با پیشرفت تکنولوژی و البته پرمشغلگی مردم در سراسر جهان، خرید اینترنتی روز به روز طرفداران بیشتری پیدا میکند و به همان اندازه تعداد فروشگاههای اینترنتی نیز افزایش مییابد. اگر شما هم از کارفرمایان ما هستید، قطعاً میدانید که ساخت و راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی مراحل متعددی دارد؛ از طراحی وبسایت گرفته تا آماده سازی محصولات و… در نهایت باید نحوه گرفتن اینماد را بدانید تا بتوانید اعتماد کاربران را جلب نمایید و فروش داشته باشید!
شاید از نحوه دریافت Enamad تصور یک پروسه سخت و دشوار را دارید، اما امروز در نجوانت خواهید دید که داستان خیلی سادهتر از این صحبتهاست. روش دریافت اینماد در 10 گام را ببینید و همین امروز حرکتی برای فروشگاه اینترنتیتان بزنید!
چرا باید اینماد (Enamad) بگیریم؟
بسیاری از افراد با مشکل عدم اعتماد به فروشگاههای اینترنتی مواجه میشوند. شاید محصول موردنظر مشتری در سایت موجود باشد، اما تنها عدم اطمینان به امنیت پرداخت در سایت، او را از خرید منصرف کند. با دانستن روش دریافت اینماد و ثبت نام، از رها شدن سبدهای خرید و از دست دادن مشتریان بالقوه راحت خواهید شد.
جالب است که بدانید درگاههای مختلف پرداخت اینترنتی (از جمله زرین پال)، بدون وجود نماد اعتبار الکترونیک نیز امکان انجام تراکنش برای سایت شما را فراهم میکنند. اما در وهله اول بایستی اعتماد مشتری را جلب نموده باشید تا وی راضی به پرداخت شده باشد!
یک فروشگاه اینترنتی، بدون وجود اینماد (Enamad) نیز قادر است به فعالیت و فروش خود در فضای اینترنت ادامه دهد، اما مشتریان زیادی کسب نخواهد کرد. وجود آرم اینماد در پیج، تاثیر به سزایی در افزایش میزان خریدهای ثبت شده خواهد داشت.
نحوه گرفتن اینماد به شما کمک میکند تا مدرکی قانونی داشته باشید. این مدرک، به مشتریان شما نشان میدهد که به عنوان یک فروشنده، قابل اطمینان هستید. همین امر، خیال مشتریان را از بابت اعتماد به شما راحت میکند. و چه بسا باعث شود مشتریان ثابتی نیز به دست بیاورید!
نشان اعتماد الکترونیک (ٍEnamad) چیست؟
لوگوی اینماد که اطمینان مشتریان را به فروشگاه شما جلب میکند، معیار تایید صلاحیت شما در عرصه فروش اینترنتی محسوب میشود. نشان اعتماد الکترونیک، اصولاً یک مجوز قانونی برای کسب و کار شما محسوب میشود. فروشگاههای اینترنتی که مشغول به عرضه محصولاتی در عرصههای مختلف باشند، میتوانند جهت نحوه دریافت Enamad درخواست دهند.
نحوه گرفتن اینماد (Enamad)
روش دریافت اینماد نیز مانند بسیاری از گواهینامهها و مجوزهای قانونی، معیارهای مشخصی را میطلبد. فرد درخواست دهنده تنها در صورتی قادر به دریافت اینماد خواهد بود، که واجد شرایط معین باشد.
نشان اعتبار الکترونیک، از سوی مرکز توسعه تجارت ارائه داده میشود. عزیزانی که قصد دارند برای آنلاین شاپ خود نسبت به دریافت اینماد اقدام کنند، باید شرایط زیر را داشته باشند:
- در سایت موردنظر، باید محصولات فیزیکی یا خدمات به فروش برسد.
- کلیه محصولات و خدمات ارائه شده در سایت باید قیمت معین داشته باشند.
