نجوانت

محتوای همیشه سبز چیست؟ چگونه محتوای evergreen تولید کنیم؟

اگر با سئو، بازاریابی محتوا یا هر نوع بازاریابی اینترنتی سروکار دارید، احتمالاً عبارت “محتوای همیشه سبز” را شنیده اید و به شما گفته شده که سایت شما حتماً باید چنین محتوایی داشته باشد. بنابراین از خود پرسیده اید که محتوای همیشه سبز (محتوای evergreen) چیست و چرا مقالات همیشه سبز برای سئو خوب هستند؟

در مقاله امروز، به اصول اولیه مقالات همیشه سبز و نحوه نوشتن محتوای همیشه سبز می‌پردازیم و توضیح می‌دهیم چرا گنجاندن پست همیشه سبز در استراتژی وبلاگ، برای بازاریابی محتوا ضروری است.

محتوای همیشه سبز چیست؟

محتوای همیشه سبز (محتوای evergreen) به محتوای SEO شده گفته می‌شود که همیشه از جمله موضوعات مرتبط به شمار می‌آید و فارغ از برهه زمانی، مخاطبان همیشه به آن توجه داشته باشند.

حالا چرا به آن “همیشه سبز” می‌گویند؟

اصطلاح “همیشه سبز” حتی برای افرادی که در حوزه مارکتینگ فعال نیستند نیز آشنا به نظر می‌رسد. قطعاً درختان همیشه سبز (معمولا انواع کاج یا صنوبر) را می‌شناسید! درخت همیشه سبز، نماد زندگی همیشگی است، چون برگ‌های خود را در طول فصول حفظ می‌کنند و هیچوقت زرد و کچل نمی‌شوند. محتوای همیشه سبز نیز مانند درختان کاجی که حتی در اوج زمستان نیز سبزند، پایدار و ماندگار در نظر گرفته می‌شود.

شاید فکر کنید خب، محتوایی که در فضای آنلاین پست می‌شود هم پایدار است و از بین نمی‌رود؛ مقالات و پست‌های وبلاگ هرگز خود به خود ناپدید نمی‌شوند. اما وقتی در مورد «همیشه سبز» بودن یک محتوای evergreen صحبت می‌کنیم، منظورمان این است: محتوای همیشه سبز، به محتوایی گفته می‌شود که مدت‌ها پس از انتشارش همچنان ارتباط با مخاطبان را حفظ می‌کند؛ بنابراین ترافیک محتوایی در طول زمان افزایش می‌یابد.

کدام موضوعات جزء محتوای همیشه سبز حساب نمی‌شوند؟

چه چیزی محتوای همیشه سبز به حساب نمی آید؟

برای اینکه بهتر بدانید محتوای همیشه سبز چیست، ابتدا باید بدانید چه محتوایی را نمی‌شود همیشه سبز دانست. محتواهایی که وابستگی زمانی دارند و بعد از گذشت مدتی از ترند خارج می‌شوند، محتوای همیشه سبز نیستند؛ از جمله:

  • مقالات خبری؛
  • آمار یا گزارش‌های عددی که احتمالاً تغییر می‌کنند و قدیمی می‌شوند؛
  • قطعات مربوط به یک تعطیلات یا فصل خاص؛
  • مقالاتی که بر روند فعلی یا مد فرهنگ متعارف و محبوب متمرکز هستند؛
  • و جدیدترین آیتم‌های ترند که مد می‌شوند (مانند رنگ سال، نوع پوشش خاص و مدل موی خاص).

محتوای وب همیشه سبز (محتوای evergreen) تاریخ انقضا ندارد و در حالت ایده آل، ارزش خود را در طولانی مدت حفظ خواهد کرد. مثلاً هر چیزی که در مورد انتخابات ریاست جمهوری امسال نوشته شود، محتوای همیشه سبز نیست چون شش ماه دیگر منسوخ می‌شود و بسیاری از کلمات کلیدی مرتبط با آن موضوع، از قبرستان گوگل سر درمی‌آورند و دیگر هرگز جستجو نمی‌شوند.

