نحوه استفاده از zeplin، صفر تا 100 استفاده از زپلاین
در دنیای پرشتاب و پرفرازونشیب طراحی و توسعه وب و نرمافزار، هماهنگی و همکاری بین طراحان UiUx و توسعهدهندگان یک امر پر اهمیت محسوب میشود. ابزاری که بهشدت به بهبود این همکاری و رفع چالشها کمک کرده است، zeplin نام دارد. zeplin، یک پلتفرم آنلاین است که به طراحان و توسعهدهندگان اجازه میدهد تا به طور مؤثر و بدون نقص در کنار یکدیگر کار کنند. این ابزار، فرایند انتقال طراحیها به کدهای قابلاستفاده برای توسعهدهندگان را ساده و بیدردسر میکند. البته ازآنجاییکه بیشتر بر روی دیزاین Handoff تمرکز میکند، ویژگیهای طراحی رابط کاربری را مانند Figma را ارائه نمیدهد.
این مقاله از نجوانت برا شماست؛ ما به بررسی نحوه استفاده از zeplin، آموزش برنامه زپلین و همچنین معرفی نرمافزار زپلین میپردازیم. پس اگر فکر میکنید این پلتفرم میتواند برای شما کاربردی باشد یا به راهنمای کار با zeplin نیاز دارید، تا انتها همراه ما باشید.
zeplin چیست؟معرفی نرم افزار زپلین
قبل از آنکه به جزئیات نحوه استفاده از Zeplin و آموزش برنامه زپلین بپردازیم، بیایید با این ابزار بیشتر آشنا شویم. zeplin در سال ۲۰۱۴ معرفی شد و بهسرعت به یکی از محبوبترین ابزارهای همکاری بین طراحان و توسعهدهندگان تبدیل شد. هدف اصلی zeplin این است که فرایند انتقال طراحیها به توسعهدهندگان را تسهیل کند. این ابزار به طراحان اجازه میدهد تا طراحیهای خود را از نرمافزارهای طراحی مانند Sketch، Adobe XD و Figma به Zeplin منتقل کنند و سپس، توسعهدهندگان میتوانند با دسترسی به مشخصات دقیق طراحی، کدهای CSS، فاصلهها، رنگها و داراییهای طراحی آن را استخراج کنند.
استفاده از زپلین در پروژه های طراحی به دلایل متعددی مهم و ضروری است. چرا که یکی از بزرگترین چالشهای بین طراحان و توسعهدهندگان، انتقال دقیق و بدون خطای طراحیها به کد است. zeplin این چالش را با ارائه مشخصات دقیق طراحی و امکان تعامل مستقیم بین تیمها حل میکند. بهعبارتدیگر، zeplin یک زبان مشترک بین طراحان و توسعهدهندگان ایجاد میکند که به دو طرف کمک میکند تا بدون سوءتفاهم و خطا، طرحها را به کدهای قابل اجرا تبدیل کنند.
از طرفی، Zeplin قابلیت خروجی گرفتن از کدهای CSS، Swift و XML را دارد که به توسعهدهندگان در تولید کدهای دقیق و کارآمد نیز، کمک میکند.
نحوه استفاده از zeplin
برای شروع کار با zeplin، نیاز به آموزش برنامه زپلین دارید. ابتدا باید اقدام به ایجاد حساب کاربری کنید. پس از ایجاد حساب، میبایست یک پروژه در زپلین بسازید. برای ساخت پروژه به صفحه projects رفته و بر روی گزینه Create کلیک کنید.
همچنین میتوانید از نرمافزارهایی همچون، Adobe XD و Figma و حتی Sketch طرحهای خود را منتقل کرده و سپس بر روی آنها تغییرات موردنظر را اعمال کنید. برای آموزشهای بیشتر و راهنمای کار با zeplin به سایت رسمی زپلین، zeplin.io مراجعه کنید.
مقایسه zeplin با فیگما
Zeplin و Figma هر دو ابزارهای قدرتمندی در زمینه طراحی و توسعه رابط کاربری و تجربه کاربری هستند. اما هر کدام از این نرمافزارها در قابلیتهای منحصربهفرد و متفاوتی عرضه شدهاند. من در مورد چیزهای کوچک مانند نحوه استفاده از zeplin و figma یا حتی نحوه ایجاد یک نمونه طراحی صحبت نمیکنم. من در مورد تفاوتهای واقعاً بزرگی صحبت میکنم که در انتخاب افرادی که قصد دارند بین این دو پلتفرم یکی را انتخاب کنند؛ تأثیرگذار خواهد بود.
- همکاری:اگرچه هر دو نرمافزار ادعا میکنند که work space آنها یک محیط مشارکتی است، اما به جرئت میتوان گفت که امکانات مشارکتی فیگما با zeplin قابل مقایسه نیست. برای مثال، شما میتوانید افراد و طراحان زیادی را به پروژه خود اضافه کنید و همزمان باهم تغییراتی را روی پروژه اعمال کنید. اما در zeplin شما شاهد مشارکت این چنینی نخواهید بود.
