بهترین فونت های فارسی سایت؛ بهترین فونت های مناسب برای طراحی وب را بشناسید
یکی از اولین المانهایی که در بدو ورود کاربر به وب سایت شما مورد توجه او قرار خواهد گرفت، فونتهایی است که در سایت خود به کار میبرید. ترکیب و انتخاب پالت رنگ، اندازه و وزن فونت، رنگ پس زمینه و گزینش فونتهای مختلف برای متن اصلی، پس زمینه و تیتر، نقش مهمی در جذب مخاطب خواهد داشت.
در مقاله امروز نجوانت، به معرفی بهترین فونت های فارسی سایت که مناسب متن و سرتیترها باشند، خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.
راهنمای انتخاب فونت وبسایت: چطور بهترین فونت های فارسی سایت را انتخاب کنیم؟
شاید تا به حال به ذهنتان نرسیده باشد که انتخاب یک فونت مناسب، تا چه حد برای وب سایت شما ضروری و حیاتی است.
مثالهای زیر را مشاهده کنید.
همان طور که میبینید، در نمونه اول هیچ یک از عوامل مرتبط با ایجاد یک تجربه کاربری بهینه رعایت نشده اند. نه تنها فونت مناسب برای طراحی وب انتخاب نشده، بلکه وزن صحیح فونت نیز رعایت نشده است و کاربر برای مطالعه مطلب به زحمت خواهد افتاد. در نتیجه چه واکنشی نشان خواهد داد؟ صفحه را خواهد بست و به سراغ رقبای شما خواهد رفت!
اما نمونه دوم، یکی از بهترین فونت های فارسی سایت را به کار گرفته است. کاربران با مشاهده ساختاری شسته رفته، منظم و خوانا، ترغیب میشوند تا مطلب را دنبال کنند.
پس متوجه هستید که حتی اگر بهترین محتوای دنیا را نیز داشته باشید اما از بهترین فونت های فارسی سایت استفاده نکنید و اصول ساختار سایت را به کار نبندید، تلاشهای شما بی فایده خواهند ماند. کاربران علاقه ای به بازدید از سایت شما نشان نخواهند داد و در نهایت، شما میمانید و سایتی که ترافیک ندارد و در نتیجه، سودی هم برای شما به ارمغان نمیآورد.
در ادامه، مجموعه فونت فارسی مخصوص طراحی وب را به شما معرفی خواهیم کرد. با انتخاب فونتی خوانا، یکدست و شکیل که ساختار سایت را به هم نریزد و زیبایی بیشتری به وب ببخشد، بازدیدکنندگان را حفظ کنید و ترافیک بیشتری بگیرید!
بهترین فونت های فارسی سایت برای متن
مهم ترین بخش وب سایت که باید برای ایجاد یک تجربه کاربری بهینه به آن دقت داشته باشید، انتخاب فونتی مناسب برای متن بدنه است. فونت وب، نشان دهنده ماهیت و شخصیت سایت شماست. به عنوان یک وب مستر یا متخصص ui/ux باید به این امر دقت داشته باشید.
کاربر شما باید این امکان را داشته باشد که بدون سختی، متن سایت را بخواند.
مجموعه فونت فارسی مخصوص طراحی وب زیر، از جمله برترین و پرکاربردترین فونتهای فارسی در طراحی وب سایت، اپلیکیشن موبایلی و نرم افزارهای کامپیوتری به حساب میآیند.
1. ایران سنس
امروزه بیش از 50 درصد تمام سایتها و اپلیکیشنهای اندرویدی و iOS، در ساختار خود از فونت ایران سنس بهره میبرند. این فونت در سال 1393 برای اولین بار رونمایی شد و تا به امروز جزء برترین فونتهای ایرانی تجاری و غیررایگان برای سایت محسوب میشود.
تا پیش از آن، قریب به اکثر وب سایتهای ایرانی از فونت تاهوما استفاده میکردند که حقیقتاً ظاهر جالبی نداشت. کاربران قدیمی اینترنت، این فونت را خوب میشناسند و ساختار نه چندان زیبای آن را به خاطر دارند.
با معرفی ایران سنس، گام بزرگی در راستای زیباسازی سایتهای ایرانی برداشته شد. این فونت توسط گوگل نیز تایید شده و یکی از بهترین فونت های فارسی سایت است که میتوانید برای هر نوع وب سایتی (ایکامرس، خبری، مجله ای، آموزشی و…) استفاده کنید. ایران سنس در 6 وزن (اولترا لایت تا بلک بولد) ارائه شده. شما میتوانید با هزینه ای مناسب، این فونت را از فروشگاههای معتبر خریداری نمایید.
2. ایران یکان
فونت آشنای یکان، بیش از یک دهه است که از جمله بهترین فونت های فارسی برای سایت محسوب میشود و به نوعی رقیب ایران سنس به حساب میآید. فونت ایران یکان نسبت به یکان اولیه، زاویه و گوشههای تیز کمتری دارد و نقطههای گرد آن، به صورت مربعی طراحی شده اند.
