ویدیو مارکتینگ چیست | بازاریابی ویدیویی چگونه می تواند به کسب و کار شما کمک کند؟
در دنیای مدرن استراتژی بازاریابی ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ یکی از ابزارهای ضروری بازاریابی به حساب میآید. برای اینکه بتوانید به مردم دسترسی پیدا کنید و توجه آنها را به سمت خود جلب کنید و نگهشان دارید، باید ویدیو مارکتینگ را در استراتژیهای خود بگنجانید.
متخصصان تبلیغات و بازاریابی که پیشگام دستیابی به مخاطبان انبوه بودند، در رادیو و بعداً در تلویزیون کارشان را شروع کردند. در نهایت، تقریباً 30 سال پیش وارد اینترنت شدند. امروزه، فعالان در دیجیتال مارکتینگ و تبلیغکنندگان، کانالهای تقریباً نامحدودی برای دستیابی به مخاطبان خود دارند.
فکرش را که بکنید، منطقی است هرکسی که در عرصه آنلاین فعالیتی دارد (مثل شما که همین الان این مقاله را میخوانید)، این سوال را از خود بپرسد: «ویدیو مارکتینگ چیست؟ چرا باید ویدیو مارکتینگ انجام دهیم؟»
در مقاله امروز نجوانت، به همین سوالات پاسخ خواهیم داد. به علاوه، ایدههایی از جمله ویدیو مارکتینگ آنلاین، ویدیو مارکتینگ در شبکههای اجتماعی، بازاریابی ویدیویی تجاری و نحوه انجام آنها را نیز بررسی خواهیم کرد.
با ما همراه باشید تا اهمیت ویدیو مارکتینگ را بدانید، انواع استراتژی بازاریابی ویدیویی را بشناسید، اهداف اصلی استفاده از ویدیو مارکتینگ را برای خود تعریف کنید و مزایا و معایب آن را نیز تحلیل کنید.
Video Marketing چیست و چه کاربردی دارد؟
استفاده از ویدیو برای بازاریابی، به این معناست که فرمت ویدیویی در استراتژی بازاریابی خود بگنجانید. هدف از این کار معمولاً تبلیغ یک نام تجاری، محصول، خدمات یا القای یک پیام است. بازاریابی ویدیویی به طور موثری به مخاطبان شما آموزش میدهد و به افزایش تعامل در کانالهای اجتماعی و دیجیتال کمک میکند.
چطور میتوان از بازاریابی ویدیویی استفاده کرد؟
نحوه استفاده از ویدیو برای بازاریابی بسیار ساده است. افرادی که در بازاریابی ویدیویی شما شرکت دارند، ویدیوهایی میسازند که به طور مستقیم یا غیرمستقیم شرکت و برند شما را تبلیغ میکنند، باعث فروش میشوند، آگاهی از محصولات و خدمات کسب و کار شما را افزایش میدهند، یا مشتریان فعلی و بالقوه را جذب میکنند.
بازاریابی ویدیویی، یک رشته مبتنی بر دیتاست، بنابراین بخش بازاریابی شما باید تعامل مشتری را دنبال کند و معیارهای مختلف مرتبط را نظارت کند.
به طور کلی، بازاریابی ویدیویی تنها یکی از اجزای یک استراتژی یا کمپین بازاریابی کلی محسوب میشود. با این حال، امروزه به لطف اینترنت و رسانههای اجتماعی، نقش بازاریابی ویدیویی به طور قابل توجهی اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
ویدیو مارکتینگ چه اهمیتی دارد؟
بازاریابی ویدیویی در سال 2005 و با ظهور یوتیوب، تبدیل به یک استراتژی مهم برای دیجیتال مارکتینگ شد. بعد از اینکه گوگل در سال 2006 یوتوب را خرید، ویدیو مارکتینگ به مرحله جدیدی رسید و گسترش یافت.
ظهور فناوری تلفنهای هوشمند، زمینه رشد و افزایش کاربردهای ویدیو مارکتینگ را فراهم کرد. با وجود گوشیهای همراه، تماشای فیلمها در تلفنهای همراه راحت تر و آسان تر شده بود. بعد از اپیدمی کووید 19، سطح استفاده از رسانههای مختلف بیش از 200 درصد افزایش پیدا کرد.
اما چیزی که باعث میشود ویدیو مارکتینگ اهمیت فوق العاده ای داشته باشد، سهولت ساختن این محتواست. با این پیشرفت، گنجاندن ویدیوها در استراتژیهای بازاریابی برای بازاریابان آسانتر شد. در نتیجه اگر کسبوکار شما هماهنگ با روند جدید نیست، در معرض خطر فراموش شدن و گیر افتادن در روشهای قدیمی قرار خواهید داشت!
