جهش‌هایی که با ترتیب و قاعده‌ای متفاوت می‌شوند: جهش‌هایی که با ترتیب و قاعده‌ای در سرچ‌ها آمده‌اند نشان‌دهنده الگوهای فصلی در نتایج جستجو هستند.
  آموزش معماری سایت؛ راهنمای بهینه سازی ساختار وبسایت

به عنوان مثال به تصویر زیر توجه کنید. ترند پنج سال گذشته از سه کلمه کلیدی wordpress و WordPress و wordpress.org.

استخراج آمار جستجوی گوگل ترندز

ترند دو مدل نوشتاری کلمه وردپرس در طول زمان رو به پایین هستند و WordPress.org در مجموع سرچ والیوم پایینی دارد.

در تصویر زیر مقطع زمانی را طولانی‌تر کرده‌ایم (2004 تا کنون) و در این تصویر ترند رو به پایین آنها مشخص‌تر است.

گوگل ترندز چیست

دلایل زیادی برای کم شدن ترند یک کلمه کلیدی وجود دارد. ممکن است مردم دیگر علاقه‌ای به آن موضوع ندارند و آن علاقه را در جایی دیگر پیدا کرده‌اند یا این که آن ترند کهنه شده است.

3. موضوعات و جستجوهای مرتبط

گوگل ترندز دو ویژگی عالی دارد: موضوعات مرتبط (related topics) و جستجوهای مرتبط (related queries).

موضوعات مرتبط

زمانی که یک کلمه کلیدی را بررسی می‌کنید، موضوعات مرتبط به شما نشان داده می‌شوند. هنگام مقایسه چندین کلمه کلیدی این ویژگی را نمی‌بینید.

کاربرد Google Trends

موضوعات مرتبط، جستجوهای مرتبطی هستند که مفهوم یکسانی دارند. تشخیص موضوعات مرتبطی که ترندهای رو به بالا هستند برای درک چگونگی تغییر نیاز مخاطب یا مصرف‌کننده مفید است.

جستجوهای مرتبط

تعریف معنای جستجوهای مرتبط مشابه موضوعات مرتبط است. جستجوهای برتر (Top queries) معمولا محبوب‌ترین جستجوها هستند. جستجوهای رو به رشد (Rising queries) نیز جستجوهایی هستند که دارند محبوب می‌شوند.

اصطلاحات Google Trends

4. ترندهای کوتاه مدت می‌توانند موجب ترافیک زیادی شوند

بررسی ترندها در مقاطع زمانی کوتاه، مانند 90 روز یا 30 روز گذشته، می‌تواند گزارش ارزشمندی برای سرمایه‌گذاری روی ترندهای سرچی که به سرعت تغییر می‌کنند بدهد. در گوگل دیسکاور (Google Discover) و گوگل نیوز (Google News) ترافیک زیادی وجود دارد.

  • گوگل دیسکاور وبسایت‌هایی را درباره موضوعات مختلف نشان می‌دهد که مرتبط با علایق کاربر هستند. این شامل سایت‌هایی که محتوایی را اخیرا منتشر کرده‌اند و همینطور محتواهای همیشه‌سبز (Evergreen) می‌شود.
  • گوگل نیوز اما برای حوادث کنونی استفاده می‌شود.
  6 روش رفع خطای properly size images

سایت‌هایی که متوجه ترندهای کوتاه مدت هستند می‌توانند از آن کانال‌های ترافیکی بهره ببرند. یکی از مزایای مشاهده ترندهای کوتاه مدت این است که وقتی آن سرچ‌ها محبوب می‌شوند، روزهای مشخصی از هفته برجسته می‌گردند. اینکه بدانید چه روزهایی از هفته برای یک موضوع مشخص ترافیک بیشتری دارند می‌تواند به شما کمک کند تا برای انتشار موضوعات مشابه برنامه‌ریزی کنید. پس دقیقا زمانی که مخاطبان برای آن محتوا سرچ می‌کنند، محتوای شما نیز منتشر شده است.

5. کلمات کلیدی بر اساس طبقه بندی موضوعی

ابزار Google Trends این قابلیت را دارد که بتوانید نتایج جستجو کلمه کلیدی را بر اساس طبقه‌بندی‌های موضوعی محدودتر کنید.

آموزش استفاده از گوگل ترندز

این روش دیتای دقیق‌تری برای شما ارائه می‌کند. گزینه Categories از این منظر مهم است که سرچ کلمه کلیدی شما را با توجه به موضوع انتخاب‌شده بهینه‌تر می‌کند. به عنوان مثال اگر محتوای کلمه کلیدی شما، خودرو است، باید طبقه‌بندی‌ای چون خرید (Shopping) یا ماشین‌ها و وسایل نقلیه (Autos & Vehicles) را انتخاب کنید.