- گزینه سبد خرید برای سایت فعال باشد تا مشتری امکان انتخاب محصول و مشاهده فاکتور کلی را داشته باشد.
- درخواست برای دریافت نشان اعتبار الکترونیکی، بایستی به نام همان شخصی ثبت شده باشد که دامین سایت به نام اوست.
- پیشتر، آقایان جهت انجام روش دریافت اینماد بایستی مدارک پایان خدمت و یا گواهی اشتغال به تحصیل خود را نیز ارائه میدادند. اما امروزه این قانون دیگر جزو لازمه های ثبت درخواست محسوب نمی شود.
در راهنمای اخذ اینماد، باید خاطرنشان کنیم که این پروسه چیزی 40 هزارتومان هزینه دربر خواهد داشت. البته توجه داشته باشید که ممکن است مبلغی حدود 175 تومان نیز باید بابت خدمات پرداخت شود. با پرداخت هزینه ای کمتر از 300 تومان، میتوانید یک نشان اعتبار الکترونیک 2 ساله دریافت کنید.
اگر واجد شرایط یاد شده باشید، میتوانید مدارک موردنیاز را آماده کنید و همراه راهنمای گام به گام زیر، به ثبت درخواست بپردازید.
طریقه دریافت اینماد (Enamad) در 10 گام
حالا که تصمیم قطعی برای ثبت درخواست جهت دریافت اینماد گرفته اید، ابتدا وارد سایت اینماد شوید.
1. باید از بخش کسب و کارها، قسمت ثبت نام و ورود به پنل کاربری را انتخاب نمایید.
2. در پیج جدیدی که برای شما باز میشود، نوع شخصیت را در حالت «شخصیت حقیقی» قرار دهید. بعد میتوانید کلیه اطلاعات خواسته شده را طبق درخواست سایت، تکمیل نمایید.
منتظر دریافت تاییدیه سایت باشید. پس از تایید، مجدداً از زبانه کسب و کارها، وارد سایت شوید و در حساب خود لاگین کنید. در این مرحله ثبت نام اینماد ، وارد داشبورد خود در سایت خواهید شد.
3. حالا وقت تکمیل اطلاعات و ارائه مدارک است! پس از لاگین، سایت به طور اتوماتیک شما را به داشبورد هدایت خواهد کرد. از منوی صفحه، گزینه «تکمیل فرم اطلاعات» را انتخاب کنید.
4. جهت تکمیل اطلاعات در داشبورد، بایستی اطلاعات شخصی خود را وارد سایت نمایید. این اطلاعات شامل کد ملی، شماره تلفن شخصی، آدرس و… میشوند.
5. در گام بعدی چگونه اینماد بگیریم، باید مدارک خود را در سایت آپلود نمایید. میتوانید تصویر مدارک را به صورت اسکن شده تهیه کنید، یا به سادگی از آنها عکس بگیرید.
6. حالا نوبت به احراز اطلاعات میرسد. شماره تلفن همراه خود را در قسمت مرتبط با احراز اطلاعات وارد کنید و منتظر ارسال پیامکی حاوی کد تایید باشید. کد تایید را در بخش مشخص شده در سایت، وارد کنید تا صحت شماره تلفن شما، تایید شود.
پس از تایید اطلاعات شخصی، نوبت به ورود اطلاعات مرتبط با کسب و کار شما میرسد. این اطلاعات، شامل تمامی دیتای مرتبط با فروشگاه اینترنتی شما، نام و آدرس اینترنتی فروشگاه، وضعیت، ساعات کاری و نوع فعالیت خواهند شد. توضیحی کوتاه و مفید درباره نحوه و زمینه فعالیت فروشگاه بدهید.
پس از ورود اطلاعات مرتبط با فروشگاه خود، به پایین صفحه بروید و گزینه اعتبارسنجی را در حالت «اعتبارسنجی شهروند» قرار بدهید. بعد روی دکمه نارنجی در کنار این فیلد کلیک کنید تا وارد صفحه شرکت پست شوید. هدف از این مرحله دریافت مجوز اینماد، تایید اطلاعات مکانی شماست.