بازاریابی ویدیویی یک فرصت عالی است که به کسب و کارهای کوچک تا متوسط امکان میدهد تا به طور موثری با سازمانهای بزرگتر رقابت کنند. کمپین بازاریابی ویدیویی مناسب میتواند زمین بازی را برای شما هموار کند. یک ویدیوی خوب، چشمنواز و به یاد ماندنی همیشه جذاب و به یاد ماندنی خواهد بود؛ مهم نیست کسب و کاری که آن را ایجاد کرده بزرگ باشد یا کوچک.
استراتژیهای بازاریابی ویدیویی
در ادامه یک راهنمای استراتژی ویدیو مارکتینگ شش مرحله ای برای ایجاد یک کمپین بازاریابی ویدیویی با کیفیت بالا و موثر را باهم بررسی خواهیم کرد.
- منابع خود را مشخص کنید: برای گردآوری این عناصر، به یک بودجه ویدیویی نیاز خواهید داشت که منابعی مانند تجهیزات ویدیویی، نرم افزار ویرایش موثر، زمان اختصاص داده شده به کار و یک تیم بازاریابی ویدیویی را پوشش بدهد.
- داستان خود را بسازید: هر ویدیو، داستان خودش را بیان میکند. داستان شما چیست؟ چه پیامی را میخواهید منتقل کنید و چگونه میخواهید آن را به اشتراک بگذارید؟
- تعامل مخاطبان خود را برنامه ریزی کنید: شاید پیام شما خیلی درجه یک و عالی باشد، اما هنوز باید اطمینان حاصل کنید که مخاطب در جریان قرار گرفته و گوشی دستش است. شما باید مخاطب خود را جذب کنید و داستان را خلاقانه بیان کنید تا کاربر انگیزه ادامه بازدید از محتوای شما را داشته باشد. چگونه برای تحقق این امر برنامه ریزی میکنید؟
- مختصر و مفید: بدون شک کلمه اختصاری TL/dr را شنیده اید که مخفف عبارت “Too long, does not read” در زمینه مطالعه مقالات است. آخرین چیزی که میخواهید این است که مخاطبان ویدیویتان بگویند: «بگذریم، این ویدیو کی تمام میشود؟!» البته استاندارد مشخصی برای طول ویدیو وجود ندارد، اما هر چه کوتاهتر باشد، بهتر است. دامنه توجه مخاطبان آنلاین کوتاه است، بنابراین مطابق با انتظارات جامعه هدفتان ویدیوی خود را بسازید و تدوین کنید.
- پیام خود را در همه جا منتشر کنید: میخواهید موفق شوید؟ کاری کنید که اسم شما همه جا بر زبانها بیفتد! شما باید ویدیو را در وب سایت خود آپلود کنید، در یوتوب بگذارید، در تمام حسابهای رسانههای اجتماعی خود منتشر کنید و حتی در صفحه پروفایل خود قرار دهید! بعد از اینکه مطمئن شدید ویدیو در هر جایی که پتانسیل دیده شدن دارد قرار گرفته، شروع کنید به تبلیغات. کاری کنید که تا جای ممکن بازدید و بازخورد بگیرید.
- پیگیری نتایج: به معیارها و آمار ویدیو توجه کنید. توجه داشته باشید که چه ویدیوهایی بهترین عملکرد را دارند و مشخص کنید چه عناصری در موفق ترین ویدیوها هستند و چه نقاط مشترکی بین آنها وجود دارد. این یافتهها را در تلاشهای ویدیویی آینده لحاظ کنید.
انواع ویدیوهای مورد استفاده در بازاریابی ویدیویی
در این بخش، مثالهایی از انواع ویدیو مارکتینگ را معرفی خواهیم کرد. البته ناگفته مشخص است که یک کمپین بازاریابی ویدیویی موثر نباید تنها به یکی از آنها اکتفا کند. برای اینکه شانس دیده شدن خود را بالا ببرید، هر تعداد از این روشها را که میتوانید به کار بگیرید.
- انیمیشن: کیست که کارتون دوست نداشته باشد؟! ویدیو مارکتینگ انیمیشنی از تصاویر جذاب برای انتقال مفاهیم پیچیده استفاده میکند.
- ویدیوهای واقعیت افزوده: واقعیت افزوده (AR) یک لایه دیجیتال را بر آنچه کاربر مشاهده میکند قرار میدهد. این تکنیک برای نشان دادن اینکه اگر محصول شرکت در تصویر قرار میگرفت، چطوری به نظر خواهد رسید عالی است.
- ویدیوهای برند: این ویدیوها آگاهی از برند، مأموریت، محصولات و خدمات شرکت شما را معرفی میکنند.
- ویدیوهای آزمایشی: ویدیوهای آزمایش و تست انواع خدمات و محصولات، نحوه عملکرد محصول شما را نشان میدهند. آنباکسینگ یا جعبهگشایی، و اجرای یک مرور نرمافزاری از جمله روشهای ویدیو مارکتینگ آزمایشی هستند.