- فرمت های خروجی:یکی دیگر از تفاوتهای zeplin با فیگما، فرمت خروجی آن است. متأسفانه zeplin فقط از فرمت svg پشتیبانی میکند. این در حالی است که فیگما به شما اجازه میدهد تا با هر نوع فرمت که نیاز دارید، خروجی بگیرید.
- نحوه اشتراک گذاری:نمونههای اولیه فیگما به دلیل داشتن قابلیت present کردن طرح، دید بهتری از طرح اولیه به مشتریان میدهد. البته شما در zeplin نیز میتوانید با گذاشتن یادداشتهای در طراحی خود به مشتری در درک بهتر طرح کمک کنید.
حقیقت این است که این دو نرمافزار بیشتر تکمیلکننده هم هستند تا جایگزین. تا جایی که به نمونهسازی و طراحی مربوط میشود، نرمافزار figma برتری دارد. اما در بخش تحویل طراحی و انتقال مشخصات پروژه به برنامهنویس، میتوان گفت که zeplin بهتر عمل میکند. بهخصوص پس از پولی شدن حالت دولوپر مود در فیگما، بسیاری از طراحان به zeplin روی آوردهاند.
نحوه استفاده از zeplin پس از پولی شدن فیگما
متأسفانه از آغاز سال ۲۰۲۴ میلادی و پس از لغو قرارداد خرید فیگما توسط ادوبی، فیگما دسترسی به حالت Dev Mode که تاکنون برای عموم رایگان بود را محدود کرد. در نتیجه کاربران فیگما برای شکستن این محدودیت باید هزینه زیادی را برای تهیه نسخه پولی و ارتقای حساب به نسخه پریمیوم آن محتمل شوند.
اما نرمافزار zeplin این مشکل را برای دیزاین هنداف حل میکند و میتوانید با استفاده از امکانات zeplin، پروژه خود را بهصورت رایگان به برنامهنویسان فرانتاند عرضه و این محدودیت را جبران کنید. به این منظور، مرحلهبهمرحله گزینههای زیر را دنبال کنید تا پروژه خود را بهدرستی بر روی zeplin، اکسپورت کنید.
-
از قسمت پلاگینهای فیگما، پلاگین Zeplin را run کنید.
- پس از فعالسازی zeplin پیام زیر را مشاهده میکنید که اگر بر روی گزینه sign up with figma کلیک کنید، فیگما و زپلین باهم سینک میشوند.
- پس از کانکت شدن فیگما و zeplin با پیام زیر مواجه می شوید به این معنا که عملیات با موفقیت انجام شده است.
- در این مرحله، frame مورد نظر را انتخاب کنید و گزینه export را بزنید. با این کار frame مورد نظر شما که قبلا در فیگما ساخته شده است به زپلین انتقال میابد.
- در مرحله آخر با پیام زیر مواجه می شوید که یعنی انتقال، پایان یافته و می توانید پروژه مورد نظر را در قسمت ورک اسپیس zeplin، مشاهده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم شما را با نحوه استفاده از zeplin آشنا کنیم. در حقیقت آموزش برنامه زپلین به شما کمک میکند تا پلی بین طراحان و برنامهنویسان بسازید و فرایند انتقال طراحیها به کدهای اجرایی را ساده کنید. آشنایی با نرم افزار zeplin، نهتنها فرایند کار تیمی را بهبود میبخشد، بلکه سرعت توسعه و develop را دوچندان میکند. چرا که درصد خطا، کاهشیافته و تمرکز بر جزئیات طرح زیاد میشود.
در کنار Zeplin، ابزارهای مشابهی نیز وجود دارند که میتوانند به شما در فرایند طراحی و توسعه کمک کنند. از جمله این ابزارها میتوان به InVision و Figma اشاره کرد. هر یک از این ابزارها ویژگیهای منحصربهفردی دارند که میتوانند نیازهای مختلف شما را در پروژههای طراحی و توسعه برطرف کنند. اما نظر من را بخواهید، هیچکدام از آنها نمیتوانند بهخوبی زپلین در این زمینه عمل کنند، همچنین اگر راهنمای کار با zeplin را مطالعه کرده باشید، متوجه خواهید شد که این برنامه رابط کاربری آسانی هم دارد. در پایان، اگر به دنبال راهی برای بهبود همکاری و افزایش بهرهوری در تیم طراحی و توسعه خود هستید، zeplin یک انتخاب عالی است. امیدواریم این مقاله به شما در جهت آشنایی و نحوه استفاده از zeplin کمک کرده باشد.
پس از خواندن این مقاله، پرسشی در ذهن شما شکلگرفته و پاسخی برای آن نیافتهاید؟ بسیار خوشحال خواهیم شد که آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. تیم طراحی سایت نجوانت تمام تلاش خود را میکند تا در سریعترین زمان به سؤالات شما پاسخ دهد. همچنین اگر تجربه استفاده از نرمافزارهای مشابه را دارید، تردید نکنید و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.