به همین منظور، دو کد جهت تایید دیتای مکان ارسال شده، به آدرسی که در سایت وارد نموده اید فرستاده خواهد شد. برای تحویل گیری بسته پستی، بایستی هزینه مشخص شده را بپردازید و خود شما یا یکی از بستگان درجه یک مورد تایید، بسته را دریافت نماید.
اگر کسب و کار خود را در فروشگاه مشخصی راه اندازی کرده اید، باید محل فروشگاه را روی مپ سایت مشخص نمایید. اما اگر کار شما تنها جنبه اینترنتی دارد و در مکان فیزیکی سرمایه گذاری نکرده اید، آدرس منزل خود را در مپ وارد کنید.
پس از مشخص سازی آدرس محل، در قسمت «اطلاعات جهت بررسی فرایند خرید» یک نام کاربری همراه با کلمه عبور به شما نمایش داده میشود. با همین نام و رمز، یک حساب کاربری در سایت فروشگاهی خودتان ایجاد کنید.
7. پس از انجام این مراحل، بایستی مرحله تاییدیه فنی جهت دریافت نماد اعتماد الکترونیکی را انجام بدهید.
وارد بخش مدیریت کسب و کار شوید، و گزینه تاییدیه فنی را انتخاب نمایید.
برای اینکه ثابت شود شما مدیر و ادمین سایت خود هستید، می توانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. رایج ترین روشهای وریفای، تایید با ارسال ایمیل و یا قرار دادن متاتگ در قسمت هد سایت هستند.
8. در منوی فرعی کسب و کار، یک بخش فرم نظرسنجی برای شما ارائه خواهد شد. دیتای خواسته شده را در فرم وارد کنید، تا به مرحله بعدی بروید.
تکمیل چک لیست الزامات مراحل ثبت نام اینماد (Enamad)
9. در منوی مدیریت کسب و کار، گزینه «وضعیت چک لیست کسب و کار» را انتخاب کنید. با کلیک بر روی این گزینه، لیستی از موارد مختلف مرتبط با کسب و کار برای شما نمایش داده خواهد شد. چک لیست را تکمیل کنید و با کلیک بر روی دکمه «ارسال جهت بررسی توسط کارشناس»، این مرحله را به انجام برسانید.
10. برای تکمیل مرحله چک لیست، منتظر پاسخ نهایی کارشناس باشید. در صورت لزوم انجام هرگونه تغییرات در سایت، کارشناس به شما اطلاع خواهد داد.
بعد از تایید نهایی تمام اطلاعات، تعهدنامه ای که برای شما نمایش داده میشود را مطالعه کنید و گزینه «تایید» را بزنید.
با طی تمامی مراحل، شما یک نشان اینماد بدون ستاره دریافت خواهید کرد. میتوانید از گزینه های پنل کاربری خود در سایت، درخواست ارتقا به یک ستاره را بدهید. معمولاً بعد از وقفه ای 1 ال 2 روزه، نشان شما به یک ستاره تغییر خواهد کرد.
در صورتی که مایل به دریافت اینماد دوستاره باشید، میتوانید برای این امر درخواست بدهید. فقط توجه داشته باشید که ssl سایت فروشگاهی شما، حتماً فعال باشد.
تبریک میگوییم! حالا موفق به دریافت نشان اعتماد الکترونیک خود شده اید. کافیست این نماد را در پیج سایت فروشگاهی قرار بدهید تا مهر محکمی بر قابل اطمینان بودن شما باشد.
در پنل کاربری خود، بر روی «گزینه دریافت کد نماد» کلیک کنید و کد نمایش داده شده را کپی کنید.
