رپورتاژ آگهی چیست و چه تأثیری بر سئو دارد؟
زمان میگذرد، تکنولوژی دستخوش تغییرات مختلف میشود و رو به پیشرفت میرود. رپورتاژ آگهی هم دقیقا همینطور است!
در گذشته، یکی از درآمدهای اصلی شرکتهای روزنامه و مجلات، انتشار آگهیهای رپورتاژ بود. کم کم که وبلاگهای اینترنتی جای مجلات فیزیکی را گرفتند، رپورتاژ با همین هدف اما در بستر دیگری به نام وب سایت منتشر شد.
امروزه نوشتن رپورتاژ آگهی برای دریافت بک لینک با کیفیت از وب سایتهای رتبه بندی شده، به یک اقدام محبوب تبدیل شده است. این کار واقعاً تأثیر زیادی در افزایش ترافیک وب سایت دارد.
پیرو اهمیت این مسئله، بیایید با هم در این مقاله از نجوانت درباره رپورتاژ بیاموزیم تا بدانیم چه تاثیری بر سئوی سایت ما دارد؛ و چطور میشود آن را بهینه سازی کرد.
رپورتاژ در سئو به چه معناست؟
رپورتاژ یک کلمه فرانسوی مشتق شده به معنای گزارش است. معمولاً از این کلمه برای تبلیغات از طریق گزارش یک خبر یا رویداد، استفاده میشود.
اگر کلمه رپورتاژ را در دیکشنریهای معتبری از جمله مریم-وبستر جستجو کنید، این مفهوم ظاهر میشود: گزارش اخبار، برای مطبوعات و رسانههای پخش.
رپورتاژ در سئو، یکی از بهترین روشهای افزایش ترافیک واقعی (ارگانیک) در وب سایتها محسوب میشود. این تکنیک با تولید محتوا در مورد یک ویژگی، خدمات یا محصول خاص یک وب سایت دیگر و معرفی وب سایت دیگر به صورت غیر مستقیم انجام میشود. بیایید با یک مثال، قضیه را واضح تر کنیم.
فرض کنید یک آنلاین شاپ گلفروشی دارید و از طریق وب سایت خود، خدمات آنلاین نیز ارائه میدهید. اگر از وب سایت دیگری (که ممکن است لزوماً در زمینه شما فعالیت نداشته باشد) بخواهید که محتوایی را برای شما به اشتراک بگذارد و به وب سایت شما بک لینک بدهد، به رپورتاژ نیاز خواهید داشت. حالا این محتوا را میتوانید با عناوینی مثل «بهترین دسته گل برای اولین قرار ملاقات» یا امثال آن تهیه کنید.
نوشتن یک رپورتاژ حرفه ای میتواند باعث شود که برند شما، در ذهن کاربران بماند. اینطوری میتوانید مشتریهای وفادار و ثابت کسب کنید! در واقع، کاربران به وب سایت اعتماد میکنند. یک رپورتاژ را برای شما به اشتراک میگذارند و همان اعتماد را برای برند شما به ارمغان میآورند.
بنابراین، رپورتاژ را میتوانیم به این شکل تعریف کنیم: «تبلیغات در قالب تصاویر و توضیحات کامل، به همراه لینک به عنوان مقاله ای که در وب سایت یا مجله دیگری منتشر شده باشد».
چرا رپورتاژ مهم است؟
اهمیت رپورتاژ در این است که به عنوان یک تبلیغ غیر مستقیم برای شما عمل میکند! نکته همینجاست. شما اطلاعات مفیدی را به مشتری ارائه میدهید. همین دیتا باعث میشود در کنار دنبال کردن مشتاقانه کل محتوا و بدون فکر کردن به تبلیغات، اعتماد بیشتری نسبت به سایت و خدمات شما پیدا کند. به طور کلی، انتشار رپورتاژ مزایای دیگری نیز خواهد داشت؛ از جمله:
- افزایش ترافیک واقعی: جایی که رپورتاژ ما منتشر میشود، وب سایتها و وبلاگهای محبوبی هستند که روزانه هزاران بازدید کننده دارند. اگر 50 درصد از آنها روی لینک شما کلیک کنند، ترافیک شما رونق میگیرد. به این ترتیب، صدها بازدید کننده واقعی، به وبسایت شما اعتماد پیدا خواهند کرد.