6. مشخص کردن دیتای کلمه کلیدی بر اساس موقعیت مکانی

اطلاعات کلمه کلیدی گوگل ترندز بر اساس موقعیت مکانی می‌تواند برای تعیین ناحیه‌هایی که برای توسعه سایت یا سازگار کردن محتوا با مناطقی مشخص بهتر هستند به کار بیاید. به عنوان مثال اگر محصولاتی خاص در واشینگتن یا تگزاس محبوب هستند، کاملا منطقی‌ست که فعالیت تبلیغی و محتوای محلی شده برای آن مناطق به کار رود. به طور کلی، اطلاعات ترند کلمه کلیدی بر اساس موقعیت مکانی برای لینک‌سازی، تولید محتوا، تبلیغ محتوا و تبلیغات کلیکی ارزشمند است و به کار می‌آید.

7. هدف گیری اهداف جستجو با انواع سرچ

ابزار Google Trends به شما اجازه می‌دهد که دیتای کلمه کلیدی را با نوع سرچی که دیتا از آن می‌آید، بهینه‌تر کنید. این کار نتایج را دقیق‌تر و هدفمندتر می‌کند.

  لینک سازی داخلی چیست و چه اهمیتی برای سئوی سایت دارد؟

دیتای گوگل ترندز را با موارد زیر می‌توانید بهینه کنید:

  • گوگل شاپینگ (Google Shopping)
  • سرچ تصویر (Image search)
  • سرچ اخبار (News search)
  • سرچ وب (Web search)
  • سرچ یوتیوب (YouTube search)

استخراج آمار جستجوی گوگل ترندز

سرچ یوتیوب راهی عالی برای تشخیص ترندهای سرچ برای محتواهایی‌ست که با کلمه چطور (How) شروع می‌شوند؛ چرا که خیلی از افراد در یوتیوب با استفاده از عباراتی که این کلمه را دارند در یوتیوب جستجو می‌کنند. اگرچه این مربوط به سرچ‌هایی که در یوتیوب انجام شده‌اند می‌شود، اما اطلاعات ترندها از آنجایی که نشان می‌دهند که کاربران به دنبال چه هستند، مفید می‌شوند.

سرچ گوگل ترندز برای کلماتی مانند چطور، چه (What)، کجا (Where)، چه زمانی (When)، چرا (Why) و چه کسی (Who) نشان می‌دهد که جستجوهایی که با کلمه چطور شروع می‌شوند در یوتیوب خیلی محبوب‌تر هستند.

ابزار Google Trends

از طرف دیگر کلمه چه (What) در سرچ گوگل نیوز محبوب است.

کاربرد ابزار Google Trends

کلام آخر

در این مطلب با آموزش کامل و تصویری گوگل ترندز همراه شما بودیم. در انتها نیز مروری بر راه‌هایی داشتیم که این ابزار می‌تواند برای بهبود سئو به شما کمک کند. اگر سوالی درباره ابزار Google Trends دارید، در قسمت نظرات همراه ما باشید.

سوالات متداول

گوگل ترندز چه اطلاعاتی را ارائه می دهد؟

تجزیه و تحلیل نتایج جستجو و ترفندهای سرچ در یک مقطع زمانی.

چگونه از گوگل ترندز برای سئو استفاده کنیم؟

در بخش‌های مختلف گوگل ترندز مانند Trending Now و Explore می‌توانید ترند کلمات کلیدی را در مقاطع و موقعیت‌های مکانی خاص پیدا کنید.

چگونه از گوگل ترندز برای بازاریابی استفاده کنیم؟

استفاده از اوپراتورهای جستجوی ترند گوگل، بررسی گزارش ترندهای مبتنی بر زمان، استفاده از موضوعات و جستجوهای مرتبط، استفاده از ترندهای کوتاه مدت و طبقه‌بندی کلمات کلیدی چند کاربرد گوگل ترندز برای بازاریابی هستند.

مطالب مرتبط
نحوه رفع ارور Serve Images in Next-Gen Formats

نحوه رفع ارور Serve Images in Next-Gen Formats

هنگامی که وب سایت خود را در Google PageSpeed ​​Insights یا دیگر ابزار‌های تست سرعت اجرا می کنید، ممکن است […]

7 دقیقه مطالعه مشاهده
آموزش رفع ارور Use passive listeners to improve scrolling performance

آموزش رفع ارور Use passive listeners to improve scrolling performance

اگر به تازگی به دنیای توسعه وب پا گذاشته‌اید، احتمالاً با خطاها و هشدارهای زیادی در مرورگرهای خود روبرو شده‌اید. […]

5 دقیقه مطالعه مشاهده
رفع ارور Eliminate render-blocking resources resources

8 روش رفع ارور Eliminate render-blocking resources

اگر به‌دنبال بهبود سرعت بارگذاری و عملکرد سایت خود هستید، یکی از مشکلات رایج که باید به آن توجه کنید، […]

7 دقیقه مطالعه مشاهده
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x