- ویدیوهای رویدادی: آیا شرکت شما رویدادی مانند جمع آوری کمک مالی، کنفرانس یا بحث اجرا میکند؟ مجموعه ویدیوهای کوتاهی در ارتباط با هر رویداد بسازید و منتشر کنید!
- ویدیوهای توضیحی: این ویدیوها خیلی ساده و سرراست، به مخاطب کمک میکنند تا بفهمد چرا به خدمات و محصولات شما نیاز دارد. بنابراین اغلب این ویدیوها از فرمول استاندارد ارائه یک داستان پیروی میکنند که در آن خریدار مشکلی دارد و راه حل، استفاده از محصولات یا خدمات شرکت است.
- ویدیوهای راهنما: این ویدیوها نه تنها به مخاطبان شما میآموزند که چگونه کار جدیدی انجام دهند، بلکه به بینندگان کمک میکنند تا درک بهتری از کسب و کار شما به دست آورند.
- مصاحبه با کارشناسان: منظورمان یک مصاحبه کوچک گل و بلبلی نیست! بلکه باید یک مصاحبه عمیق با یک متخصص یا رهبر مغز متفکر در صنعت فعالیت خود انجام بدهید.
- پخش زنده: ویدیوهای زنده (لایو) روشی چشمنواز و دراماتیک برای جلب توجه بیننده هستند که اغلب از فرمت پشت صحنه، مصاحبه و نمایش استفاده میکنند.
- ویدیوهای پیام شخصی: هیچ چیز بیشتر از ایجاد حس خاص بودن در مشتری باعث ایجاد تعامل نمی شود. ویدیوهای شخصیسازی شده، ابزاری را برای کسب و کار فراهم میکنند تا برای پاسخ به یک سؤال یا ارائه یک توصیه با مشتری تماس بگیرد.
- توصیفات/مطالعات موردی: این ویدیوها مشتریان شما را در کمپین مشارکت میدهند. تبلیغات و نقل و قول از یک شخص به شخص دیگر، یکی از مؤثرترین ابزارهای تبلیغاتی هستند، بنابراین اگر مشتریان خود را راضی نگه داشته باشید، داستان رضایت خودشان را در ویدیوهای شما بیان خواهند کرد.
ویدیو مارکتینگ چه مزایایی دارد؟
در حال حاضر، به احتمال زیاد به این ایده رسیدهاید که بازاریابی ویدیویی یک استراتژی فوق العاده عالی برای کسب و کار شما خواهد بود. اما بیایید با بیان مزایای بازاریابی ویدیویی، موضوع را بیشتر پیش ببریم:
- ویدیوها، به مردم کمک میکنند تا اطلاعات را بیشتر و بهتر به خاطر بسپارند. در نتیجه بیش از پیش مورد توجه قرار خواهید گرفت و مخاطبان شما را به خاطر خواهند سپرد.
- پیام ویدیویی، در فیدهای اجتماعی باقی میماند، بنابراین نیازی نیست زمان زیادی را صرف سرهمبندی و بهروزرسانی مطالب خود کنید.
- ویدیوها در جستجوها رتبه بالاتری دارند، بنابراین احتمال بیشتری وجود دارد که وب سایت شما نزدیک به بالای صفحه جستجو نشان داده شود.
- بازاریابی ویدیویی راه آسانی برای شخصی سازی تعامل با مشتری ارائه میدهد که باعث وفاداری به برند و بازدیدهای مکرر میشود.
بازاریابی ویدیویی و سئو
بازاریابی ویدئویی منبع بسیار ارزشمندی برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) است. ویدیوها به ایجاد بک لینک به وبسایت شرکت شما کمک میکنند و اشتراک گذاری و لایکها را افزایش میدهند. همین میتواند بر رتبهبندی شما در نتایج جستجو تأثیر مثبت بگذارد. این عوامل ترافیک بیشتری را به سایت شما هدایت میکنند. میتوانید ویدیوهای خود را پست کنید و با استفاده از کلمات کلیدی و عبارات تگ مرتبط را به آنها اختصاص دهید. همچنین به یاد داشته باشید که گوگل – موتور جستجوی برتر جهان – مالک یوتیوب است. به همین دلیل شما باید استراتژی بازاریابی ویدیویی خود را بر اساس جستجوی ارگانیک یا استراتژی سئو انجام بدهید و حسابی آن را جدی بگیرید.