- برندسازی: برند شما زمانی که توسط وب سایت محبوب دیگری معرفی میشود، بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت.
- بهبود سئو: برای درک بهتر این بخش، اول باید توضیح دهیم که سئوی خارج از صفحه چیست. فقط بدانید که لینکهای برگشتی از یک وب سایت مجاز دیگر به وب سایت، شما یک پارامتر بسیار ارزشمند در سئو محسوب میشوند.
سئوی خارج از صفحه به چه معناست؟
تمام تکنیکهایی که در خارج از وب سایت برای بهبود ارزش وب سایت خود انجام میدهید، سئوی خارج از صفحه نامیده میشود.
سیگنالهای شبکههای اجتماعی، بک لینک ها، رپورتاژ بهینه سازی شده، نام بردن از برند در سایتهای دیگر و غیره، تکنیکهای رایج سئوی خارج از صفحه محسوب میشوند. مهم ترین آنها، دریافت بک لینک از وب سایتهای رتبه بندی شده خواهد بود.
بنابراین میتوان رپورتاژ را راهی برای دریافت بک لینک در نظر گرفت.
نکات طلایی برای بهینه سازی رپورتاژ
برای داشتن یک رپورتاژ بدون نقص، نکات زیر را رعایت کنید:
- ⭐ سعی کنید محتوای مرتبط با وب سایت میزبان تولید کنید (البته این نکته چندان الزامی نیست).
- ⭐ وب سایتهایی با رتبه بالا در گوگل پیدا کنید و بکوشید که گزارش خود را در آنجا به اشتراک بگذارید.
- ⭐ بک لینک شما بهتر است در محتوا ذکر شود، نه داخل هدر یا فوتر وب سایت.
- ⭐ بهترین انکر تکستها را برای پیوند به وب سایت خود بیابید. (انکرتکست، بخشی از محتوایی خواهد بود که وب سایت خود را به آن پیوند میدهید، و بر روی کلیک کاربران تأثیر زیادی میگذارد.) لطفاً، محض رضای خدا، در متن خود کلمه «اینجا کلیک کنید» را به کار نبرید! به جای آن کلمه کلیدی را بنویسید.
- ⭐ از نام برند خود در برخی از قسمتهای محتوا یا حتی در انکر تکست استفاده کنید. گوگل عاشق برندسازی است.
- ⭐ رپورتاژ یک تکنیک سئوی خارج از صفحه به شمار میآید. اما بهتر است تکنیکهای سئو داخلی را در محتوای رپورتاژ نیز پیاده سازی کنید. هرچه از رپورتاژ بیشتر بازدید شود، ارزش بیشتری برای وب سایت شما پیدا میکند.
- ⭐ با کمک کپی رایتینگ، یک عنوان جذاب و بهینه برای رپورتاژ بنویسید.
انواع رپورتاژ
رپورتاژ در پلتفرم های مختلفی می تواند منتشر شود. این امر، بستگی به نوع محتوایی دارد که قصد دارید به تبلیغ آن بپردازید.
انواع اصلی رپورتاژ شامل موارد زیر می شوند:
- رپورتاژ تصویری،
- رپورتاژ تبلیغاتی،
- و رپورتاژ خبری.
رپورتاژ مولتی مدیا
از نامش کاملاً مشخص است با چه چیزی روبرو هستیم! رپورتاژ مولتی مدیا، شامل هر گونه محتوای تصویری (عکس یا ویدیو) یا صوتی میشود که شما در پلتفرمهای مختلف منتشر میکنید. انواع آگهیهای تبلیغاتی که در تلویزیون و بسترهای مختلفی مانند آپارات، یوتیوب، اسپاتیفای، رادیو و سایر سرویس های اشتراک رسانه پخش میشوند، نمونههایی از رپورتاژ تصویری به حساب میآیند.
بارزترین نمونه رپورتاژ تصویری، آگهی تلویزیونی میباشد. پخش شدن رپورتاژهای تصویری از رسانههای ملی، کمک بزرگی به اعتبار برند شما خواهد کرد. البته درنظر داشته باشید که جهت استفاده از خدمات رپورتاژ تصویری و علی الخصوص تلویزیون، بایستی هزینه های بالای آن را نیز تقبل کنید.