برای نمایش اعتماد الکترونیک در سایت، گزینههای متعددی وجود دارد. شما میتوانید بسته به فرمت و سیستم عملکرد سایت، این کد را در قسمت ویرایشگر متن یا ویرایشگر کد قرار بدهید.
رایج ترین و البته محبوب ترین روش برای نمایش اینماد در سایت، این است که تصویری از لوگوی Enamad را دانلود کنید و آن را در هدر یا فوتر سایت قرار بدهید. سپس کد نماد را در بخش «درباره ما» سایت قرار بدهید و با یک انکر لینک، تصویر لوگو را به کد نماد لینک کنید.
تفاوت تعداد ستاره ها در اینماد (Enamad) چیست؟
حتما تعداد ستارههایی که در زیر نشان اعتماد الکترونیک دیده میشود، این سوال را برای شما برمیانگیزد. تعداد ستارهها، نشانگر چه چیزی است؟ برای دریافت یک یا دو ستاره، باید چه شرایطی داشت و چه اقدامی انجام داد؟
- نماد بدون ستاره
اینماد بدون ستاره، که اینماد موقتی نیز خوانده میشود، برای فروشگاههایی اعطا میگردد که حداقل شرایط لازم برای دریافت نشان اعتبار الکترونیک را دارند. با استفاده از این نماد میتوانید تا زمانی که واجد تمامی شرایط بودید، اعتماد مشتریان را جلب کنید و کسب و کارتان را راه بیندازید.
اینماد بدون ستاره، از سال 1400 به بعد و جهت تسهیل امر برای کسانی ارائه شده که کسب و کارهای کوچکی دارند. اگر کسب و کار شما در مجموعه ماهانه زیر 50 میلیون درآمد داشته باشد، میتوانید نسبت به دریافت این نماد اقدام کنید. هزینه دریافت اینماد بدون ستاره یا موقت، یک سوم نماد ستاره دار خواهد بود.
- نماد یک ستاره
اگر تمامی شرایط معین شده توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک را داشته باشید، میتوانید برای دریافت یک ستاره درخواست بدهید. کسب و کارهایی که در ماه بیش از 50 سفارش دریافت کنند، 10 روز فرصت دارند تا نسبت به دریافت اینماد یک ستاره اقدام نمایند.
- نماد دو تا پنج ستاره
هرچه کسب و کار شما گسترده تر باشد، تعداد ستارههای بیشتری نیز لازم خواهد بود. جهت افزایش تعداد ستارههای نماد اعتماد الکترونیکی خود، باید حتماً در سیستم رتبه بندی کسب و کارها ثبت نام کرده باشید.
اصولاً اینماد دوستاره برای سایتهایی اعطا میشود که از پروتکل ssl برخوردار باشند. ssl اساساً یک پروتکل امنیتی برای سایت به شمار میآید که سطح security سایت را برای شما و کاربران شما، بالا میبرد. کوتاه سخن، این پروتکل همان s اضافه ای است که در کنار http مشاهده میکنید.
نحوه بررسی اینماد سایت
حال که نحوه گرفتن اینماد را به شما یاد دادیم، بد نیست درباره اینکه چگونه اینماد سایت خود یا سایتهای دیگر را بررسی کنید، بدانید. این کار هم به این کمک میکند تا درباره عملکرد درست اینماد خود مطمئن شوید و هم درباره قابل اطمینان بودن سایتی که قصد خرید کردن از آن را دارید، اطمینان حاصل کنید. این امر به دو روش زیر امکان پذیر است:
- در روش اول شما به سایت مورد نظر خود میروید. سپس به بخش انتهایی سایت رفته و روی اینماد آن کلیک میکنید. صفحه مورد نظر شما باز میشود و میتوانید به راحتی از میزان اعتبار یا مغایرت از دستورالعمل سطح دوم باخبر شوید.
- روش دوم نیز مراجعه به آدرس https://enamad.ir/DomainListForMIMT است. شما با ورود به این آدرس و وارد کردن یکی از اطلاعات درخواستی میتوانید سایت مورد نظر را بررسی نمایید.