  تگ Canonical چیست؟ | اهمیت و کاربرد تگ کنونیکال در سئو

انواع قالب رایج محتوای همیشه سبز (محتوای evergreen)

انواع محتواهای سبز

محتوای همیشه سبز، اغلب در فرمت‌های زیر ارائه می‌شود تا درک و مطالعه آن برای مخاطبان راحت باشد:

  • فهرست؛
  • نکات برتر؛
  • آموزش قدم به قدم؛
  • آگاه سازی (فکت)؛
  • بررسی و معرفی محصول؛
  • و ویدیو.

البته استفاده از این قالب‌ها به طور اتوماتیک باعث نمی‌شود محتوای شما همیشه سبز باشد. مهم این است که محتوای شما، در بازه زمانی خاصی محدود نشده باشند و بتوانید همیشه توجه مخاطبان را به آنها جلب کنید. این قالب‌ها برای ارائه اطلاعات مرتبط در محتوای evergreen به مخاطبان، به بهترین شکل عمل می‌کنند. قالب ویدیو نیز برای معرفی محصول و به خصوص راهنماهای گام به گام مختلف (مانند آموزش یک دستور پخت یا نحوه تعمیر شیر آب) بسیار مناسب خواهد بود. اگر نمی‌توانید یا نمی‌خواهید از ویدیو استفاده کنید، استفاده از تصاویر و نمودارهای مختلف هم گزینه خوبی خواهد بود.

چه موضوعاتی محتوای همیشه سبز (محتوای evergreen) هستند؟

مزایای تولید محتوای سبز

بعضی از زمینه‌های اطلاعاتی که به اندازه خود تمدن بشریت قدمت دارند، هرگز کهنه و از مد افتاده نمی‌شوند! موضوعاتی که مستقیماً به ذات انسانی و نیازهای اولیه مربوط می‌شوند، جزء محبوبترین محتواهای همیشه سبز هستند. از جمله رایج‌ترین این موضوعات می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • روابط خانوادگی و عاشقانه؛
  • خوراکی و غذا (هرچیزی که به شکم مربوط شود)؛
  • سلامتی؛
  • امور مالی و پس انداز پول؛
  • فرزندپروری؛
  • کاهش وزن؛
  • مشاغل؛
  • و مراقبت از حیوان خانگی.

البته، مهم است که به موضوعات همیشه سبز مرتبط با کسب و کار خودتان بپردازید. اگر لوازم اداری می‌فروشید، موضوعات همیشه سبز مرتبط با شما ممکن است شامل عناوینی مانند این شوند: «چگونه میز خود را مرتب نگه داریم؟» یا «انواع مختلف خودکار و زمان استفاده از آنها». اگر در زمینه فضای سبز فعالیت می‌کنید، انتشار پست‌هایی مانند مقاله ای درباره سازگارترین گیاهان در آب و هوای منطقه شما می‌تواند یک محتوای evergreen عالی به حساب بیاید.

مشکل ایجاد ایده‌های همیشه سبز خوب، این است که اغلب به نظر می‌رسد بهترین موضوعات قبلاً پوشش داده شده اند، حتی شاید بیش از حد به آنها پرداخته شده باشد. در این مورد، نکته کلیدی این است که یک دیدگاه منحصر به فرد به یک موضوع محبوب اضافه کنید، از زاویه عمیق‌تری به داستان نگاه کنید، جزئیات جدید و محتوای کاربردی ارائه بدهید و حتی تجربه شخصی خودتان را در قالب یک محتوای جذاب بیان کنید. به دنبال کلمات کلیدی طولانی باشید که حجمشان زیاد باشد اما رقابت فوق العاده بالایی ندارند. اگر در زمینه بازار خاصی فعال، ممکن است متوجه شوید که محتوای ترافیک‌ساز کمتری در مورد موضوع شما در وب وجود دارد و همین امر باعث می‌شود محتوای evergreen شما ارزشمندتر باشد.

  الگوریتم پاندا چیست؟ راهنمای کامل الگوریتم گوگل پاندا

نمونه‌هایی از محتوای همیشه سبز (محتوای evergreen)

چند نمونه از محتوای همیشه سبز را در ادامه خواهیم داشت. این نوع محتواها، همیشه ترافیک ساز هستند و مستقل از زمان و مکان، سرچ می‌شوند.