فونت ایران یکان نیز در 6 وزن (لایت تا اکس بلک) ارائه شده است و به دلیل انحنای کمتر، برای صفحاتی مانند سایتهای شرکتی و فروشگاهی مناسب خواهد بود.
3. دانا
فونت دانا، یکی از فونتهای نوظهور فارسی به حساب میآید که تفاوتهای ملایمی با فونتهای مطرح، از جمله ایران سنس دارد. این فونت با ظاهر جذاب و خاص، برای وب سایتهایی از جمله بلاگهای شخصی، مجلات اینترنتی و ایکامرس بسیار مناسب است.
قیمت این فونت اندکی بالاتر از سایر فونتهای لیست مجموعه فونت فارسی مخصوص طراحی وب تعیین شده اما به هر حال، ارزشش را دارد که با صرف مبلغی معقول روی این فونت، به زیباسازی سایت خود برسید.
4. شبنم
فونت شبنم که یکی از مشتقات فونت وزیر به حساب میآید، توسط طراح خوش ذوق ایرانی زنده یاد صابر راستی کردار ارائه شده است. در دیزاین این فونت، از المانهای فونت یکان نیز الهام گرفته شده است.
فونت شبنم از جمله بهترین فونتهای فارسی رایگان وب سایت به حساب میآید و برای سایتهای مختلف، از جمله فروشگاهی، شرکتی و خبری مناسب خواهد بود. فونت شبنم در 5 وزن لایت تا اولترابلک طراحی شده است.
5. وزیر
یکی از رایجترین فونتهای فارسی که در وبسایتهای مختلفی مشاهده میشود، فونت وزیر است. وزیر به عنوان یکی از بهترین فونت های فارسی سایت، جلوه رسمی و شکیلی به سایت شما میبخشد. مزیت بزرگ فونت وزیر، دسترسی رایگان به آن است.
فونت وزیر نیز در 6 وزن لایت تا بلک ارائه شده و برای ارائه محتوا بسیار مناسب خواهد بود.
فونت مناسب برای طراحی وب: 5 فونت عالی برای تیتر
1. انجمن
فونت انجمن، حاصل زحمت انجمن طراحان گرافیک ایران، امروزه در تیتر سایتها، بنرهای دیجیتالی و پرینت، عکس نوشته و تامبنیلها مورد استفاده قرار میگیرد. ساختار جذاب و چشمگیر این فونت، باعث شده تا به یکی از بهترین فونتهای فارسی برای ایجاد تیتر تبدیل شود.
فونت انجمن در 11 وزن (اولترا لایت تا سوپرهوی) ارائه شده. این فونت را میتوانید با قیمت مناسب از فروشگاههای آنلاین خریداری کنید.
2. فرهنگ
فونت فرهنگ نیز از جمله فونتهای همه کاره ای است که هم برای تیتر سایت میتوانید از آن بهره ببرید و هم برای متن محتوا. این فونت در دو ورژن Farhang و Farhang Sharp موجود است و از حروف عربی، کردی و انگلیسی نیز پشتیبانی میکند. نسخه شارپ فونت فرهنگ، انحنا و زوایای کمتری نسبت به فرهنگ شارپ دارد و میتواند برای سایتهای رسمی، از جمله سایت فروشگاهی، شرکتی و خبری مناسب باشد.
3. لاله زار
فونت محبوب طراحان گرافیک! فونت لاله زار از جمله فونتهایی است که برای تیترهای H1 تا H3 ظاهر خیلی خوبی به سایت میبخشد و برای طراحی بنر، تراکت، سربرگ، کارت ویزیت و پوستر نیز عالی خواهد بود.
انحنای ملایم و زوایای شارپ فونت لاله زار، آن را به یکی از بهترین فونت های طراحی سایت تبدیل کرده اند که توسط گوگل نیز پشتیبانی میشود.
4. میترا
فونت B Mitra، یکی از بهترین فونت های فارسی سایت به حساب میآید که با استقبال زیادی از سوی وبمستران و طراحان اپلیکیشنهای موبایل روبرو شد. این فونت از جمله نوشتارهای فارسی شارپ است که زوایای متناسبی دارد و ارتباط خوبی بین مخاطب و سایت ایجاد میکند. میترا در 3 وزن موجود است و میتوانید از آن علاوه بر تیتر، جهت محتوای اصلی سایت نیز بهره ببرید.
5. فونت نوتو کوفی
این فونت از بهترین فونتهای فارسی رایگان وب سایت، عموماً برای مخاطبان عرب زبان طراحی شده و با نوشتار عربی، همخوانی بیشتری دارد. بنابراین هم وطنانی که قصد داشته باشند در محتوای خود از متن عربی بهره ببرند یا اکستنشن عربی برای سایت یا اپلیکیشن خود ایجاد نمایند، میتوانند از فونت نوتو کوفی استفاده کنند.
به علاوه، وزنهای لایت تا بولد ارائه شده برای فونت کوفی باعث شده اند تا طراحان گرافیک هم استقبال زیادی از این بهترین فونت های سایت داشته باشند.