سخن آخر
بازاریابی ویدئویی به عنوان روشی قدرتمند و یک استراتژی موثر برای ارتباط با مخاطبان، نقش مهمی در آگاهسازی و معرفی یک بیزنس به دنیا ایفا میکند. شرح داستان برند یا رسانه و تبلیغ محصولات یا خدمات شما، دقیقا همان کاری است که ویدیو مارکتینگ انجام میدهد. با فراگیر شدن محتوای ویدیویی و تقاضای روزافزون برای سرگرمی، روش بازاریابی ویدیویی فرصتی بی نظیر برای تعامل و جلب توجه مخاطبان هدف شما فراهم میکند.
زمانی که بازاریابی ویدیویی به درستی انجام شود، میتواند نتایج حقیقی و قابل اندازهگیری را به همراه داشته باشد. این امر میتواند به جذب و حفظ مشتریان، افزایش آگاهی از برند و افزایش نرخ تبدیل کمک کند. چه در حال ایجاد ویدیو برای رسانه های اجتماعی باشید، چه بازاریابی ایمیلی یا وب سایت، باید این را بدانید که هیچ چیز نمیتواند مانع فعالیت شما باشد.
بنابراین، چه به تازگی بازاریابی ویدیویی را شروع کرده باشید و چه بخواهید تلاشهای خود به سطح بعدی ارتقا بدهید، شک نکنید و بچسبید به کار! با کمی برنامه ریزی، استراتژی و خلاقیت، می توانید ویدیوهای باکیفیت و متقاعد کننده ای بسازید که برای مخاطبانتان جذاب باشند. متریال ویدیویی جذاب، آموزنده و مفید باعث میشوند تا بازدید بیشتری بگیرید، به اهداف بازاریابی خود برسید و کسب و کار خود را به جلو هدایت کنید.
سؤالات متداول
انواع ویدئو مارکتینگ کدامند؟
انواع مختلفی از ویدئو مارکتینگ وجود دارد که هر کدام برای اهداف خاصی مناسب هستند. بعضی از رایج ترین انواع ویدئو مارکتینگ عبارتند از:
ویدئوهای آموزشی
ویدئوهای تبلیغاتی
ویدئوهای داستانی
ویدئوهای لایو
چگونه می توان یک کمپین ویدئو مارکتینگ موفق راه اندازی کرد؟
برای راه اندازی یک کمپین ویدئو مارکتینگ موفق، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
اهداف خود را مشخص کنید. قبل از هر کاری، باید اهداف خود را از ویدئو مارکتینگ مشخص کنید. آیا می خواهید آگاهی از برند خود را افزایش دهید، سرنخ ایجاد کنید یا فروش خود را افزایش دهید؟
مخاطبان خود را بشناسید. مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند؟ چه چیزی را دوست دارند؟ چه چیزی را دوست ندارند؟
محتوای مناسب تولید کنید. محتوای شما باید با اهداف و مخاطبان شما مرتبط و جذاب باشد تا مخاطبان را جذب کند.
محتوای ویدیویی را منتشر کنید. باید محتوای خود را در کانال های مناسب انتشار بدهید تا مخاطبان هدف شما آن را ببینند.
چه ابزار و نرم افزارهایی برای ویدئو مارکتینگ مورد نیاز است؟
در درجه اول برای تولید ویدیوی باکیفیت، به یک استودیوی مناسب با تجهیزات اصولی نیاز خواهید داشت که بتوانید ویدیو را ضبط کنید. سپس میتوانید با استفاده از نرم افزارهای ادیت و افکت، مانند Adobe Premiere Pro، ویدیوی خود را ادیت نمایید. در نهایت شبکهها و پلتفرمهایی مانند وب سایت خود شما، کانال یوتوب، اینستاگرام، فیسبوک، توییتر سابق و تلگرام زمینه مناسبی فراهم خواهند کرد تا محتوای ویدیو مارکتینگ را منتشر نمایید.
چگونه می توانم ویدئوهای ویدئو مارکتینگ خود را بهبود بخشم؟
برای بهبود ویدئوهای ویدئو مارکتینگ خود، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
اهداف خود را مشخص کنید. قبل از هر کاری، باید اهداف خود را از ویدئو مارکتینگ مشخص کنید. آیا می خواهید آگاهی از برند خود را افزایش دهید، سرنخ ایجاد کنید یا فروش خود را افزایش دهید؟
مخاطبان خود را بشناسید. مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند؟ آنها چه چیزی را دوست دارند؟ آنها چه چیزی را دوست ندارند؟
محتوای مناسب تولید کنید. محتوای شما باید با اهداف و مخاطبان شما مرتبط باشد. باید جذاب و ارزشمند باشد تا مخاطبان شما را جذب کند.
محتوای خود را توزیع کنید. باید محتوای خود را در کانال های مناسب توزیع کنید تا مخاطبان هدف شما آن را ببینند.
عملکرد خود را پیگیری کنید. باید عملکرد کمپین خود را پیگیری کنید تا ببینید که آیا به اهداف خود می رسید یا خیر.