  • دستور تهیه چیزکیک – آموزش‌های واضح و مختصر با عکس‌های جذاب، باعث می‌شوند مخاطبان با رغبت و علاقه محتوای شما را دنبال کنند. این محتوای قابل اشتراک گذاری، هرگز کهنه نمی‌شود.
  • 10روش برای تهیه کباب – آیا می‌توانید آینده ای را تصور کنید که در آن مردم کباب دوست نداشته باشند؟ ما که نمی‌توانیم!
  • چطور کودکی که گریه می‌کند را آرام کنیم – خیلی از والدین جوان به محض اینکه کودکشان شروع به گریه می‌کند، دستپاچه می‌شوند. شاید در آن لحظه به بزرگتری دسترسی نداشته باشند و بلافاصله به سراغ اینترنت می‌روند تا راه چاره را بیابند. مقالاتی که به «چطور انجام شدن کارها» می‌پردازند، از جمله محتواهایی هستند که ترافیک زیادی جذب می‌کنند و در طی زمان، سطح بازدید از آنها همچنان بالا می‌ماند.

دلیل اینکه چنین محتواهایی محتوای همیشه سبز در نظر گرفته می‌شوند، این است که ارتباط مفهومی خود را حفظ می‌کنند و تا آینده قابل پیش بینی، مخاطبان همچنان این موضوعات را سرچ خواهند کرد.

نمونه‌هایی از سایت‌های محتوای همیشه سبز (محتوای evergreen)

سایت‌هایی مانند سایت‌های زیر، از جمله تولیدکنندگان معروف محتوای همیشه سبز هستند:

  • about.com
  • wikipedia.com
  • answers.com
  • imdb.com
  • ehow.com

این سایت‌ها تعداد زیادی مقاله همیشه سبز در موضوعات مختلف منتشر می‌کنند. برای مثال، ویکی‌پدیا تقریباً نیمی از جستجوهای گوگل را در صفحه اول به خودش اختصاص داده است! با این حال، بعضی از این سایت‌ها با وجود اینکه می‌کوشند محتوای همیشه سبز تولید کنند، اما در نهایت مقالاتی با کیفیت پایین تحویل مخاطب می‌دهند. برای ایده گرفتن و مشاهده نمونه‌هایی از محتوای evergreen می‌توانید از این سایت‌ها الهام بگیرید. حتی اطلاعات آنها را بررسی کنید و برای بهبود آنها بکوشید.

چگونه محتوای همیشه سبز (محتوای evergreen) تولید کنیم؟

صحبت از معیارها که می‌شود، «فرمول» کار در پس چگونگی ایجاد محتوای همیشه سبز نهفته است. یعنی موضوعات همیشه سبز که هرگز کهنه نمی‌شوند را شناسایی کنید و محتوایی ایجاد کنید که مرتبط باقی بماند.

1.موضوعات همیشه سبز را پیدا کنید.

یافتن موضوعات همیشه سبز، این معناست که سراغ محتوای حساس به زمان نروید. در عوض، موضوعی انتخاب کنید که همیشه و فارغ از سال، ماه یا فصل جستجو می‌شوند و مخاطبان آنها را به اشتراک می‌گذارند.

یکی از نحوه‌های یافتن این موضوعات، به این ترتیب است:

  • به Ahrefs’ Keywords Explorer بروید؛
  • یک کلمه کلیدی مرتبط وارد کنید؛
  • گزارش Matching Terms را ببینید.
چرا محتوای همیشه سبز مهم است؟

اگر موضوعی همیشه سبز باشد، روند ترند آن نزولی نخواهد بود. بنابراین باید به نمودار ترند توجه کنید تا ببینید آیا همان موضوع خاص، در طول زمان محبوبیت پیدا می‌کند یا مرکز توجه را از دست می‌دهد.

  بازاریابی محتوا (Content Marketing) چیست؟

مثلاً موضوع استخراج بیت کوین پتانسیل ترافیک بالایی دارد اما محبوبیت آن در حال کاهش است.