رپورتاژ خبری
رپورتاژ آگهی خبری، به صورت کاملاً متنی پیاده سازی میشود. متخصصان سئو توصیه میکنند در تهیه رپورتاژ خبری، تا حد امکان در قالب کلمات به توصیف خدمات یا محصولات پرداخته شود و حدالامکان فضایی که در دسترس دارید را صرف درج تصاویر یا نمودارهای مختلف نکنید.
با استفاده صحیح از خدمات رپورتاژ خبری و رعایت اصول آن، مسیر شما برای جلب مشتریان وفادار و اعتماد آنها راحت خواهد بود.
رپورتاژ تبلیغاتی
هر رپورتاژی که در آن به توصیف ویژگیهای محصولات و خدمات خود بپردازید، یک رپورتاژ تبلیغاتی خواهد بود. انتشار رپورتاژهای تبلیغاتی (چه به صورت متنی و چه تصویری یا صوتی) روشی هوشمندانه برای برندسازی به حساب می آید.
هزینه رپورتاژ چقدر است؟
بر اساس اعتبار دامنه و میزبان ناشر، هزینه رپورتاژ میتواند از 100 هزارتومان تا بالای یک میلیون تومان متغیر باشد.
نکته اینجاست که رپورتاژ، یک تبلیغ دائمی یا حداقل طولانی مدت به حساب میآید. در نتیجه، صد در صد ارزشش را دارد که در ماه، مبلغی را بابت رپورتاژ خرج کنید. هنگامی که کسب و کار شما به اندازه کافی رشد کرد، شما هم میتوانید رپورتاژ بگیرید و صد البته، مشتریان وفادار و دائمی جذب کنید.
کجا رپورتاژ منتشر کنیم؟
خب، به مهم ترین گام رسیدیم. قبل از هر اقدامی، بدانید کجا باید رپورتاژ را به اشتراک بگذارید. سپس ارزیابی کنید که آیا این کار و هزینه ای که میپردازید، ارزشش را دارد یا خیر. مطمئن شوید که وبسایت موردنظر شما، از ویژگیهای زیر برخوردار باشد:
- دامنه و قدرت صفحه بالا؛
- ارتباط موضوعی سایت موردنظر با محتوای شما؛
- میزان بالای اعتبار سایت از نظر کاربران آن؛
- اسپم اسکور پایین؛
- سئوی قوی و معتبر؛
- رتبه الکسای قابل توجه (معیار محبوبیت وب سایت)؛
- سن دامنه و مدت زمان فعالیت بهتر، با پیشینه مناسب.
البته اگر بودجه کافی ندارید، برای شروع میتوانید رپورتاژ ارزانتری را انتخاب کنید (فقط مطمئن شوید که امتیاز اسپم آن کم باشد). کم کم بودجه رپورتاژ را افزایش دهید. افزون بر آن، میتوانید یک حساب رایگان هم در خدمات وبلاگ برای نوشتن رپورتاژ داشته باشید، اما تضمینی نخواهد بود که به این شکل ترافیک واقعی کافی دریافت کنید.
مزایا و معایب رپورتاژ آگهی
بسته به نوع خاص، رسانه و مخاطبان هدف رپورتاژ شما می تواند متفاوت باشد.
نتیجه گیری
انتشار رپورتاژ آگهی در وبسایتهای مختلف، نوعی از تبلیغات هوشمندانه و مؤثر به حساب می آید. رپورتاژ عموماً شامل محتوای اطلاعاتی مرتبط با موضوع می شود و با هدف تبلیغ یک محصول یا خدمات ارائه می گردد. این تبلیغات میتواند به اشکال مختلفی مانند مقالات حمایت شده، پستهای وبلاگی، رپورتاژ تصویری (عکس یا ویدیو) یا صوتی باشد. رپورتاژ به گونه ای طراحی می شود که ارزشی برای مخاطبان ایجاد کند و همزمان، به شیوه ای هوشمندانه تبلیغات مفید انجام بدهد.
رعایت سئو کار سختی نیست، اما برای انجام صحیح و اصولی آن راهی طولانی درپیش خواهید داشت. پس باید صبور باشید تا بتوانید روزی رتبههای اول گوگل را به دست بیاورید. امیدواریم این مقاله، شما را در این مسیر راهنمایی کرده باشد!