چگونگی تمدید اینماد سایت
یکی از مسائلی که در نحوه دریافت Enamad باید به آن دقت کنید، این مسئله است که این نشان دو یا سه ساله به شما داده میشود. شما باید سه هفته مانده به انقضای نماد خود، حتما وارد سایت شده و درخواست تمدید اعتبار دهید. در غیر این صورت نماد شما باطل میشود.
مغایرت از دستورالعمل سایت
یکی از مواردی که پس از یادگیری روش دریافت اینماد باید بدانید، مسئله مغایرت از دستورالعمل است. شاید تا کنون برای شما سوال پیش آمده باشد که مغایرت از دستورالعمل سطح سوم اینماد چیست و چرا این اتفاق میافتد. در این مورد باید توضیح دهیم که معمولا مغایرت از دستورالعمل در سطوح مختلف اتفاق میافتد و روشهایی برای حل آن وجود دارد. در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم.
انواع مغایرت از دستورالعمل
عمدتا سه سطح مغایرت از دستورالعمل در سایت اینماد داریم که هر کدام دلایلی برای خود دارند.
- مغایرت از دستورالعمل سطح یک: این مغایرت عمدتا بخاطر کامل نبودن مشخصات کالاها و گزارشات تخلف یا مواردی مشابه این رخ خواهد دارد.
- مغایرت از دستورالعمل سطح دو: اگر برای شما سوال پیش آمده که دلیل مغایرت از دستورالعمل سطح دوم چیست؟ باید بگوییم که این مغایرت به دلایلی همچون: مدت زمان تحویل کالا، پشتیبانی و خدمات پس از فروش، شیوههای ارتباطی، ساعات پاسخگویی، عدم مشخص بودن روند مرجوعی کالا یا فسخ خدمات، بازگشت وجه و… مواردی مشابه آن رخ خواهد داد.
- مغایرت از دستورالعمل سطح سوم: این مغایرت بخاطر مسئله عدم دارا بودن مجوز برای خدمات یا کالای ارائه شده، رخ میدهد.
چگونگی رفع مغایرت
پس از اینکه سطح و دلیل مغایرت خود را در سایت متوجه شدید، میتوانید وارد حساب کاربری خود در سایت شوید. حال مشکلی که حل کردهاید را به طور کامل توضیح دهید. درخواست شما به پشتیبانی سایت ارسال میشود و در صورت تایید مغایرت رفع خواهد شد.
نحوه ابطال اینماد
همانطور که باید درباره نحوه گرفتن اینماد بدانید، باطل کردن آن نیز مستلزم داشتن اطلاعاتی است. برای ابطال اینماد باید روی یک کاغذ یا داخل یک فایل اطلاعاتی شامل: نام صاحب امتیاز، کپی صفحه اول شناسنامه، امضای صاحب امتیاز، آدرس دامنه و شناسه کاربری نوشته و به صورت تیکت در پنل کاربری سایت به آدرس ایمیل info@domain.com ارسال نمایید. در صورت اینکه شخصی حقوقی هستید باید بر روی سربرگ شرکت اطلاعات را ثبت کرده و مهر شرکت و امضای مدیرعامل نیز پای آن باشد.
سخن آخر
صاف و پوست کنده بگوییم، فرایند روش دریافت اینماد و طی مراحل آن خسته کننده است. اما دریافت نشانی که اعتماد مشتریان شما را جلب میکند و درآمد شما را افزایش میدهد قطعاً ارزشش را دارد!
یک فروشگاه اینترنتی علاوه بر ارائه محصولات جذاب و پیشنهاد قیمتهای مناسب، بایستی به فکر جلب اعتماد خریداران نیز باشد. حتی اگر بهترین کاتالوگ دنیا را ارائه بدهید اما اعتماد مشتریان را برای خرید جلب نکنید، تلاش شما به ثمر نخواهد نشست. اگر جزو افرادی هستید که میخواهید از فرصتی برای کسب درآمد بهره ببرید، به فکر یک روش مطمئن و قانونی باشید.