می‌توانید به کمک Google Trends نیز وضعیت ترند سرچ را ببینید.

2. محتوای همیشه سبز ایجاد کنید.

ایجاد محتوای همیشه سبز به معنای ساختن چیزی است که مهم نیست چه زمانی مرتبط باشد. باید به گوگل نشان دهد که قادر است بهترین نتیجه را امروز، فردا و حتی چندین ماه آینده داشته باشد.

3. موضوع را مرتبط با هدف جستجو تعیین کنید.

هدف جستجو، دلیلی است که در هر جستجو نهفته. گوگل می‌خواهد محتوای مرتبط را رتبه بندی کند، بنابراین به دنبال درک علت جستجوی جستجوگران می‌گردد. بنابراین اگر می‌خواهید رتبه بالایی کسب کنید، محتوای شما باید با هدف جستجو مطابقت داشته باشید.

4. موضوعات فرعی مهم را پوشش دهید

اگر صفحات با رتبه برتر موضوعات فرعی مشابهی را پوشش بدهند، احتمالاً مهم هستند و جزء نتایجی است که جستجوگران انتظار دارند ببینند.

می‌توانیم به رتبه‌بندی کلمات کلیدی رایج در بین صفحات با رتبه برتر نگاهی بیندازیم تا بفهمیم این موضوعات فرعی چه هستند. به این طریق می‌توانید به این موضوعات دست پیدا کنید:

به Keywords Explorer بروید و یک کلمه کلیدی مرتبط وارد کنید.

مزایای تولید محتوای سبز

به نمای کلی SERP بروید.

مزایای تولید محتوای سبز

حداکثر سه صفحه با رتبه برتر را بررسی کنید. سپس روی Open in کلیک کنید و Content gap را انتخاب کنید. با این کار گزارش Content Gap باز می‌شود که تمام کلمات کلیدی رایجی که این صفحات برای آنها رتبه بندی می‌شوند را به شما نشان می‌دهد. از طریق گزارش وضعیت را بررسی کنید و ببینید آیا موضوعات فرعی وجود دارد که باید پوشش دهید؟ یا فرصتی هست که یک دیدگاه یا راه حل منحصر به فرد ارائه دهید؟

اگر محتوای شما دقیقاً مشابه محتوای دیگران باشد، پس هیچ انگیزه ای برای خواننده وجود نخواهد داشت که وقت بگذارد و مطالب شما را بیشتر از پست‌های بقیه بخواند. چون می‌داند اگر محتوای چندین سایت مشابه باشد، با کلیک روی هرکدام از آنها چیزهای مشابهی را تحویل خواهد گرفت.

محتوای همیشه سبز شما بایستی برجسته باشد. برای انجام این کار، باید یک نظر یا راه حل منحصر به فرد ارائه دهید – راه حلی که سایر محتواها نداشته باشند. بهترین راه، نوشتن از روی تجربه شخصی است. تجربه زندگی هر کس متفاوت خواهد بود و بنابراین، شما می‌توانید دیدگاهی را ارائه دهید که دیگران ندارند.

سئوی محتوای همیشه سبز: ترکیب محتوای evergreen پایدار با کلمات کلیدی محبوب

محتوای همیشه سبز بخش ارزشمندی از یک استراتژی بازاریابی محتوای خوب برای وب است، اما زمانی که با تکنیک‌های سئو ترکیب شود، قدرتمندتر خواهد شد. مقالات همیشه سبز خود را حول کلمات کلیدی که می‌خواهید سایت شما بر اساس آنها رتبه بندی بگیرد، قرار دهید. حتی ماندگارترین مقاله همیشه سبز نیز اگر جستجو نشود یا به کسب و کار شما مربوط نباشد ارزشی نخواهد داشت؛ پس در مورد کلمات کلیدی خود تحقیق کنید و کلمات مناسب را برگزینید.