نکاتی که باید برای انتخاب بهترین فونت های طراحی سایت رعایت کنید
انتخاب بهترین فونت های فارسی سایت شاید در نگاه اول کار آسانی به نظر بیاید، اما نکاتی وجود دارد که بدون رعایت آنها امکان دارد به مشکل بخورید؛ گوگل فونت سایتتان را شناسایی نکند، کاربران به اندازه کافی رضایت نداشته باشند، فونت در دستگاههای مختلف به خوبی نمایش داده نشود و غیره. ما این ترفندها را با آزمون و خطا آموختیم. شما نیز با رعایت نکات زیر، اصولی و استاندارد عمل کنید تا نتیجه خوبی بگیرید!
- مطمئن شوید گوگل فونت انتخابی شما را پشتیبانی میکند. طبق جدیدترین آپدیت، یکی از اولویتهای گوگل در رنکینگ سایتهای جهان، کیفیت ظاهر سایت و تجربه کاربری آن است. بنابراین فونت موردنظر شما باید مورد تایید گوگل باشد تا ترافیک خوبی بگیرید و خروجی سایت، به شکلی که باید نمایش داده شود.
- جلوه فونت در نسخه وب و نسخه موبایل را بررسی کنید. برخی فونتها شاید در صفحه دسکتاپ به نظر جالب بیایند، اما در ویوی موبایل یا به درستی لود نشوند و یا ظاهر مناسبی نداشته باشند. با توجه به اینکه امروزه بیش از 70 درصد کاربران با گوشی موبایل از سایتهای مختلف بازدید میکنند، حتماً فونتی را انتخاب کنید که برای نسخه موبایل نیز شکیل و جذاب باشد.
- وزن و ساختار فونت را درنظر بگیرید. دقت کنید فونت موردنظر شما (و نسخهای که دانلود میکنید) وزنهای موردنظر را داشته باشد و از لایت تا بولد را پشتیبانی کند. تنوع در وزن بهترین فونت های طراحی سایت، به تأکید بر روی بخشهای مختلف سایت و نمایش محتوای مهم کمک زیادی خواهد کرد.
- ترکیب مناسبی برای فونتها انتخاب کنید. اگر قصد دارید فونت متفاوتی برای تیترها انتخاب کنید تا توجه بازدیدکنندگان را بیشتر جلب نماید، حتماً به ترکیب فونتها دقت داشته باشید. بهترین فونت های فارسی سایت را برگزینید که همخوانی مناسبی باهم داشته باشند، انحنا و زوایای آنها تفاوت فاحشی باهم نداشته باشد و در نهایت، نمای سایت شما را شلخته نشان ندهند.
سخن آخر
تمام زحماتی که برای سایت خود میکشید، از ایجاد ساختار مناسب سایت و امور فنی، ui/ux و انتخاب بهترین فونت های فارسی سایت، برای رضایت کاربران و ایندکس شدن توسط گوگل خواهد بود.
بنابراین حتماً طبق اصول پیش بروید، خوش ذوق و خلاق باشید تا بازدیدکنندگان ارتباط خوبی با سایت شما برقرار کنند و از کاربرانی که هر از گاهی به سایتتان سر میزنند، تبدیل به مشتریان دائمی شما شوند.
یکی از بهترین روشهای جذب علاقه کاربر، انتخاب فونتی خوش ساخت و خواناست. نوشتاری را انتخاب کنید که نمایانگر شخصیت منحصر به فرد سایت شما باشد، با فضای سایت همخوانی داشته باشد و در نهایت، خروجی یکدست و زیبایی به شما بدهد.
فونت موردعلاقه شما برای سایت چیست؟ درحال حاضر از چه فونتی برای سایتتان استفاده میکنید؟ پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید!
سؤالات متداول
فونت های فارسی رایگان برای وبسایت کدامند؟
از جمله فونتهای رایگان فارسی مناسب وب سایت، میتوانیم به فونتهایی از جمله وزیر، شبنم، گندم، پرستو و لاله زار اشاره کنیم.
چه فونت هایی برای وبسایت های تجاری مناسب هستند؟
برای وب سایت تجاری و فروشگاه اینترنتی، بهتر است از فونتهایی که پیچیدگی و زوایای تیز کمتری دارند استفاده کنید؛ از جمله فونتهای ایران یکان، وزیر و گندم.
چه فونت هایی برای وبسایت های آموزشی مناسب هستند؟
محتوای وب سایت آموزشی، اولین چیزی است که نظر مخاطب را جلب میکند. بهتر است برای سایت آموزشی از فونتهای ساده ای مانند وزیر، ایران سنس و نازنین بهره ببرید.
چه فونت هایی برای وبسایت های خبری مناسب هستند؟
در سایتهای خبری، فونتهایی از جمله ایران سنس، وزیر، انجمن، دانا و لوتوس مناسب خواهند بود.
چه فونت هایی برای وبسایت های شخصی مناسب هستند؟
برای وب سایت شخصی، آزادی نسبتاً بیشتری در انتخاب فونت دارید اما همچنان توصیه میکنیم فونتی خوانا و متناسب انتخاب کنید که گوگل نیز آن را بشناسد. فونتهایی از جمله وزیر، پرستو، تنها، گندم، ایران سنس و یکان برای وب سایت شخصی مناسبند.