راهنمای گرفتن اینماد، به شما کمک میکند هم به راحتی درگاه پرداخت بگیرید و هم فروش سایتتان را افزایش بدهید (راستی، به دنبال افزایش درآمد فروشگاه اینترنتیتان هستید؟ در این مقاله مؤثرترین روشهای پولسازی در فروشگاه اینترنتی را بررسی کردهایم!)
اگر در ارتباط با مراحل ثبت نام اینماد و یا کاربردهای آن هرگونه سوالی داشتید، در بخش نظرات سوالات خود را با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
چطور میتوان نشان معتبر اینماد (Enamad) را تشخیص داد؟
همه میدانیم که نشان اعتبار الکترونیک با هدف جلوگیری از جرایم اینترنتی و کلاهبرداری ارائه شده است. اما سودجویان بیکار نمینشینند و حتی این نماد را نیز جعل میکنند. به عنوان یک فروشنده یا مشتری، با این اوصاف تصمیم گیری قطعی دشوار خواهد شد.
اما هر مشکلی، راهکاری دارد! جهت بررسی صحت اعتبار یک نشان الکترونیک، کافی است به لیست مجوزهای سایت اینماد مراجعه کنید. سپس نام فروشگاه موردنظر خود را در لیست مجوزهای اعطا شده در این سایت جستجو کنید. نشانهای معتبر، قطعاً در این لیست نمایش داده میشوند.
مغایرت از دستورالعمل چه معنایی دارد؟
به عنوان مدیر و صاحب یک سایت فروشگاهی، شما در قبال اعتماد مشتریان مسئولیت بر عهده دارید. هر گونه تخلف در سطوح مختلف، از اشتباه در ارائه اطلاعات سایت گرفته تا عدم وجود مجوز فروش، باعث میشود تا در سوابق شما، مغایرت از دستورالعمل ثبت شود. مغایرتها با دستورالعملهای سایت، بسته به ماهیت تخلف، در سه سطح دسته بندی میشوند.
در صورتی که یکی از سه سطح مغایرت از دستورالعمل را دریافت کرده باشید، میتوانید با مراجعه به پنل کاربری خود از ماهیت تخلف آگاه شوید. با کلیک بر روی بخش «کارتابل تخلفات»، میتوانید وضعیت تخلفهای انجام شده و بررسیهای کارشناسی در ارتباط با آنها را مشاهده و نسبت به رفع آنها اقدام کنید.
مغایرت از دستورالعمل سطح اول چیست؟
دلیلهای مختلفی برای ثبت تخلف سطح اول برای سایت شما وجود دارد. مغایرت از دستورالعمل سطح اول، برای کسب و کارهای مختلف متفاوت خواهد بود. عموماً مغایرت های سطح اول شامل تخلفات سیستمی (از جمله اشکال در آپلود مدارک، ورود اطلاعات نادرست) و اشتباهات مرتبط با محصولات (قیمت، موجودی و...) می شوند.
مغایرت از دستورالعمل سطح دوم چیست؟
اصولاً تخلفهایی مانند موارد زیر، در دسته مغایرتهای سطح دوم قرار میگیرند:
عدم اعلام استرداد وجه از مشتری؛
عدم تحویل کالا یا خدمات در مدت زمان اعلام شده؛
تخلفات مرتبط با خدمات پس از فروش و پشتیبانی؛
و تخلفات مرتبط با رعایت حریم شخصی.
مغایرت از دستورالعمل سطح سوم چیست؟
مغایرت سطح سوم نیز به علل مختلفی رخ میدهد. اساسی ترین و رایج ترین دلیل دریافت این تخلف، فروش کالا یا خدمات بدون مجوز / فروش کالای ممنوعه است.