  گوگل دیسکاور چیست؟ | ترفندهای نمایش محتوا در Google Discover

حتماً از تکنیک‌های اولیه سئو مانند بهینه‌سازی کلمات کلیدی روی صفحه استفاده کنید (البته کی‌ورد استافینگ نکنید!)، از متن alt تصاویر بهره ببرید و دکمه‌های اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی داخل صفحه بگنجانید. هرچه مقاله همیشه سبز شما برای جستجو مناسبتر باشد، بیشتر دیده می‌شود، به اشتراک گذاشته شده و لینک می‌گیرد. به این ترتیب ترافیک شما را برای ماه‌ها یا حتی سال‌های آینده افزایش می‌دهد.

نکاتی برای نوشتن محتوای همیشه سبز

برای متخصصان ننویسید. گاهی اوقات ممکن است هوس کنید که مقاله ای بنویسید که تخصص شما در یک موضوع خاص را نشان دهد، اما این می‌تواند یک اشتباه بزرگ باشد. کسی که متخصص باشد کمتر در زمینه تخصصش جستجو انجام خواهد داد. مخاطبان شما در درجه اول، مبتدیانی هستند که اطلاعات زیادی درباره موضوع ندارند و شما باید محتوایی را تولید کنید که اولویت آن، افراد تازه وارد به حوزه موردنظر باشند.

محدودیت زمانی ایجاد نکنید. تا جایی که می‌توانید، از عباراتی مانند «امسال، فلان ماه، فلان هفته، روز x از فلان زمان» استفاده نکنید. البته اگر تازگی مطلب مهم است و قصد آپدیت دارید، می‌توانید اشاره ای به برهه زمانی کنید.

بیش از حد فنی ننویسید. از آنجایی که بیشتر محتوای شما برای مبتدیان است، زبان پیچیده و فنی می‌تواند مخاطب را بترساند، پس از لفظ ساده تر استفاده کنید.

دامنه موضوعی خود را محدود کنید. اگر در مورد یک موضوع بسیار گسترده بنویسید، مقاله شما بسیار طولانی تر خواهد شد و احتمال اینکه خوانندگان مبتدی علاقه اش به خواندن ادامه مطلب را از دست بدهد، بیشتر می‌شود. موضوعات گسترده معمولاً کلمات کلیدی کوتاه تر یا اصطلاحات اصلی با رقابت بیشتر دربر دارند. نوشتن یک قطعه گسترده تر نیز برای نویسنده دشوارتر است. موضوعات ساده و خاصی مانند «الگوریتم مرغ مگس خوار» بهتر از موضوعات گسترده و چتری مانند «الگوریتم‌های گوگل» مخاطب جذب می‎‌کنند.

پست‌ها را به هم لینک کنید. اگر راهنمای کاملی درباره موضوعی مانند «راهنمای مراقبت از دوچرخه» پست می‌کنید، آن موضوع گسترده را به بخش‌های خاص مانند «چگونه ترمز دوچرخه خود را روغن کاری کنیم» و «چگونه تایز دوچرخه را تعویض کنیم» تقسیم کنید. سپس آن مقالات را به هم لینک بدهید. این برای سئو عالی است و به خوانندگان اجازه می‌دهد تا یک نیاز خاص را برطرف کنند و در عین حال به مقالات مرتبط دیگر راهنمایی شوند.

  نحوه عکاسی از محصول: 0 تا 100 عکاسی حرفه‌ای از محصولات برای فروشگاه ها

سخن آخر

با تمام این اوصاف، نباید خود را وقف و محدود به تولید محتوا همیشه سبز کنید. محتوای وب همیشه سبز بسیار ارزشمند است، اما این بدان معنا نیست که تمام محتوای سئوی شما باید همیشه سبز باشد – مقالاتی که مرتبط با زمان و موضوع ترند باشند نیز به موقع، ارزش خود را دارند.

قبلاً گفتیم هر مقاله ای که در مورد انتخابات ریاست جمهوری سال منتشر شود، بعد از مدتی منسوخ شده و دیگر جستجو نخواهد شد. اما همین مقاله اگر در زمان مناسب منتشر شود نه تنها تبدیل به یکی از داغ‌ترین موضوعات می‌شود و کلیک زیادی می‌گیرد، بلکه تأثیر خوبی روی ترافیک می‌گذارد و رنکینگ بهتری برای سایت شما به ارمغان می‌آورد. با این حال، زمان که بگذرد محتوای مرتبط به ریاست جمهوری به تدریج داغی خود را از دست می‌دهد و از ترند خارج می‌شود.

ارزش محتوای همیشه سبز این است که اگر واقعی باشد، این پتانسیل را دارد که برای ماه‌ها یا حتی سال‌ها در آینده برای سایت شما ترافیک بیاورد. بهترین استراتژی بازاریابی محتوا، ترکیبی از مقالات موضوعی و پست‌های همیشه سبز طولانی مدت خواهد بود.

سؤالات متداول

چگونه می‌توان محتوای همیشه سبز را بازاریابی کرد؟

برای بازاریابی محتوای همیشه سبز (محتوایی که مدام جذاب و ارزشمند برای مخاطبان باقی می‌ماند)، می‌توانید از راهکارها و استراتژی‌های زیر استفاده کنید:
تولید محتوای ارزشمند: مطمئن شوید که محتوایتان ارزش و اطلاعات جدیدی را به مخاطبان ارائه می‌دهد. این محتوا می‌تواند راهنماها، آموزش‌ها، نکات تخصصی یا داستان‌های جذاب باشد.
به‌روزرسانی مداوم: محتوای همیشه سبز نیاز به به‌روزرسانی دائمی دارد تا با تغییرات و نیازهای بازار همگام باشد. اطمینان حاصل کنید که اطلاعات در محتوا هنگام تغییرات جدید به‌روز می‌شود.
تحقیق در مورد نیازهای مخاطبان: مطالعه مخاطبان و درک نیازها و مسائل آنها به شما کمک می‌کند تا محتوایی با ارزش و منطبق با نیازهای آنها ارائه دهید.

چگونه می‌توان محتوای همیشه سبز تولید کرد؟

برای تولید محتوای همیشه سبز، می‌توانید از رویکردها و استراتژی‌های زیر استفاده کنید:
تحقیق دقیق؛
تدوین محتوا؛
بهینه‌سازی برای SEO؛
نگهداری و به‌روزرسانی مداوم؛
توسعه معنوی؛
استفاده از تصاویر و ویدیو؛
اشتراک گذاری و ارتقا مطلب.

مزایا و معایب محتوای همیشه سبز چیست؟

مزایای محتوای همیشه سبز

1. پایداری و جذب ترافیک در طی زمان؛
2. جذب بازدیدکنندگان دائمی؛
3. پاسخگویی به سوالات کاربران؛
4. توسعه اعتبار.

معایب محتوای همیشه سبز

1. کندی در تولید؛
2. نیاز به به‌روزرسانی مداوم؛
3. رقابت شدید؛
4. اشباع بازار.

مطالب مرتبط
نحوه عکاسی از محصول

نحوه عکاسی از محصول: 0 تا 100 عکاسی حرفه‌ای از محصولات برای فروشگاه ها

توان پردازش تصویری مغز انسان، فرصتی ۱۳ میلی‌ثانیه‌ای را برای ایجاد نخستین برداشت مخاطب فراهم می‌آورد. در چنین بازه زمانی […]

10 دقیقه مطالعه مشاهده
مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی چیست؟ + بررسی شرایط راه‌ اندازی فروشگاه اینترنتی

مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی چیست؟ + بررسی شرایط راه‌ اندازی فروشگاه اینترنتی

شروع یک فروشگاه اینترنتی می‌تواند یک ماجراجویی هیجان‌انگیز باشد و فرصتی را برای شما فراهم کند تا محصولات یا خدمات […]

12 دقیقه مطالعه مشاهده
9 روش بازاریابی فروش کتاب که هیچکس به شما نمی‌گوید!

9 ترفند بازاریابی فروش کتاب که هیچکس به شما نمی‌گوید!

آمازون را که می‌شناسید؟ منظورم بزرگترین خرده فروشی آنلاین دنیاست. این مگاکمپانی، کارش را به عنوان یک کتابفروشی آنلاین کوچک […]

10 دقیقه مطالعه مشاهده
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x